‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
NSRT-Boogieball, foto: Hielke Grootendorst

Kies voor voordelige Early Bird tickets (t/m 31 mei) of passe partout én laat je verrassen door de vele gratis concerten

North Sea Round Town, fringe festival NN North Sea Jazz

do 27 jun 2024 t/m zo 14 jul 2024
Wat vliegt de tijd! Het is ruimschoots mei, wat betekent dat we officieel kunnen zeggen: volgende maand is het alweer tijd voor North Sea Round Town 2024! Onze agenda begint zich langzaam maar zeker te vullen met honderden programma's in alle windstreken van Rotterdam. Voor een aantal van onze concerten kan je vóór 31 mei een Early Bird-ticket scoren tegen een laag tarief. Of koop een passe partout en relax! Het passe partout bestaat uit een selectie concerten die het NSRT-team voor jou heeft uitgekozen. En vergeet ook onze vele gratis concerten niet!

Want de programmeurs hebben al een mooie basis-selectie gemaakt met de creme de la creme van de hedendaagse jazz en voldoende avontuur! Maar let wel goed op wat het Passe partout jou biedt en vul jouw wensenlijst aan met tickets voor andere mooie concerten. Want er is nog veel meer! Er zijn twee soorten Passe Partouts: ben jij sportief aangelegd? Dan kies je voor de variant met de Jazzfietstour! Scroll snel verder om te lezen om welke programma's dit gaat en welke nieuwe line-ups zijn toegevoegd. Prikkel je muzikale smaakpalet en trek erop uit tijdens North Sea Round Town van 24 juni t/m 14 juli. We houden je graag op de hoogte want onze agenda vult zich komende periode met maar liefst 350 concerten. Stay tuned!

foto: Boogieball 2023, Lakecia Benjami door: Hielke Grootendorst
Early Bird t/m 31 mei
Passe partout
 
AA Maarten Laupman Boerderij Driebergen daysNorthSeaRoundTown avond

NSRT Lab: Alessandro Fongaro
Festival Warm-up, wo 5 juni

locatie: Boerderij Driebergen I tickets: voordelig met Early Bird t/m 31 Mei of passe partout I

wo 5 jun 2024 om 19:00 - 20:00
Voor de derde keer op rij staat onze Artist in Focus op het podium van het North Sea Round Town Lab (NSRT Lab). Bassist en componist Alessandro Fongaro laat zich op 2, 3, 4 en 5 juni in Boerderij Driebergen uitdagen door samen te werken met Rotterdamse makers. Het stille platteland aan de oevers van de Schie dient als decor voor drie dagen schrijven, muziek maken en een compleet nieuwe set creëren. Op de laatste dag (5 juni) komen ze samen op het erf van de boerderij om het publiek te laten zien welke composities ze gecreëerd hebben.

NSRT  Lab
is een creatief experiment dat comfortabel buiten de norm valt en een diep en fris perspectief biedt op wat een geïmproviseerde concertvoorstelling kan zijn. Dat maakt van dit evenement ruim drie weken voordat NSRT op 27 juni van start gaat een mooie opwarmer; geniet alvast van dit mooie voorproefje!

De Rotterdamse makers met wie Fongaro gaat samenwerken zijn Carmen van Mulier en Jelle Roozenburg.

foto: Eric van Nieuwland
Early Bird t/m 31 Mei
Passe partout
 
Alessandro Fongaro Dream project

Première: Hunters in the Snow
o.l.v. Alessandro Fongaro

locatie: Cinerama I tickets: voordelig met Early Bird t/m 31 mei €15 of passe-partout I

do 27 jun 2024 om 21:30 - 23:30
'Hunters in the Snow’ vertegenwoordigt de eerste vruchten van een jaar van persoonlijke en artistieke ontwikkeling; een jaar waarin Artist in Focus 2024 Alessandro Fongaro zich onder andere onderdompelde in de wereld van fotografie, parallel aan zijn muzikale werk. De lens creëerde voor hem een nieuw venster op de wereld en inspireerde hem om op andere wijze naar zichzelf te kijken en de omgeving waarin hij opgroeide.

Fotografie is een integraal onderdeel geweest van Fongaro's onderzoek, achter de creatie van zijn droomproject 'Hunters in the Snow'. De fotografische praktijk ontrafelde ook een nieuw perspectief op zijn composities in relatie tot het verhaal van een kunstwerk.

