Datum: 17 juni 2011 | Leiden | Activiteit in het SieboldHuis

Gratis rondleidingen Kawaii Kimono in het SieboldHuis

Vijf zaterdagen in juni, juli en augustus

Tijdens de tentoonstelling 'Kawaii Kimono' kunnen bezoekers op 5 zaterdagen genieten van een gratis rondleiding. Het bekendste kledingstuk van Japan, de kimono en specifiek de kinderkimono, staat centraal in deze tentoonstelling. Rondleidster Marianne de Jong zal ingaan op de geschiedenis van de kimono, de betekenis van de afbeeldingen op de kimono en de draagstijl van dit beroemde kledingstuk.

Kleding heeft een belangrijke plaats in het sociale leven in Japan, vooral kinderkleding. Sinds de 16e en 17e eeuw werden speciale kinderkimono’s ontworpen die werden gedragen door kinderen uit welgestelde families. De zijden of katoenen kimono’s zijn alle versierd met decoraties die een lang en gelukkig leven symboliseren, vruchtbaarheid, rijkdom of zelfs dapperheid voor jongens. De unieke collectie kinderkimono’s van Kazuko Nakano bevat topstukken uit de 16e eeuw tot het begin van de 20e eeuw en geeft hiermee een kijkje in de wereld van Japanse families en hun liefde voor kinderen.

De rondleidingen vinden plaats op zaterdag 25 juni, zaterdag 2 juli, zaterdag 23 juli, zaterdag 30 juli en zaterdag 6 augustus en starten vanaf 11.00 uur vanaf de receptie. In verband met beperkte capaciteit, graag van tevoren reserveren via info@sieboldhuis.org.
 
Naast gratis rondleidingen houdt Linda Hanssen, conservator Textiel van het Wereldmuseum, een lezing over de kinderkimono op zondag 10 juli om 14.00 uur. Op zondag 31 juli om 14.00 uur verteld Yumiko Kunimori over het gebruik van de kinderkimono in vroeger tijden. In het weekend van 13 en 14 augustus is er een uniek Fashion Weekend waarin de moderne kledingstijlen van de jongeren in Japan centraal staan. Alle informatie is terug te vinden op onze website: www.sieboldhuis.org.


Noot voor de redactie: niet voor publicatie.

Bel voor promotiemateriaal of meer informatie met Heleen Palmen van het SieboldHuis op 071-5125539 of mail naar palmen@sieboldhuis.org


Japanmuseum SieboldHuis, Rapenburg 19, Postbus 11007, 2301 EA Leiden.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur.
Entree: €7,50 / €4,00 / MK en CJP geldig.
www.sieboldhuis.org
info@sieboldhuis.org


Wijzig uw gegevens of meld u af voor persberichten van Japanmuseum SieboldHuis">Wijzig uw gegevens of meld u af voor persberichten van het SieboldHuis

Verzorgd door MailingLijst