Copy
Bekijk deze e-mail in je browser

Drie leuke dingen

 

In deze nieuwsbrief, drie leuke dingen: Een kaart voor stoepplantjes, de rol van kunst in de klimaatcrisis, en een paar mensen waar je graag mee in gesprek wilt.

#Stoepplantjes

 

Je kunt het bijna niet gemist hebben: de stoepplantjesrage van dit jaar. Opeens stond er bij allerlei 'onkruid' op straat de naam van het plantje. Die aandacht is verdiend: Stoepplantjes dragen bij aan de biodiversiteit, houden regenwater vast, verkoelen de stad en brengen de natuur naar je toe. Achter de stoepplantjesrage zit de Hortus Botanicus in Leiden. Het krijten van plantennamen is pas het begin van hun ambities. Kijk maar eens naar dit interview:

Nu heeft de Hortus jouw hulp nodig om de volgende stap in dit project te zetten. Help je mee om een kaart te crowdfunden om onderzoek te doen naar de stoepplantjes?

Wat kunst kan doen voor het klimaat

 

Samen met componist en kunstactivist Merlijn Twaalfhoven (die net een tof nieuw boek uit heeft) organiseren we woensdag 18 november een kampvuurgesprek over wat kunst kan doen voor het klimaat. In dit internationale gesprek verzamelen we goede voorbeelden en gaan we met allerlei mensen het gesprek aan over kunst, het klimaat en wat die voor elkaar kunnen betekenen. Doe je mee?

Ken jij misschien…?

 

Tot slot, in onze survey voor een innovatievisie op Nederland na Corona staat een vraag over met wie je in gesprek wilt over de toekomst. Dat moet iemand zijn met wie je het niet eens bent, maar die je wel respecteert. Het blijkt een lastige vraag, maar toch komen er veel antwoorden op. We nodigen uit waar mogelijk, maar als jij toevallig een van onderstaande mensen goed kent, wil jij ze dan persoonlijk uitnodigen om aan de survey mee te doen?

Bijvoorbeeld Jacco Vonhof van MKB Nederland, een top-manager op de ZuidAs, Maurits Groen, Babette Porcelijn (van de verborgen impact, echt even kijken!), of iemand bij het Ministerie van VWS?

We zoeken zoveel mogelijk perspectieven. Dat gaat goed. Maar meer is beter! Binnenkort doen we ook een paar sessies met mensen die online lastiger te bereiken zijn. Als jij met je team ook een inspirerende bijeenkomst over de toekomt wilt doen, mail dan even met Jasper.

Voor in je agenda

 

Van 31 oktober tot en met 28 november presenteert het Bijbels Museum spannende, inspirerende en bijzondere visies van kunstenaars op de toekomst van de aarde, online en in de Westerkerk in Amsterdam.

Woensdagavond 18 november organiseren we samen met de Turn Club een online kampvuurgesprek over de rol van kunst in de klimaatcrisis. Gratis! Aanmelden kan hier.

Op 20 november (15:00 – 17:00 uur) is een landelijk transitiegesprek over het burgerberaad en op 27 november (15:00 – 17:00 uur) over toekomstperspectieven. Meer informatie en aanmelden via De Transitiemotor.

27 november kun je online aansluiten bij het eerste True Price Festival van Nederland. Betaal een eerlijke prijs voor wat je koopt op Black Friday.

Op 12 december, van 15:00 – 17:00 uur, is het derde SDG Café uit het digitale drieluik over de Coronacrisis en de sdg’s. Dit keer: De toekomst.

Wil je meer weten over deze activiteiten of meedoen met onze beweging? Neem dan een kijkje op onze vernieuwde website of stuur een mailtje naar jasper@stichting2030.nl. Alvast bedankt!

Met duurzame groet,
— Jasper, Stichting 2030

Stichting 2030

Stichting 2030 brengt een nationale beweging op gang rondom de Sustainable Development Goals. Enerzijds maken we deze bekend bij een groot publiek, anderzijds zetten we mensen aan tot acties om de doelstellingen te behalen.

We hebben twee ambities: (1) een eerlijkere, groenere en duurzamere wereld en (2) het vergroten van het vermogen van Nederland om duurzame oplossingen te vinden voor complexe problemen.

We werken volgens de waarden van de Verenigde Naties: wederzijds vertrouwen en gedeelde verantwoordelijkheid; crossculturele samenwerking en inclusiviteit; creativiteit, wijsheid, moed en openheid.

Stichting 2030 is een initiatief van VISSCH+STAM en Museum De Lakenhal. We worden ondersteund door de gemeente Leiden en werken nauw samen met UN Live, het Museum voor de Verenigde Naties.

@stichting2030
Instagram
Website
Email
Copyright © 2020 Stichting 2030, All rights reserved.


Liever geen emails meer ontvangen?
Update je voorkeuren of schrijf je uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp