Datum: 20 juli 2011 | Leiden | Tentoonstelling in het SieboldHuis

Kawaii Kimono wegens succes verlengd!

De tentoonstelling 'Kawaii Kimono' is wegens succes twee weken langer open! De vrolijke kinderkimono’s en hun accessoires zijn nog tot en met 28 augustus te zien in het SieboldHuis. Ontdek nog de hele maand augustus hoe Japanners door de eeuwen heen hun uiting gaven aan de liefde voor hun kinderen via dit unieke kledingstuk. In de tentoonstelling kunnen kinderen ook zelf een kimono ontwerpen.

Kleding heeft een belangrijke plaats in het sociale leven in Japan, vooral kinderkleding. Sinds de 16e en 17e eeuw werden speciale kinderkimono’s ontworpen die werden gedragen door kinderen uit welgestelde families. De zijden of katoenen kimono’s zijn alle versierd met decoraties die een lang en gelukkig leven symboliseren, vruchtbaarheid, rijkdom of zelfs dapperheid voor jongens. De unieke collectie kinderkimono’s van Kazuko Nakano bevat topstukken uit de 16e eeuw tot het begin van de 20e eeuw en geeft hiermee een kijkje in de wereld van Japanse families en hun liefde voor kinderen.

Rond de tentoonstelling 'Kawaii Kimono' is een speciaal programma samengesteld over traditionele en moderne Japanse kleding.

Lezing "De kimono der kleine zielen" door Yumiko Kunimori, op zondag 31 juli om 14.00 uur. Voertaal is Nederlands. Reserveren gewenst voor vrijdag 29 juli via email: info@sieboldhuis.org.

Help Japan, trek een kimono aan! Op zondagmiddag 31 juli van 13.00 uur tot 16.00 uur kunnen bezoekers zich laten omtoveren tot een Japanner. Voor €2 kunt u op de foto in onze prachtige tuin. De opbrengst hiervan gaat naar de stad Yamada, dat ligt in het door de aardbeving en tsunami getroffen gebied.

Fashion weekend. In het weekend van 13 en 14 augustus kunt u genieten van modeshows van moderne Japanse kledingstijlen tijdens het Japanese Fashion Weekend. Drie keer per dag worden er modeshows gelopen met modestijlen van cosplay tot lolita en gyaru waarbij experts uitleg geven over de verschillende modestijlen.


Noot voor de redactie: niet voor publicatie.

Bel voor promotiemateriaal of meer informatie met Heleen Palmen van het SieboldHuis op 071-5125539 of mail naar palmen@sieboldhuis.org. Beeldmateriaal kan u ook downloaden via de website: http://www.sieboldhuis.org/tentoonstellingen/detail/kawaii_kimono.


Japanmuseum SieboldHuis, Rapenburg 19, Postbus 11007, 2301 EA Leiden.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur.
Entree: €7,50 / €4,00 / MK en CJP geldig.
www.sieboldhuis.org
info@sieboldhuis.org


Wijzig uw gegevens of meld u af voor persberichten van Japanmuseum SieboldHuis">Wijzig uw gegevens of meld u af voor persberichten van het SieboldHuis

Verzorgd door MailingLijst