'Hunters in The Snow' zal op 27 juni in première gaan in Cinerama, met een speciaal geselecteerd ensemble bestaande uit George Dumitriu (viool), Yanna Pelser (viola), Pablo Rodriguez(viool), Thomas van Geelen (cello), Nicolò Ricci (saxofoon), Marta Warelis (piano), Jim Black (drums) en Fongaro zelf (contrabas & compositie).

foto: no copy rights
Early Bird t/m 31 Mei
Passe partout
 
NSRT YOURAN, foto: Maarten Laupman

Première YOURAN II
o.l.v. Joachim Badenhorst

locatie: Laurenskerk I tickets: voordelig met Early Bird t/m 31 Mei €15 of passe partout I

do 4 jul 2024 om 20:30 - 23:00
Fringe Festival North Sea Round Town (NSRT) brengt op donderdag 4 juli een exceptioneel concert onder leiding van klarinettist/saxofonist Joachim Badenhorst naar de imposante Laurenskerk. In een wereld waar alles vluchtig, kort en snappy moet zijn, is dit magische twee en een half uur durende ongoing-concert een moment om tot rust te komen en je volledig onder te laten dompelen in een bad van zowel akoestische als elektronische klanken.

Met YOURAN II creëert Badenhorst een unieke ervaring die zijn artistieke visie en verkenning van de relatie tussen ruimte en geluid volgt, de grenzen tussen improvisatie en compositie verkent en zich opnieuw ontvouwt op een bijzondere locatie: een must-see voor liefhebbers van een once-in-a-lifetime experience muziekperformance. YOURAN part I beleefde vorig jaar tijdens het fringe festival haar première in De Kaai, een voormalige Margarinefabriek op de Kop van Zuid.

Speciaal voor deze gelegenheid heeft Badenhorst een ensemble samengesteld met de Japanse Taiko-percussionist Tsubasa Hori, Belgische tromboon-sensatie Nabou Claerhout, Schotse trompettist Alistair Payne, Ierse gitarist Simon Jermyn, de Rotterdamse elektronica-samplekunstenaar Rutger Zuydervelt (a.k.a. Machinefabriek) en kerkorgelspecialist Hayo Boerema.

foto: YOURAN, Maarten Laupman
Early Bird t/m 31 Mei
Passe partout
 
NSRT Alessandro Fongaro, foto: Eric van Nieuwland

Omaggio alle rose

locatie: Boerderij Driebergen I tickets: voordelig met Early Bird t/m 31 mei €10 of passe partout

zo 30 jun 2024 om 19:00 - 20:00
Omaggio alle rose' is een project waarbij het Italiaanse singer-songwriter repertoire samensmelt met muzikale en lyrische improvisatie, in een scala aan texturen en emoties. Met 'Omaggio alle rose' wil Artist in Focus 2024 Alessandro Fongaro eerbetonen aan dit prachtige repertoire door het opnieuw te interpreteren in een nieuwe, persoonlijke vorm.

Het project onderzoekt Italiaanse singer-songwriter tradities. In de afgelopen jaren is dit repertoire een van de belangrijkste inspiratiebronnen geworden voor het werk van Fongaro: de thematiek en esthetiek van deze muziek hebben hem geholpen bij het definiëren van zijn eigen werk; een deel van dit proces resulteerde bijvoorbeeld in het leren gebruiken van storytelling als gids voor de melodische en harmonische inhoud van zijn composities. Fongaro presenteert dit werk samen met Gabriel de Oliveira (gitaar) Giovanni Lacovella (drums, live-elektronica) en Beatrice Sberna (zang).

foto: Eric van Nieuwland
Early Bird t/m 31 mei
Passe partout
 
Gallery Tour, foto: Hielke Grootendorst

Gallery Tour: dagje Rotterdam Centrum met performance, jazz & kunst

locatie: tour I tickets: voordelig met Early Bird t/m 31 mei: €15 of passe partout I

za 29 jun 2024 om 14:30 - 21:30
Dwars door de stad weeft North Sea Round Town een serie concerten op de meest kunstzinnige locaties van Rotterdam. Van kleine galeries tot grote kunstinstellingen. Tentoonstellingen komen tot leven met performances van eindeloos creatieve musici. Laat je verleiden door kunst en muziek en volg de route langs de deelnemende galeries van dit jaar.

