[ Activiteiten ]       [ Tentoonstellingen ]       [Nieuws ]   
ACTIVITEITEN
Hello Kitty's verjaardag
> zondag 23 oktober
Op 23 oktober is Hello Kitty jarig!  Ze wordt 37 jaar.
Om dat te vieren zijn er die dag speciale activiteiten voor kinderen (6 tot 14 jaar).
Ouders en andere bezoekers zijn van harte welkom in het museum, maar vanwege de verjaardag zijn niet alle ruimtes toegankelijk.

De festiviteiten vinden plaats tussen 10:30 en 12:00 uur, en tussen 14:00 en 15:30 uur.
Kosten zijn: €12,50 per persoon.
Er zijn nog enkele plaatsen over voor de ochtendactiviteiten, dus wees snel met inschrijven. Zonder inschrijving is deelname niet mogelijk. (Inschrijven kan tot 20 oktober via info@sieboldhuis.org.

Ook wordt op deze dag de grootste Hello Kitty fan uitgeroepen!
Let op: de grote onthulling zal plaatsvinden om 15:15 uur, anders dan eerder is aangegeven.

lees meer
Leids filmfestival
> vrijdag 28 t/m zondag 30 oktober
> entree: € 7,50 per film

Tijdens het Leids Film Festival toont het SieboldHuis in samenwerking met Camera Japan acht Japanse films gerelateerd aan het themajaar kawaii - schattig. Het programmaboekje vindt u op de website van het Leids Film Festival.
De kosten bedragen € 7,50 per film, er is ook een passe-partout verkrijgbaar voor alle acht films, voor € 50,00. Kaartjes zijn vanaf heden alleen verkrijgbaar bij de kassa van het SieboldHuis.

Naast films kunt u genieten van een speciaal Japans voetbad.
Sushichef Taji en het SieboldHuis organiseren dit bijzondere project waarvan de opbrengst gaat naar de wederopbouw van culturele instellingen in het rampgebied van 11 maart.
U kunt tevens heerlijke sushi eten die ter plekke bereid wordt door chef Taji.
Bekijk het hele programma
Kennisfestival
> donderdag 27 t/m zondag 30 oktober
Leiden, Stad van ontdekkingen is niet zomaar de slogan van de stad Leiden. Al eeuwenlang is Leiden een belangrijke stad als het gaat om kennis en wetenschap. Niet alleen is de oudste universiteit van het land hier gevestigd, ook moderne bedrijven gespecialiseerd in biotechnologie, een levende creatieve industrie, wetenschappelijk onderzoek en een keur aan opleidingen zorgen ervoor dat Leiden een kenniscentrum van betekenis is. Speciaal voor Kennisfestival Leiden openen deze organisaties hun deuren en laten zij het publiek kennismaken met de schat aan kennis die Leiden rijk is. Zo ook Japanmuseum SieboldHuis.

Op zaterdag 29 oktober om 14:00 neemt Femke Hameetman je mee door de wereld van Hello Kitty:
Hoe maak ik een tentoonstelling?
Ze vertelt hoe je zo'n tentoonstelling maakt. Waar haal je al die coole Hello Kitty spulletjes vandaan? Hoe kies je welke voorwerpen je wilt laten zien?
Hoe kom je aan je informatie en hoe zorg je ervoor dat daar mooie tekstbordjes voor worden gemaakt? Hoe zet je het allemaal mooi neer?
En die leuke filmpjes? Hoe kom je daar aan?
Wil je nog meer weten of heb je goede ideeën om dingen nog beter te maken? Vandaag is je kans!

Op zondag 30 oktober is er voor kinderen van 8 t/m 12 jaar een speciale editie van de MuseumJeugdUniversiteit. Getiteld: Wie is Hello Kitty? Het college wordt gegeven door professor Ivo Smits. Het college start precies om 10.30 uur, dus zorg dat je op tijd aanwezig bent. Aanmelden verplicht via email (info@sieboldhuis.org). Kosten: museumentree.lees meer
Lezingencyclus in samenwerking met Shofukan
> november 2011 tot en met juli 2012
> entree: € 5,00 + museumentree (Leiden) of € 7,50 (Rotterdam)
Na het succes van de lezingencyclus in Japanmuseum SieboldHuis en Japans Cultureel Centrum Shofukan in 2010 is besloten ook dit jaar weer een interessant lezingenprogramma aan te bieden. De twee instellingen hebben weer de handen ineengeslagen en presenteren vanaf dit najaar een lezingencyclus over Japan, haar cultuur, geschiedenis en de hedendaagse betrekkingen tussen Nederland en Japan.

De eerste lezing is op 12 november in Rotterdam en op 13 november in Leiden.

Murakami en andere (on-) Japanse moderne literatuur
door Dr. L. van Haute

Lees verder over de lezingencyclus
terug naar boven
TENTOONSTELLINGEN
Hello Kitty - Hello Holland
> nog t/m 20 november
Hello Kitty is nog steeds in Nederland tot en met 20 november 2011 is de familietentoonstelling over het schattige poesje met rode strik nog te bezoeken. Het is voor het eerst dat een museum in Nederland een overzichtstentoonstelling aan Hello Kitty wijdt. ‘Hello Kitty - Hello Holland’ is een ‘must’ voor Hello Kitty fans. Talloze Hello Kitty-artikelen zijn te zien. Van vintage ontwerpen uit de jaren zeventig en tachtig tot de recentste ‘Holland Kitty’, een limited edition die speciaal voor de tentoonstelling is gemaakt.
lees meer
Komende tentoonstelling: Maanlicht, mysterie en schoonheid
> 9 december 2011 t/m 4 maart 2012
Vanaf 9 December toont het Sieboldhuis topstukken van Yoshitoshi uit de collectie Freis uit Las Vegas. Het Sieboldhuis bezit de primeur van het begin van een wereldtournee van deze tentoonstelling.

Yoshitoshi werk geniet een grote faam in Nederland onder verzamelaars en kenners. Velen kennen zijn indringende en soms lyrische prenten waar de maan een dominante rol in speelt. Maar gedurende zijn 34 jaren durende carrière heeft Yoshitoshi behalve aan lyriek ook aandacht besteed aan de harde realiteit van de grote veldslagen van het verleden, aan de mysterieuze verhalen over spoken en geesten, maar ook aan vrouwen en de acteurs van het kabuki theater. In het grote overzicht dat het Sieboldhuis nu toont, komen al die genres ruim aan bod.

lees meer
terug naar boven
NIEUWS
Yoshitoshi symposium

Japanmuseum SieboldHuis organiseert samen met Hotei Japanese Prints en de Society for Japanese Arts een symposium over kunstenaar Tsukioka Yoshitoshi, wiens werk centraal staat in de tentoonstelling Maanlicht, mysterie en schoonheid.

Het symposium vindt plaats in Leiden op vrijdag 9 december. Deelname aan het programma kost € 35,00, inclusief lunch en borrel en bezichtiging van de tentoonstelling. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Voor meer informatie en registratie kunt u contact opnemen met Hotei Japanese Prints via yoshitoshi@xs4all.nl.


lees meer


terug naar boven

copyright 2010 SieboldHuis
Wijzig uw gegevens of meld u af
Verzorgd door MailingLijst