Datum: 12 april 2011 | Leiden | Activiteit in het SieboldHuis

Een dagje Japan zonder vliegticket

Zondag 29 mei van 12:00 - 17:00 uur

Op zondag 29 mei aanstaande organiseert het SieboldHuis weer de jaarlijkse Japanmarkt. Op deze dag wordt het bezoek van de Japanse keizer aan het Rapenburg op 25 mei 2000 op feestelijke wijze herdacht. Het Rapenburg wordt gevuld met kraampjes die alle facetten van de Japanse cultuur aanbieden: van sushi tot kimono’s en van Japanse keramiek tot bonsai-boompjes. Voor een dag wordt het Rapenburg omgetoverd in een stukje Japan!

Dit jaar wordt de markt aangevuld met stands die in het teken staan van de hedendaagse jongerencultuur - het thema van het SieboldHuis dit jaar. Er zijn stands te vinden van anime-conventies, kraampjes met lolita-kleding en zelfs manga-stripboeken zijn dit jaar te vinden op de Japanmarkt.

Naast leuke spullen om te kopen kan je genieten van de Japanse keuken, demonstraties van traditionele vechtsporten bijwonen, luisteren naar Japanse muziek en speedlezingen bijwonen over de Japanse cultuur. Bovendien vindt er op deze dag in de Hortus botanicus een boeddhistisch festival plaats. Zo staat deze zondag het hele Rapenburg in het teken van Japan. Ook zal er uiteraard aandacht besteed worden aan de rampzalige gebeurtenissen na de aardbeving en tsunami in  Japan.

Halverwege mei zal het definitieve programma worden gepubliceerd.

In het kort:
Japanmarkt 2011
Datum: zondag 29 mei
Locatie: Rapenburg, Leiden
Tijd: 12:00 uur tot 17:00 uur

Bent u ook geïnteresseerd in een standplaats op de Japanmarkt? U bent meer dan welkom! Neem uiterlijk 29 april contact op met Malou van Doorn via e-mail: communicatie@sieboldhuis.org of via telefoon: 071-512 5539.


Noot voor de redactie: niet voor publicatie.

Bel voor promotiemateriaal of meer informatie met Malou van Doorn van het SieboldHuis op 071-5125539 of mail naar communicatie@sieboldhuis.org.


Japanmuseum SieboldHuis, Rapenburg 19, Postbus 11007, 2301 EA Leiden.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur.
Entree: €7,50 / €4,00 / MK en CJP geldig.
www.sieboldhuis.org
info@sieboldhuis.org


Wijzig uw gegevens of meld u af voor persberichten van Japanmuseum SieboldHuis">Wijzig uw gegevens of meld u af voor persberichten van het SieboldHuis

Verzorgd door MailingLijst