We kunnen alvast wel verklappen dat voor een tweede jaar op rij Rabobank Collectie in Depot Boijmans van Beuningen meedoet, dit is het startpunt van de tour. Vanaf daar kun je op eigen gelegenheid de Gallery Tour vervolgen en word je verwelkomt door onze hosts als je op de locaties bent gearriveerd. Voor de tour koop je één ticket dat toegang geeft tot meerdere concerten op verschillende locaties. Tussentijds is er voldoende tijd om in de stad een drankje of hapje eten te halen, op de route vind je veel restaurantjes voor een snelle en gezonde hap.

T/m 31 mei blijft het programma een verrassing en loopt de Early Bird aanbieding ten einde. Wees er dus als een echte vroege vogel snel bij want vanwege de beperkte ruimtes in de galeries is het aantal bezoekers beperkt.

foto: Hielke Grootendorst
Early Bird t/m 31mei
Passe partout
 
NSRT Alessandro Fongaro

Passe partout (+): Jazzfietsen van Zuid naar Noord. Uitgelicht: Gleason's dance

locatie: tour I tickets: voordelig met Early Bird t/m 31 Mei €27,50 of passe partout I

zo 7 jul 2024 om 11:50 - 18:00
Verwen je muzikale zintuigen met een heerlijke zomertocht per fiets door de diverse landschappen van Rotterdam. Blijf actief terwijl je de verborgen pareltjes van de hedendaagse jazz ontdekt op onconventionele concertlocaties. Ervaar drie opmerkelijke concerten op buitengewone, avontuurlijke locaties dwars door de stad. Onze programmeurs staan erom bekend je te trakteren op een muzikale proeverij.

Wat we alvast kunnen verklappen is dat Alessandro Fongaro een wervelende performance neerzet in de boksschool waar hij zelf ooit begon met bokslessen. Zijn persoonlijke interesse in bracht hem op het idee om de musici waar hij intensief mee samenwerkt op deze locatie samen te brengen om nieuw werk te creëren: dit is een uniek kans om Fongaro, samen met Bo van der Werf (baritonsaxofoon) en Sun-Mi Hong (drums) de boksring te laten betreden.

foto: Alessandro Fongaro, Maarten Laupman
Early Bird t/m 31 mei
Passe partout
 
NSRT op de Kaap

NSRT op de Kaap: muzikale Koreaanse volkskeuken met Amber Docters van Leeuwen

locatie: Verhalenhuis Belvedere I tickets: € 22,50

wo 10 jul 2024 om 18:00 - 22:00
Voor de vijfde keer keert North Sea Round Town (NSRT) terug naar Verhalenhuis Belvédère voor een bijzondere samenwerking met een avond vol verhalen en muziek. Na het avondvullende programma van de afgelopen jaren van Vernon Chatlein (Curaçao), Ronald Snijders (Suriname), Paulo Bouwman (Kaapverdië) en Shishani (Namibië) is het tijd voor de Koreaanse cultuur.

Samen met Amber Docters van Leeuwen duiken we in de Koreaanse cultuur. Dit doen we naar aanleiding van haar verhalen en muziek. Amber werd geadopteerd uit Korea en gebruikte het eten als eerste manier om haar roots te onderzoeken. Naar aanleiding van het menu en haar verhalen neemt ze ons mee door haar zoektocht. Verwacht bij elke gang een aansluitend verhaal, aangrijpende muziek en een heerlijke maaltijd.

Dit concert is exclusief het passe partout en de Early Bird. Door het normale tarief aan te houden kan NSRT het financieel mogelijk maken een aantal plaatsen te reserveren voor statushouders zodat ook zij kunnen kennismaken met het festival. Reguliere tickets voor het publiek zijn (binnenkort) te koop via de website van Verhalenhuis Belvedere.

fotograaf: Nine Islands
Info & tickets
 
Agenda
Buurtconcert Humanitas Bergweg, foto: Maarten Laupman
 

'Tip# Gratis entree: Buurtconcert XL - Festivalopening 'Maak Mee in je Wijk'

