[ Activiteiten ]       [ Tentoonstellingen ]       [Nieuws ]   
ACTIVITEITEN
Lezing "De kimono der kleine zielen"
> zondag 31 juli om 14.00 uur
> entree gratis (excl. museumentree)

Op zondag 31 juli om 14.00 uur vertelt Yumiko Kunimori, Japanse die al bijna 30 jaar in Nederland woont over het gebruikt van de kimono in vroeger tijden. Aan de hand van foto’s, prenten en ander beeldmateriaal schept zij een beeld van hoe Japanse kinderen in het oude Japan kimono’s droegen, wanneer, waarom en tijdens welke evenementen. De voertaal is Nederlands. Reserveren gewenst voor vrijdag 29 juli via email: info@sieboldhuis.org.
Lees meer over de lezing en meld u direct aan
Help Japan, trek een kimono aan
> zondag 31 juli
> van 13.00 - 16.00 uur
Op zondagmiddag 31 juli kunnen bezoekers zich laten omtoveren tot een Japanner. Vier Japanse dames staan klaar om alle bezoekers om te laten kleden in een kimono. Daarna kunt u voor €2 op de foto tussen prachtige kimono's. De opbrengst hiervan gaat naar de stad Yamada, dat in het door de aardbeving en tsunami getroffen gebied gelegen is. Dus help Japan, trek een kimono aan op zondag 31 juli vanaf 13.00 uur!

Lees over alle activiteiten rondom Kawaii Kimono
Gratis rondleidingen Kawaii Kimono (bijna vol)
> 23 juli, 31 juli en 6 augustus om 11.00 uur
> deelname gratis

Tijdens de tentoonstelling 'Kawaii Kimono' kunnen bezoekers nog op twee zaterdagen en een zondag genieten van een gratis rondleiding over de tijdelijke tentoonstelling. Er is nog plaats op zondag 31 juli en op zaterdag 6 augustus. Zondag 23 juli zit al vol. Start om 11.00 uur vanaf de receptie. In verband met beperkte capaciteit, graag van tevoren reserveren via e-mail: info@sieboldhuis.org.
Lees verder over de lezingencyclus van het SieboldHuis en de Shofukan
Vrienden Summer Event
> donderdag 28 juli
> alleen voor Vrienden van het SieboldHuis
Het SieboldHuis organiseert exclusief voor haar Vrienden en Mecenassen een speciale lezing en workshop over Japanse inwendige elegantie en vrede. De lezing en workshop worden gegeven door mevr. Azumi Uchitani, een van de sprekers van TEDxWomen Amsterdam van vorig jaar. De lezing wordt gegeven in het Engels. Word Vriend en leer meer over Japanse elegantie in het dagelijks leven. Graag aanmelden voor 20 juli via e-mail: vrienden@sieboldhuis.org.

Lees meer over het Vrienden Summer Event
Japanese Fashion Weekend
> zaterdag en zondag 13 & 14 augustus

In het weekend van 13 en 14 augustus kunt u genieten van modeshows van moderne Japanse kledingstijlen tijdens het Japanese Fashion Weekend. Van cosplay tot lolita en gyaru - verschillende Japanse kledingstijlen van de jeugd komen langs en worden uitgelegd. Twee keer per dag, om 13.00 uur en om 14.30 uur, worden er modeshows gelopen waarbij experts uitleg geven over de verschillende modestijlen. Na dit weekend kunt u alles vertellen over Japanse mode van vroeger en nu!
Lees verder over alle activiteiten rondom Kawaii Kimono
terug naar boven
TENTOONSTELLINGEN
Kawaii Kimono wegens succes twee weken verlengd
> nog t/m 28 augustus 2011
De tentoonstelling Kawaii Kimono is wegens succes langer open! De vrolijke kinderkimono’s en hun accessoires geven het SieboldHuis een extra zomers tintje. Ontdek hoe Japanners door de eeuwen heen hun uiting gaven aan de liefde voor hun kinderen via vaak zelfgemaakte kimono’s. En laat de kinderen zelf een kimono ontwerpen. Te zien tot en met 28 augustus 2011.
lees alles over de tentoonstelling
Ben jij de grootste Hello Kitty-verzamelaar van Nederland?

 

Voor de tentoonstelling ‘Hello Kitty - Hello Holland’ (van 10 september t/m 20 november 2011) gaat het SieboldHuis op zoek naar de grootste Hello Kitty-verzamelaar en fan van Nederland. Verzamel jij alle t-shirts, haarspeldjes, tassen, potloden, paraplu’s en andere spulletjes waar Hello Kitty op verschijnt? Of vlieg je zelfs naar Japan voor Hello Kitty-artikelen? Stuur dan vóór 31 juli een foto van jouw verzameling naar het SieboldHuis (met je naam, email en telefoonnummer) naar vandrunen@sieboldhuis.org of upload hem op de Flickr-groep hellokittyhelloholland en ding mee om Hello Kitty in het echt te ontmoeten!

Lees verder over de najaarstentoonstelling 'Hello Kitty - Hello Holland'
terug naar boven
NIEUWS
Vrijwilligers gezocht
Hello Kitty komt naar Nederland en alle kinderen krijgen de kans om haar in het echt te ontmoeten! Op zondag 23 oktober geeft het SieboldHuis een uniek verjaardagsfeest om Hello Kitty’s 37e verjaardag te vieren. Om dit feest tot een succes te maken, zijn er vele handen nodig om alles in goede banen te leiden. Zoudt u ons willen helpen tijdens deze vrolijke dag, neemt u dan contact op met Heleen Palmen (palmen@sieboldhuis.org). Bent u kleiner dan 1,50m en wilt u als echte Hello Kitty willen optreden, horen wij het ook graag van u!

Help Japanse weeskinderen, koop een t-shirt van Tomo

Allemaal hebben we de verschrikkelijke gevolgen van de aardbeving en tsunami op 11 maart in Japan op televisie kunnen zien. Tomokazu Jimbo zag de verwoesting in eigen land en besloot niet werkeloos toe te zien en bedacht een t-shirt actie waar hij al zijn spaargeld in heeft gestoken. De opbrengst van de t-shirt actie gaat naar Ashinaga, een Japanse organisatie die zich inzet voor het lot van weeskinderen. Lees meer over de actie en bekijk de t-shirts op www.alumnikai.nl.
Nieuwe speurtochten voor kinderen
Vanaf deze week zijn er nieuwe speurtochten voor alle kinderen die het SieboldHuis bezoeken. De kleintjes (van 4 tot 8 jaar) gaan op zoek naar een aantal spannende Japanse voorwerpen in het museum. Voor de oudere kinderen (8 tot 12 jaar) zijn er uiteenlopende opdrachten waarmee ze de collectie van Siebold ontdekken. Op speelse wijze leren de kinderen zo alles over Siebold en Japan.

terug naar boven

copyright 2010 SieboldHuis
Wijzig uw gegevens of meld u af">Wijzig uw gegevens of meld u af voor de nieuwsbrief van het SieboldHuis
Verzorgd door MailingLijst