[ Activiteiten ]       [ Tentoonstellingen ]       [Nieuws ]   
ACTIVITEITEN
Gratis rondleidingen 'Hokusai 250'
> 5 zaterdagen
> starttijd: 11.00 uur
Voor de speciale tentoonstelling ter ere van de 250e geboortedag van Katsushika Hokusai, ‘Hokusai 250’, biedt het SieboldHuis gratis rondleidingen aan voor bezoekers van de tentoonstelling. Op 5 zaterdagen vanaf 11.00 vinden de rondleidingen plaats. In verband met beperkte ruimte, graag van tevoren reserveren via e-mail: info@sieboldhuis.org. De zaterdagen zijn: 18 december, 8 januari, 22 januari, 12 februari en 19 februari. Komende zaterdag kunt u op de dag zelf aansluiten bij de rondleiding zonder reservering.

Lees verder over de tentoonstelling
Lezing Nihon shashin - Japanse fotografie na 1945
> zondag 19 november, om 14.00 uur
> entree: €7,50; Vrienden €5,00

Acht zondagmiddagen per jaar laten experts hun licht schijnen over onderwerpen, waarvan u doorgaans alleen oppervlakkig kennis kunt nemen. Op 19 december neemt fotograaf Herman Kempers u mee achter de schermen van de Japanse fotografie sinds 1945.

Ondanks dat de heer Kempers vandaag ziek is geworden, hoopt hij zondag de lezing toch te kunnen geven. Zaterdag wordt op de website bekend gemaakt of de lezing definitief doorgaat. Aanmelden kan nog op de dag zelf bij de receptie.
Lees verder over de lezingencyclus van het SieboldHuis en de Shofukan
terug naar boven
TENTOONSTELLINGEN
Hokusai 250
> in twee delen
> deel 1: van 10 december t/m 16 januari
> deel 2: van 21 januari t/m 27 februari
Katsushika Hokusai, de bekendste Japanse prentkunstenaar in de wereld, werd 250 jaar geleden geboren. Een uitgelezen kans voor het SieboldHuis een speciale tentoonstelling aan hem te wijden. Hokusai werd wereldberoemd met zijn prent "De grote golf" en zijn landschappen van de berg Fuji. Met deze serie inspireerde hij ook westerse kunstenaars als Renoir, Monet en Debussy.
lees verder
terug naar boven
NIEUWS
Opening 'Hokusai 250'

De opening van ‘Hokusai 250’ stond in het teken van het grote belang die de prenten, tekeningen en schilderingen voor de kunst in Japan èn in het Westen hebben betekend. Na de speeches van onze directeur Kris Schiermeier en de nieuwe Japanse ambassadeur, Z.E. de heer Koezuka, werd Hokusai tevens geëerd door de Japanse danser Shusaku Takeuchi. In zijn dans probeerde hij de geest van Hokusai op te roepen. De grote opkomst en de nieuwe inrichting van de tijdelijke tentoonstellingszaal zorgden voor een geweldige entourage van deze feestelijke opening.
 Kijk hier voor een indruk van de opening
Directeur in Moesson en Leven
De nieuwe directeur van het SieboldHuis trekt aardig wat aandacht in de pers. Zo is over haar achtergrond en haar werk als directeur van het SieboldHuis uitvoerig te lezen in de huidige uitgaven van Moesson en Leven.
Nieuwe website

Het SieboldHuis heeft dit jaar hard gewerkt aan haar uitstraling naar buiten toe. Zo hebben de flyers en posters van de tijdelijke tentoonstellingen meer uniformiteit gekregen en ook de nieuwsbrief een geheel nieuwe uitstraling gekregen. Op dit moment zijn we daarnaast druk bezig met een nieuwe website, die de huidige lijn zal volgen. De lancering vindt plaats in het begin van het nieuwe jaar. Tot die tijd houden we de oude website natuurlijk geheel up-to-date zodat u zonder problemen op de hoogte gehouden wordt van alles in en rond het SieboldHuis.
Openingstijden tijdens Kerstvakantie
Het SieboldHuis is zoals gewoonlijk open tussen Kerst en Oud & Nieuw. Alleen op Eerste Kerstdag (zaterdag 25 december) en 1 januari (ook op zaterdag) zijn wij gesloten. Op de andere dagen, inclusief de zondagen, is het SieboldHuis op gewone tijden geopend: van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Kerstwensen en een goed 2011!

Het einde van het jaar nadert alweer met rasse schreden. Dat maakt deze nieuwsbrief de laatste die wordt uitgegeven in 2010. Het jaar 2011 wordt een speciaal themajaar in het SieboldHuis waarbij de cultuur van schattigheid (kawaii-ron) en jongeren centraal zal staan. Daaromheen komen natuurlijk de jaarlijkse evenementen terug, zoals de Japanmarkt, Museumnacht en Museumweekenden. Kortom, ook in 2011 veel nieuwe tentoonstellingen en activiteiten om er weer een interessant jaar van te maken voor iedereen die meer te weten wil komen over Japan. Het SieboldHuis wenst alle nieuwsbrieflezers hierbij alvast prettige Kerstdagen en een succesvol Nieuwjaar. Tot volgend jaar!
terug naar boven

copyright 2010 SieboldHuis
%%UNSUBSCRIBE%%
Verzorgd door MailingLijst