[ Activiteiten ]       [ Tentoonstellingen ]       [Nieuws ]   
ACTIVITEITEN
Japanmarkt 2011
> zondag 29 mei
> van 12.00 - 17.00 uur

Op zondag 29 mei aanstaande organiseert het SieboldHuis weer de jaarlijkse Japanmarkt. Op deze dag wordt het bezoek van de Japanse keizer aan het Rapenburg op 25 mei 2000 op feestelijke wijze herdacht. Het Rapenburg wordt gevuld met kraampjes die alle facetten van de Japanse cultuur aanbieden: van sushi tot kimono’s en van Japanse keramiek tot bonsai-boompjes. Dit jaar staat het SieboldHuis en dus ook de Japanmarkt in het teken van de jongerencultuur. Mis deze unieke Japandag niet en kom zondag 29 mei naar Leiden!

Lees meer over de Japanmarkt
Op de foto en een veiling voor Japan
> zondag 29 mei, 16.30 uur
Japanmuseum SieboldHuis besteedt tijdens de Japanmarkt op 29 mei speciale aandacht aan de slachtoffers van Japan. Vanaf 16.30 uur wordt een benefietveiling gehouden om geld in te zamelen voor de wederopbouw van getroffen cultureel erfgoed in de gemeente Sendai, in het zwaarst getroffen gebied. U kunt o.a. bieden op werken van Lucienne van der Mijle die in 2007 in het SieboldHuis te zien waren. Ook kunnen bezoekers tijdens de markt voor een klein prijsje op de foto met internationaal bekende cosplayers: meisjes gehuld in kleding volgens moderne Japanse kledingstijlen.

©Aotenshii 2011
Bekijk hier de veilingstukken en breng alvast een bod uit!
terug naar boven
TENTOONSTELLINGEN
Beestenboel. Origami van Akira Yoshizawa
> nog t/m 29 mei 2011
> Laatste kans!

©Mitsumasa Ishii

Akira Yoshizawa (1911-2005) is de grootmeester van de origami. Hij maakte de kunst van het papiervouwen bekend bij een groot publiek. Zijn gevouwen (dier)figuren zijn wereldberoemd. In de tentoonstelling zijn ruim 300 van zijn origamikunstwerken te zien die voor het eerst in Nederland te zien zijn sinds 1955. Een groot aantal dierfiguren is tentoongesteld, van gorilla's en zeepaardjes tot de wolf met Romulus en Remus. Deze dieren tonen de levendigheid die alleen Yoshizawa zijn origamifiguren kon meegeven. Voor kinderen is er een speciale dierenspeurtocht.

Lees verder over Beestenboel. Origami van Akira Yoshizawa
Aankomend: Kawaii Kimono
> 2 juni t/m 14 augustus 2011
Kinderkleding heeft vaak een speciale betekenis in Japan. Sinds de 16e eeuw worden kinderkimono’s versierd met schildpadden, dennen, bamboe en kraanvogels, die een lang en gelukkig leven symboliseren. De unieke collectie kinderkimono’s van Kazuko Nakano bevat topstukken van de 16e eeuw tot de 20e eeuw. Met deze tentoonstelling wordt een kijkje gegund in de wereld van Japanse families en hun liefde voor kinderen.
Lees verder over de tentoonstelling
terug naar boven
NIEUWS
Origamiweekend gezellig druk

©Kees Spruijt
Het Beestenboel origamiweekend was goed bezocht: alle workshops "Origami volgens Yoshizawa" waren ruim voor het weekend al helemaal volgeboekt. Bezoekers volgende vanuit de gang de aanwijzingen van de docenten van de Origami Societeit Nederland (OSN) en Origami aan Zee. Vooral de wet-folding workshop waarin men leerde met papier te boetseren, was erg geliefd onder de gevorderde vouwers. Voor iedereen die verder wil: meld je aan bij de OSN, bij Origami aan Zee of de Shofukan voor een cursus en leer vouwen als Akira Yoshizawa.
SieboldHuis op tv
Het SieboldHuis weet steeds beter de aandacht te trekken van de nationale pers. Het SieboldHuis is dit jaar zelfs al meerdere keren op nationale televisie geweest. De actie voor Japan om 1000 kraanvogels te vouwen heeft de meeste aandacht gegenereerd: NOS, SBS6 en zelfs Paul de Leeuw waren geinteresseerd. De huidige tentoonstelling "Beestenboel" wist ook de aandacht te trekken van een van de weinige kunstprogramma's op tv, OpiumTV. Online nu nog terug te zien!

 Bekijk hier het SieboldHuis in OpiumTV
Geschiedenis Magazine

Ontdek de geschiedenis: De geschiedenis herschrijft zichzelf voortdurend. Reputaties sneuvelen of worden weer opgepoetst, overwinningen veranderen in nederlagen, raadsels worden opgelost of brengen nog meer raadsels voort. Kortom: een onuitputtelijke bron van verhalen. En die verhalen leest u in Geschiedenis Magazine.
terug naar boven

copyright 2010 SieboldHuis
%%UNSUBSCRIBE%%
Verzorgd door MailingLijst