[ Activiteiten ]       [ Tentoonstellingen ]       [Nieuws ]   
ACTIVITEITEN
Verjaardag Hello Kitty
> zondag 23 oktober
> deelname
€12,50 p.p.
> ouders niet toegestaan


Op zondag 23 oktober viert het SieboldHuis de verjaardag van Hello Kitty. Zij wordt op 1 november namelijk 37 jaar. Vier haar verjaardag met ons mee! Leer een origami Hello Kitty vouwen, teken je eigen Hello Kitty en wordt geschminkt als Hello Kitty. Natuurlijk komt Hello Kitty zelf ook langs! Deelname mogelijk aan het ochtendprogramma of het middagprogramma. Kosten zijn €12,50 p.p. Leeftijd: 6-14 jaar (zonder ouders). Aanmelden (verplicht) t/m 20 oktober via email (info@sieboldhuis.org).
Lees meer over Verjaardag van Hello Kitty
Herfstvakantie in het SieboldHuis
> ook open op maandag 17 oktober
> kom in je favoriete Hello Kitty-outfit
Gedurende de herfstvakantie (17 t/m 23 oktober) is de Hello Kitty-tentoonstelling iedere dag geopend. Ook op maandag 17 oktober! Speciaal voor alle Hello Kitty-fans hebben we een speciale actie: als je op dinsdag 18, woensdag 19 of donderdag 20 oktober in je lievelingsoutfit van Hello Kitty komt, mag je gratis naar binnen! (voorwaarden: t/m 12 jaar, max. 3 kinderen per begeleider)

Lees verder over de activiteiten tijdens de herfstvakantie in het SieboldHuis
Kennisfestival Leiden
> zaterdag 29 en zondag 30 oktober

Tijdens het Kennisfestival in Leiden kunnen kinderen een speciaal programma volgen. Op zaterdag 29 oktober neemt Femke Hameetman je mee door de wereld van Hello Kitty. Denk mee over hoe Hello Kitty de wereld heeft kunnen veroveren. Actieve deelname wordt beloond!
Op zondag 30 oktober is er voor kinderen van 8 t/m 12 jaar een speciale gratis editie van de MuseumJeugdUniversiteit. Getiteld: Wie is Hello Kitty? Het college wordt gegeven door professor Ivo Smits. Het college start precies om 10.30 uur, dus zorg dat je op tijd aanwezig bent. Aanmelden verplicht via email (info@sieboldhuis.org).
Lees verder activiteiten in het SieboldHuis
Filmfestival
> op 28, 29 en 30 oktober 
> i.s.m. Camera Japan en Leids Film Festival
Het laatste weekend van oktober staat in het teken van Japanse films. Drie avonden lang zijn de nieuwste Japanse films te zien: op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 oktober 2011. Beleef de ultieme Japanse filmervaring met onder andere 'A Warm Ray of Light' (Masato Ozawa, 2011), 'Good Morning to the World' (Satoru Hirohara, 2010), 'Toilet' (Naoko Ogigami, 2010) en 'Yuki & Nina' (Hippolyte Girardot en Nobuhiro Suwa, 2009).
Natuurlijk kan er tijdens de films genoten worden van de meest verse sushi van Taji the Chef en wordt er geld ingezameld voor de wederopbouw van culturele instellingen in Japan.

Lees verder over het FIlmfestival
terug naar boven
TENTOONSTELLINGEN
Hello Kitty - Hello Holland
> t/m 20 november 2011
Japanmuseum SieboldHuis presenteert van 10 september tot en met 20 november 2011 een familietentoonstelling over het schattige poesje met rode strik. Het is voor het eerst dat een museum in Nederland een overzichtstentoonstelling aan Hello Kitty wijdt. ‘Hello Kitty - Hello Holland’ is een ‘must’ voor Hello Kitty fans. Talloze Hello Kitty-artikelen zijn te zien. Van vintage ontwerpen uit de jaren zeventig en tachtig tot de recentste ‘Holland Kitty’, een limited edition die speciaal voor de tentoonstelling is gemaakt.
lees verder over de tentoonstelling
terug naar boven
NIEUWS
Opening Hello Kitty

Op 9 september is de tentoonstelling ‘Hello Kitty - Hello Holland’ met een spetterend evenement geopend voor alle kinderen en volwassenen in Nederland. Om 13.00 uur stipt hebben 3 schoolklassen uit Leiden en Voorschoten de tentoonstelling geopend, samen met Hello Kitty, wethouder Jan-Jaap de Haan en de directeur van het SieboldHuis Kris Schiermeier. Hello Kitty onthulde ook de allernieuwste Holland Kitty, een limited edition alleen tijdens deze tentoonstelling verkrijgbaar in het SieboldHuis. Vanuit de pers is er ook veel aandacht, dus houdt uw kranten in de gaten.
Vrienden Summer Event
Op 28 juli gaf Azumi Uchitani aan de Vrienden van het SieboldHuis een speciale lezing over “Japanese inner elegance & inner peace for everyday”. Men leerde over de innerlijke kracht van de mens en hoe deze in het dagelijks leven gebruikt kan worden. De opgedane kennis kon daarna meteen uitgeoefend worden tijdens een workshop kalligrafie. Een Vriend vertelde hoe hij ontdekte hoe leuk het is om karakters te leren kalligraferen en hoe rustgevend dat is. In december volgt weer een Vriendenevenement. Mis deze niet!

Vertrek medewerker

Na bijna 3 jaar zal onze medewerker Coördinator Publiek en Presentatie Heleen Palmen vertrekken bij het SieboldHuis. Wij hebben met veel plezier met haar samengewerkt. Door het organiseren van veel activiteiten en als communicatiemedewerker ook verantwoordelijk voor de nieuwsbrief, website en de SieboldHuis Facebook- en Twitter-pagina’s, heeft zij het SieboldHuis verder op de weg geholpen naar nationale en internationale bekendheid. Wij wensen haar veel succes toe in haar nieuwe baan en zien haar graag terug bij evenementen in het SieboldHuis.
terug naar boven

copyright 2010 SieboldHuis
Wijzig uw gegevens of meld u af
Verzorgd door MailingLijst