[ Activiteiten ]       [ Tentoonstellingen ]       [Nieuws ]   
ACTIVITEITEN
Gratis filmvertoningen over Hokusai
> zaterdag en zondag 26 en 27 februari
> op het uur tussen 12.00 - 16.00 uur
In het laatste weekend van de tentoonstelling ‘Hokusai 250’ kunt u een korte film over Hokusai en zijn leven en werk bekijken. Op zaterdag en zondag 26 en 27 februari wordt op het uur tussen 12.00 uur en 16.00 uur in de Panoramakamer de documentaire van ca. 30 minuten vertoond. Iedereen kan gratis aanschuiven, reserveren is niet nodig. Let wel op: in verband met drukte kan de zaal tijdelijk afgesloten worden voor de rest van het publiek.

Lees meer over de filmvertoningen
terug naar boven
TENTOONSTELLINGEN
Laatste weekend 'Hokusai 250'
> t/m 27 februari
Komend weekend loopt de unieke tentoonstelling 'Hokusai 250' ten einde. Dit weekend is daarmee voorlopig uw laatste kans om 'De Grote Golf' in het echt te kunnen bewonderen, net als de ‘Rode Fuji', het ‘Zelfportret op 83-jarige leeftijd’ en zijn wonderschone ‘Hokusai manga’. Zondag 27 februari is de sluitingsdag van de tentoonstelling, dus kom nog een keer langs voordat de werken weer naar hun rechtmatige eigenaren teruggaan.
lees verder over de tentoonstelling
Sterren, bloemen en honingnacht
> 11 maart t/m 24 april 2011
Op 11 maart opent de tentoonstelling 'Sterren, bloemen en honingnacht. Hedendaagse kunst van Aya Takano'. Takano combineert in haar werk verschillende werelden van de kunst: 19e-eeuws Japonisme met hedendaagse manga en science fiction. In haar werk staat de cultuur van schattigheid (kawaii), het thema van het SieboldHuis in 2011, centraal. Ook wordt er in april een speciaal manga-weekend (Japans striptekenen) georganiseerd in het SieboldHuis.

©2004 Aya Takano / Kaikai Kiki Co., Ltd. All rights reserved.


lees verder over de tentoonstelling
terug naar boven
NIEUWS
Kinderworkshops groot succes

De kinderworkshops 'Maak je eigen golf' die bij de tentoonstelling 'Hokusai 250' zijn georganiseerd, waren een groot succes. Na een korte rondleiding door het SieboldHuis en een bezoek aan de Hokusai-tentoonstelling, gingen de kinderen aan de slag met crêpe-papier en kleurpotloden. Aan het einde van de middag kregen alle kinderen een tasje met leuke Japanse cadeautjes erin. De drie mooiste kunstwerken kregen ook een speciale Japanse prijs. De werken van de prijswinnaars van de eerste groep zijn nog te bezichtigen in de kelder van het SieboldHuis.
 Bekijk hier een foto-impressie van de kinderworkshop
'Hokusai 250' nu al best bezochte tentoonstelling ooit
Al voor het einde van de tentoonstelling heeft ‘Hokusai 250’ het bezoekersrecord voor een enkele tentoonstelling verbroken. Afgelopen weekend heeft de 10.000e bezoeker de tentoonstelling bezocht. Hiermee is Hokusai de Hiroshige-tentoonstelling uit 2008 met 8.078 bezoekers ruim voorbij gestreefd.
15% korting op Taiko-workshop van Dadadadan Tenko

De Japanse slagwerkgroep Dadadadan Tenko is allang geen onbekende meer in Nederland - al vele jaren trekt de groep in ons land een groot en enthousiast publiek. In de aanloop naar een grote tournee in 2012 zullen de twee toppercussionisten van Tenko, Akira en Teru, op zondag 3 april twee taiko-workshops geven in het Japans Cultureel Centrum Shofukan in Rotterdam. Bij vermelding van de SieboldHuis nieuwsbrief, kunt u aan deze unieke workshops deelnemen met 15% korting.
Schrijf u hier direct in voor de workshops of lees meer
Een eeuwig bloeiende Japanse kers op een eiland in Amsterdam
Op de grens van Bos en Lommer en Geuzenveld-Slotermeer in Amsterdam wil kunstenaar Leonard van Munster een stukje braakliggend terrein omtoveren tot een plek waar iedereen tot rust kan komen. Met een eeuwig bloeiende Japanse kers, compleet met een villa en zwembad en een strandje plus aanlegsteiger. Alles op schaal 2:1. Dit unieke project rondom de Japanse kers die symbool staat voor leven, geluk en gezondheid heeft nog wat steun nodig van kleine sponsoren. Zo kunt u zelfs een boottochtje winnen naar dit uitzonderlijke eiland.


 Kijk hier voor alle informatie over het project
terug naar boven

copyright 2010 SieboldHuis
%%UNSUBSCRIBE%%
Verzorgd door MailingLijst