Romeynshof, Prins Alexander - Livemuziek en aanschuifdiner

do 20 jun 2024 om 16:00 - 19:00
Er is geen betere manier om bewoners van alle culturen en leeftijden in de grote stad dichter bij elkaar te brengen dan met  livemuziek, een aanschuifdiner en elkaar. Hier verzamelt zich een grote groep musici zich die allemaal tijdens NSRT optreden in maar liefst 30 tot 40 verschillende wijken. Zij verzorgen daar concerten in verzorgingshuizen en Huizen van de Wijk. Dit event is de feestelijke kick off!  Met special guest's en talent uit de wijk vormen zij een carrousel van muziek uit alle windstreken. Kom langs en eet gezellig mee! Aanmelden heeft aanbeveling. Info & aanmelden
InJazz Thomas Poll fotograaf Eric van Nieuwland
 

Tip# Gratis entree: inJazz - showcase festival

locatie: LantarenVenster & Moods I gratis entree

wo 26 jun 2024 t/m do 27 jun 2024 om 19:00 - 23:10
Geheel volgens traditie vormt inJazz de aftrap van North Sea Round Town. Het programma start op woensdag 26 juni in BIMHUIS (Amsterdam) met gratis toegankelijke showcases voor publiek en een conferentieprogramma voor professionals, waarna inJazz op donderdag 27 juni neerstrijkt in Rotterdam bij LantarenVenster en club MOOD. Info
Laupman
 

Tip# Gratis entree: Podium R'dam Centraal Station & RET Melodies

locatie: Podium Rdam Centraal Station en in de Metro I gratis entree

wo 10 jul 2024 om 20:30 - 21:00
In het weekend van 12, 13 en 14 juli barst NN North Sea Jazz Festival los in Ahoy. Om er zeker van te zijn dat de bezoekers in de juiste stemming komen programmeert NSRT het Young Talent Stage in de hal op R'dam CS. De jazzy vibes zetten zich voort in het openbaar vervoer met een feestelijke muziekkaravaan van brass bands die het publiek onderweg in de Metro en op de stations vergezellen tot aan station Zuidplein. Heerlijk toch, deze zomerse jazzy vibes?! Het programma is gratis toegankelijk maar vergeet niet in te checken als je met de metro reist.
Stoelendans North Sea Roundtown, foto Eric van Nieuwland
 

Tip# Gratis entree: de Grootste Stoelendans op Livemuziek - afsluiting North Sea Round Town

locatie: Plein 1943, Bospolder Tussendijken, Delfshaven I gratis entree

zo 14 jul 2024 om 13:30 - 15:00
Samen met de wijk Bospolder-Tussendijken luidt NSRT op 14 juli de zomervakantie in met de Grootste Stoelendans op Livemuziek, met 1.001 stoelen, sport, spel en muziek. De Stoelendans wordt muzikaal live begeleid door de Nazaten, een feestelijke Surinaams & Nederlandse groep waarbij dansbaarheid voorop staat. Alles komt voorbij, van Surinaamse kaseko, jazz, Antilliaanse walsen, fado, klezmer, Europese fanfaremuziek, mardi grass, calypso, aangevuld met talent en special guests uit de wijk! Iedereen is welkom, doe jij mee? Aanmelden heeft aanbeveling. Info & aanmelden
NSRT Logo
 

Tickets: voordelige Early Bird tickets, Passe partout én gratis concerten

locatie: 350 concerts x 125 locaties I tickets & gratis entree

do 27 jun 2024 t/m zo 14 jul 2024
Maak je keuze uit de vele mogelijkheden die er zijn om North Sea Round Town te bezoeken. Last van keuzestress? Kies dan voor het passe partout! Low budget? Koop Early Bird tickets tot en met 31 mei  of laat je leiden door de gratis concerten in onze agenda. Zien we je op het festival? Info & tickets
 
Partners publiek 
North Sea Round Town is hét jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz, dat met
meer dan 350 concerten neerstrijkt in Rotterdam. Ontdek de beste jazz, soul, r&b,
funk, impro, electronic, hip-hop en pop op 125 locaties. De 19e editie vindt plaats van
27 juni t/m 14 juli 2024.

Copyright © 2024 North Sea Round Town

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Ontdek de festivals in Rotterdam online of offline en kijk via Uitagenda R'dam wat er te doen is!

Dark youtube    Dark twitter    Dark instagram    Dark facebook    Dark link

Gegevens wijzigen of afmelden
Verzorgd door MailingLijst