Datum: 31 augustus 2011 | Leiden | Tentoonstelling in het SieboldHuis

Hello Kitty - Hello Holland

10 september t/m 20 november 2011

Hello Kitty, het snoezige witte poesje met de rode strik, komt naar Nederland! Sinds haar eerste ontwerp in 1974 is zij een wereldwijd succes. Niet alleen kinderen zijn grote fans van haar: volwassen vrouwen vallen als een blok voor de gelimiteerde oplages van Hello Kitty-tassen, -knuffels en allerhande -modeaccessoires. Ook in Nederland zijn tientallen verzamelaars die hun hele huis, bruiloft en leven inrichten rondom Hello Kitty. Het SieboldHuis brengt vier verzamelaars in beeld.

Hello Kitty is een wereldster. Alles waar zij op verschijnt, is een directe hit. De laatste jaren omarmen steeds meer modeontwerpers, kunstenaars en internationale bekendheden het schattige poesje. Ook Lady Gaga is een groot fan van haar. Een van de Hello Kitty-jurken uit haar privécollectie is te zien in de tentoonstelling. Fans worden aangetrokken door het lieve en universele karakter van Hello Kitty. Ze promoot vriendschap en liefde voor elkaar. Daarmee is ze een centraal karakter van de Aziatische schattigheidscultuur, die in het Japans ‘kawaii’ genoemd wordt.

‘Hello Kitty - Hello Holland’ is een familietentoonstelling voor zowel kinderen als hun (groot)ouders. De hele ontwikkeling van Hello Kitty vanaf het eerste portemonneetje en andere unieke vintage producten tot aan de Hello Kitty Fender-gitaar en een Swarovski collier. Het allernieuwste product, de ‘Holland Kitty’ - een gelimiteerde oplage van 1000 stuks - mag natuurlijk niemand missen! Kinderen ontdekken alles over Hello Kitty’s wereld met een speciale ‘Hello Kitty’-speurtocht. Op zondag 23 oktober kunnen zij Hello Kitty’s verjaardag vieren en tijdens de herfstvakantie krijgen kinderen op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 oktober zelfs gratis toegang als ze gekleed zijn in hun favoriete Hello Kitty-outfit!

Hello Kitty - Hello Holland
Van 10 september t/m 20 november 2011
Japanmuseum SieboldHuis
www.sieboldhuis.org


Noot voor de redactie: niet voor publicatie.

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 9 september om 13.00 uur. Twee Leidse schoolklassen zijn uitgenodigd om de tentoonstelling te openen voor alle kinderen in Nederland. Voor de pers is er de mogelijkheid van tevoren een exclusieve rondleiding over de tentoonstelling te krijgen. Aanmelden van tevoren gewenst, zowel voor aanwezigheid bij de opening als voor de exclusieve rondleiding over de tentoonstelling, via palmen@sieboldhuis.org.

Bel voor promotiemateriaal of meer informatie met Heleen Palmen van het SieboldHuis op 071-5125539 of mail naar palmen@sieboldhuis.org. Beeldmateriaal voor de pers te downloaden via www.sieboldhuis.org/pers.


Japanmuseum SieboldHuis, Rapenburg 19, Postbus 11007, 2301 EA Leiden.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur.
Entree: €7,50 / €4,00 / MK en CJP geldig.
www.sieboldhuis.org
info@sieboldhuis.org


Wijzig uw gegevens of meld u af voor persberichten van Japanmuseum SieboldHuis

Verzorgd door MailingLijst