[ Activiteiten ]       [ Tentoonstellingen ]       [Nieuws ]   
ACTIVITEITEN
Workshop shakuhachi bamboefluit
> zondag 1 mei om 15.30 uur
> deelname gratis

Ontdek de klanken van het echte Japan in deze workshop over de Japanse bamboefluit, de shakuhachi. De Japanse bamboefluit heeft een uniek geluid. Gemaakt van de basis van een bamboestengel is de esthetiek eenvoudig en organisch. De fluit is gestemd op een pentatonische schaal, van 5 noten. Dit voor het typisch Japanse geluid. Op zondag 1 mei om 15.30 uur geeft Kees Kort, de meest vooraanstaande shakuhachi-speler van Nederland, een introductie met workshop in het bespelen van de Japanse bamboefluit. Aanmelden is niet verplicht, u kunt op de dag zelf aanschuiven.
Lees meer over de shakuhachi-workshop
Origamiweekend Beestenboel
> zaterdag en zondag 7 en 8 mei
Tijdens de tentoonstelling 'Beestenboel. Origami van Akira Yoshizawa' kan iedereen kennismaken met de traditionele vouwkunst van Japan. In het weekend van 7 en 8 mei worden workshops gegeven voor jong en oud, waarbij Yoshizawa’s manier van vouwen, inclusief de door hem bedachte natte vouwtechniek (wet-folding) centraal staat. Docenten van Origami aan Zee en de Origami Sociëteit Nederland verzorgen de workshops. Graag aanmelden via info@sieboldhuis.org, want vol is vol!

Bekijk het volledige programma
Japanmarkt
> zondag 29 mei
> vanaf 12.00 uur

Op zondag 29 mei aanstaande organiseert het SieboldHuis weer de jaarlijkse Japanmarkt. Op deze dag wordt het bezoek van de Japanse keizer aan het Rapenburg op 25 mei 2000 op feestelijke wijze herdacht. Het Rapenburg wordt gevuld met kraampjes die alle facetten van de Japanse cultuur aanbieden: van sushi tot kimono’s en van Japanse keramiek tot bonsai-boompjes. Dit jaar staat het SieboldHuis en dus ook de Japanmarkt in het teken van de jongerencultuur. Mis deze unieke Japandag niet en schrijf zondag 29 mei alvast in uw agenda. Aanmelden voor een stand is nog mogelijk t/m dit weekend via communicatie@sieboldhuis.org.
Lees meer over de Japanmarkt
terug naar boven
TENTOONSTELLINGEN
Beestenboel. Origami van Akira Yoshizawa
> van 30 april t/m 29 mei 2011
Akira Yoshizawa (1911-2005) is de grootmeester van de origami. Hij maakte de kunst van het papiervouwen bekend bij een groot publiek. Zijn gevouwen (dier)figuren zijn wereldberoemd. In de tentoonstelling zijn ruim 300 van zijn origamikunstwerken te zien die voor het eerst in Nederland tentoongesteld worden sinds 1955. Een groot aantal dierfiguren is tentoongesteld, van gorilla's en zeepaardjes tot de wolf met Romulus en Remus. Deze dieren tonen de levendigheid die alleen Yoshizawa zijn origamifiguren kon meegeven. Voor kinderen is er een speciale dierenspeurtocht.
Lees verder over de tentoonstelling
terug naar boven
NIEUWS
MuseumJeugdUniversiteit

Vanaf dit najaar doet het SieboldHuis mee met de succesvolle MuseumJeugdUniversiteit dat in 2009 door het Rijksmuseum van Oudheden geïnitieerd is. In september start een reeks van 4 kindercolleges om nieuwsgierige kinderen van 8 tot 12 jaar kennis te laten maken met de wetenschappelijke museumcollectie. Onderwerpen zijn de Japanse eetcultuur, oude landkaarten, het museum en de Japanse taal. Een collegekaart kost 20 euro. Deze prijs is inclusief diploma en museumentree op de dag van het college.
 Lees hier de vorige afleveringen uit Siebolds dagboek
Geschiedenis Magazine
Ontdek de geschiedenis: De geschiedenis herschrijft zichzelf voortdurend. Reputaties sneuvelen of worden weer opgepoetst, overwinningen veranderen in nederlagen, raadsels worden opgelost of brengen nog meer raadsels voort. Kortom: een onuitputtelijke bron van verhalen. En die verhalen leest u in Geschiedenis Magazine.
terug naar boven

copyright 2010 SieboldHuis
%%UNSUBSCRIBE%%
Verzorgd door MailingLijst