Zeeuwse vlag en Europese vlag voor bovenaan Nieuwsbrief Europaloket Zeeland
www.zeeland.nl  Facebook  Twitter  Linkedin  Instagram  Youtube
 

Nieuwsbrief Europaloket Zeeland      12 mei 2023

 

Nieuwe openstellingen, een afscheid en een welkom

De lente is hét seizoen voor een nieuw begin, niet alleen in de natuur: het aanvragen van Europese subsidie voor uw project, het starten van een nieuwe levensfase na je pensioen of het enthousiast beginnen aan een nieuwe functie. Het komt allemaal aan de orde in deze Nieuwsbrief Europaloket Zeeland van mei 2023.
 
 
Afbeelding OPZuid met vlinder en logo

Nieuwe openstelling OPZuid, van 24 april t/m 26 mei 2023

OPZuid is een programma van de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Het is bedoeld om vernieuwende projecten op topniveau te ontwikkelen, die de overgang naar een duurzamere economie ondersteunen.

Aanvragers kunnen onder andere komen uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheden, samenwerkingsverbanden van burgers, intermediaire organisaties (zoals Impuls Zeeland) en campussen (universiteiten en hun gebouwen) zoals Campus Zeeland.

U kunt subsidie aanvragen van 24 april t/m 26 mei 2023.
Een tweede subsidieronde start in het najaar.  Zodra die data bekend zijn, kunt u dit lezen op ons Europaloket. 
Lees meer
 
Machine industrie

Nieuwe openstellingen Just Transition Fund, als steun voor de energietransitie

Het Just Transition Fund is een Europees fonds voor een 'rechtvaardige transitie' (overgang naar een duurzamere economie). Het fonds wil regio's en mensen in staat te stellen om aan te haken bij de overgang naar een klimaatneutraal Europa.

Subsidie is beschikbaar voor MKB-bedrijven (Midden- en KleinBedrijf) en voor grotere ondernemingen of voor tijdelijke samenwerkingsverbanden van ondernemingen. Ze kunnen daarbij ook samenwerken met kennis- en onderwijsinstellingen en met overheden (gemeentes en/of de Provincie Zeeland).

Op 5 juni 2023 gaat de openstelling voor het spoor Innovatie van start, en op 1 augustus de openstelling voor Infrastructuur. Alle details leest u op ons Europaloket. Aarzel niet om contact op te nemen als u vragen heeft. 
Lees meer
 
Johan Abdijplein pixels

Afscheid van POP-collega Johan Wandel, welkom aan Annelien Bij de Vaate

Onze collega Johan Wandel heeft, na meer dan 42 jaar werkzaam te zijn geweest bij de Provincie Zeeland, per 23 april afscheid genomen om te gaan genieten van zijn pensioen.

Na het vervullen van diverse functies op verschillende afdelingen binnen de Provincie, was hij de laatste 20 jaar werkzaam voor het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP). In die laatste functie zullen veel subsidieaanvragers hem kennen.

Het leek ons leuk om al die jaren dat Johan bij de Provincie Zeeland werkzaam is geweest, nog eens de revue te laten passeren in de vorm van een interview.

We heten Annelien Bij de Vaate van harte welkom als nieuw lid van het POP-team. Zij werkt al lang bij de Provincie en vond het tijd voor een nieuwe uitdaging. 
Lees hier het interview met Johan Wandel
 
Zeeuwse vlag en Europese vlag; Ons Europateam helpt u graag!

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen of heeft u een projectidee dat u graag zou willen bespreken met ons Europateam, stuurt u dan een berichtje naar europaloket@zeeland.nl

We helpen u graag verder!
 
 
Lines transparent
Dit bericht is verzonden door Provincie Zeeland
0118 631011 | europaloket@zeeland.nl | www.zeeland.nl/europaloket
Het Europateam helpt u graag verder!

LOGO EUROPA Logo Provincie Zeeland