Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief juni 2023
Nu te zien: Japanse fabels door de Gebroeders Miedema
4 mei 2023 - 27 augustus 2023
Speciaal voor Japanmuseum SieboldHuis zijn de 'Gebroeders Miedema' in de wereld van de Japanse verhalen gedoken. Zij brengen twintig bekende en minder bekende Japanse verhalen op geheel eigen wijze in beeld, waarbij dieren en demonen centraal staan. De broers hebben ruim negentig tekeningen op papier gemaakt, waarbij de zachte uitstraling in contrast staat met de soms gruwelijke verhalen.
Lees verder
 
Meer informatie
Nu te zien: Expositie Siebold's Dreams
1 juni 2023 - 24 september 2023
In het kader van het Sieboldjaar tonen Japanmuseum SieboldHuis, Museum De Lakenhal en Museum de Schat van Simpelveld het kunstproject 'Siebold's Dreams - Marta & Slava ft. Marente de Moor'. Gisteren openden de museumdirecteuren gezamenlijk de expositie in Simpelveld. 

Kunstenaarsduo Marta Volkova en Slava Shevelenko hebben zich laten inspireren door Philipp Franz von Siebold en zijn omvangrijke collectie. In de serie 'Siebold's Dreams' zie je hun fantasieën over Siebold verwerkt in wandkleden en prints. Drie prints uit deze serie zijn nu in Japanmuseum SieboldHuis te bekijken.
Meer informatie
 
Bekijk de sfeerimpressie
Succesvolle editie SieboldHuis Japanmarkt
28 mei 2023
Afgelopen zondag 28 mei stond het Rapenburg in Leiden vanaf Japanmuseum SieboldHuis via de Hortus botanicus tot aan Rijksmuseum van Oudheden in het teken van Japan. Met een oorverdovend optreden van Pure Percussion op de Japanse taiko drums werd de jaarlijkse Japanmarkt om 12.00 uur officieel geopend door Hiroshi Minami, ambassadeur van Japan in Nederland, Henri Lenferink, burgemeester van de gemeente Leiden en Kris Schiermeier, directeur-bestuurder van Japanmuseum SieboldHuis. 

Met meer dan zestig kraampjes op het Rapenburg, dansoptredens van Raiden Yosakoi in Japanmuseum SieboldHuis, Japanse vechtsportdemonstraties in Rijksmuseum van Oudheden en Japans boogschieten in de Hortus botanicus Leiden, trok de Japanmarkt op deze eerste pinksterdag ruim 10.000 bezoekers. Bekijk hier de korte reportage van Sleutelstad over Japanmarkt. Op de website en Facebookpagina van Japanmuseum SieboldHuis zijn foto's en een video te bekijken.  
Bekijk de sfeerimpressie
 
Bekijk de collectie
Verhalen uit de SieboldHuis-collectie | Blog 4
Junior conservator Jim Dwinger onderzoekt en digitaliseert de Japanmuseum SieboldHuis-collectie. Daarnaast schrijft hij een blog waarin hij een van de werken uit de Japanmuseum SieboldHuis-collectie in de spotlights zet. Volgende week verschijnt het vierde blog over Kōno Bairei’s plaatjesboek van bloemen en vogels.
Bekijk de collectie
 
Koop tickets
Bezoek morgenavond de 15e Museumnacht in Leiden
3 juni 2023
De Leidse musea openen hun deuren voor de vijftiende editie van Museumnacht Leiden. Alle vaste collecties zijn te bezichtigen en elk museum heeft een aanvullend, gevarieerd Museumnacht-programma. Kom naar Japanmuseum SieboldHuis voor een silent disco, cosplay, kalligrafie, robot-lezingen, Japanse games, verhalen en meer!
Koop tickets
 
Aanmelden
Japans inpakken
11 juni 2023
Maak uw cadeaus nog specialer met deze mooie Japanse inpakmethodes.

Datum: Zondag 11 juni 2023, 14.00 – 15.00 uur
Kosten: € 19,50 (excl. museumentree. inclusief materiaalkosten)
Maximumcapaciteit: 10 personen
Docent: Florence Stieber
Aanmelden
 
Aanmelden
Teru Teru Bōzu gelukspoppetjes
18 juni 2023
Leer meer over de bijzondere Japanse traditie van Teru Teru Bōzu en maak zelf een gelukspoppetje tijdens deze workshop.

Datum: 18 juni 2023, 14.00 – 15.00 uur
Kosten: € 17,50 (excl. museumentree, inclusief materiaalkosten)
Maximumcapaciteit: 10 personen
Docent: Julia Mestrum
Aanmelden
 
Aanmelden
Suminagashi - gemarmerd papier
25 juni 2023
Creëer prachtige en onverwachte patronen met inkt op papier in deze workshop.

Datum: 25 juni 2023, 14.00 – 15.00 uur
Kosten: € 19,50 (excl. museumentree, inclusief materiaalkosten)
Maximumcapaciteit: 10 personen
Docent: Julia Mestrum en Florence Stieber

Aanmelden
 
Externe activiteiten
 
Meer informatie
Tip: Ontdek de kunst van het Japans bloemschikken in Trompenburg Tuinen
2 juni 2023 - 4 juni 2023
Dit weekend toont de Nederlandse Ikebana Vereniging de kunsten van de Japanse bloemschikken in de tuinen van Trompenburg. De levende kunstwerken vormen een wereld vol schoonheid en verfijning, waarin cultuur en natuur worden verbonden. Daarnaast is er een Japanse markt en zijn er verschillende demonstraties en workshops. De tentoonstelling werd vandaag officieel geopend door Kris Schiermeier, directeur-bestuurder Japanmuseum SieboldHuis.  

Datum: zaterdag 3 en zondag 4 juni, 10:00 tot 17:00 uur
Locatie: Trompenburg Tuinen & Arboretum, Honingerdijk 86 (beneden), 3062 NX, Rotterdam
Toegang: € 11,00 | Gratis met Museumkaart
Meer informatie
 
Meer informatie
Tip: Japanse Zondag op Hortus Overzee
18 juni 2023
Op zondag 18 juni organiseert Hortus Overzee de Japanse Zondag. Bezoek de Japanse tuin en bewonder, koop of proef de vele vormen van Japanse kunst en cultuur in de Themakas. Er is een gevarieerd programma met workshops, demonstraties, lezingen, shops en exposities. 

Datum: Zondag 18 juni, 12:00 tot 17:00 uur
Locatie: Hortus Overzee, Soembastraat 83, 1782 SM, Den Helder
Toegang: € 8,-


Meer informatie
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst