[ Activiteiten ]       [ Tentoonstellingen ]       [Nieuws ]   
ACTIVITEITEN
Topstukken aan het Rapenburg
> Lengte route: ca. 1 kilometer
> Prijs routeboekje: € 18,- incl. combinatieticket voor het Rijksmuseum van Oudheden, Hortus Botanicus en het SieboldHuis
Het SieboldHuis heeft het initiatief genomen voor een Topstukkenroute over het Rapenburg. De Hortus botanicus, het Rijksmuseum van Oudheden en het SieboldHuis hebben de handen ineen geslagen voor dit initiatief. De musea liggen alle drie aan deze fraaie, eeuwenoude Leidse gracht. Met het routeboekje in de hand gaat u op pad om zelf het Rapenburg te ontdekken. De wandeling (incl. toegangskaartjes) laat u volop genieten van het Rapenburg, de historische plekjes eromheen en uiteraard de topstukken in de musea. Het boekje is verkrijgbaar in de museumwinkels van de drie musea.
Lees meer over deze culturele stadswandeling
Lezing: Yoshitoshi meesterwerken
> zondag 12 februari, om 14.00 uur
> entree: € 5,00; Vrienden € 2,50

Eens per maand neemt het SieboldHuis de bezoeker mee naar de diepere achtergronden van de Nederlands-Japanse betrekkingen in de lezingenreeks Japan achter de schermen. Op 12 februari geeft Robert Schaap een lezing over de prenten van Yoshitoshi, waarvan een deel te zien is tijdens de tentoonstelling Maanlicht, Mysterie en Schoonheid.
Lees verder over de lezingencyclus van het SieboldHuis en de Shofukan
Rondleidingen
> Chris Uhlenbeck - zaterdag 4 februari 11.00 uur (3 februari - vol)
> Daan Kok - zaterdag 11 februari 11.00 uur
Tijdens deze rondleidingen leidt gastconservator Chris Uhlenbeck of Japanoloog en prentenliefhebber Daan Kok je in een uur rond over tentoonstelling Maanlicht, Mysterie en Schoonheid.

Lees verder over de rondleidingen
Voorjaarsvakantie
> Blokfluitspelen - woensdag 22 februari - 14.00 tot 15.00 uur - € 10,-
> Manga tekenen -vrijdag 24 februari - 14.00 tot 15.00 uur - € 7,-

In de voorjaarsvakantie, 18 februari t/m 26 februari, organiseert het SieboldHuis workshops rondom de tentoonstelling "Maanlicht, Mysterie en Schoonheid" met de werken van Tsukioka Yoshitoshi.

Leer op woensdagmiddag blokfluitspelen met een Japans tintje, zoals de fluitspeler van Yoshitoshi. (leeftijd - 6 tot 10 jaar)

Of leer de beginselen van de populaire tekenstijl Manga. Yoshitoshi wordt vaak gezien als een van de grondleggers van de Japanse manga en animatie.
(leeftijd: jongeren)
Lees verder over deze activiteiten
Radio laat je Leiden
> 25 februari 12.00 uur
Radio Laat je Leiden wordt gemaakt op een openbare locatie in Leiden en in nauwe samenwerking met vele Leidenaren. Op 25 februari komt de radioshow naar het SieboldHuis. De radioshow kan live worden bijgewoond en is een theatrale ontmoetingsplek met verhalen, discussies, reportages, een hoorspel en live muziek. Wat is er nu gezelliger dan op een koude namiddag bij een haardvuur weg te dromen met een ouderwetse radioshow, te volgen via Unity FM op 105,7 FM.

Lees verder over deze activiteit
terug naar boven
TENTOONSTELLINGEN
Maanlicht, Mysterie en Schoonheid deel 2 van start
> t/m 4 maart
Dinsdag 24 januari is deel 2 van de tentoonstelling 'Maanlicht, Mysterie en Schoonheid’ opengegaan voor het publiek. Uiteraard is ook in dit deel de ‘Fluitspeler’ te zien en komen de grote veldslagen en mysterieuze verhalen over spoken en geesten ruim aan bod en daarnaast ook vrouwen en acteurs van het kabuki-theater. Zondag 4 maart is de laatste dag van de tentoonstelling.
lees verder over de tentoonstelling
Moderne kunst in het SieboldHuis
> t/m 4 maart
Vanaf 9 januari tot en met 4 maart laat het Japanmuseum SieboldHuis zestig kunstwerken zien van kunstenaars uit het kunstcentrum Haagweg 4. De kunstenaars hebben zich laten inspireren door de tentoonstelling “Maanlicht, Mysterie en Schoonheid” in het SieboldHuis.

De tentoonstelling in het SieboldHuis is tot stand gekomen in samenwerking met Galerie Diana Lepelaar die vanaf januari 2012 is geopend aan de Haagweg 4-E16.
lees verder over de tentoonstelling
terug naar boven
NIEUWS
Record aantal bezoekers Hello Kitty

De tentoonstelling 'Hello Kitty - Hello Holland' heeft het recordaantal bezoekers van ‘Hokusai 250’ verbroken. Hello Kitty - Hello Holland heeft in de periode van 9 september t/m 30 november 2011 bijna 13.000 bezoekers getrokken. Hiermee is Hello Kitty de Hokusai-tentoonstelling eerder in het jaar bezoekers ruim voorbij gestreefd.
MJU diploma's
De MuseumJeugdUniversiteit (MJU) is een collegereeks voor kinderen in het museum en heeft als doel hen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met museale collecties en het museum als wetenschappelijk instituut. In het SieboldHuis hebben wetenschappers verteld wat kinderen altijd al hadden willen weten over het leven in Japan. Over de taal, manier van eten, hoe je je weg vind in Japan en hoe de collectie van Siebold een museum is geworden.

Op 11 december was het dan zover, de eerste lichting van de MuseumJeugdUniversiteit in het SieboldHuis heeft een echt diploma ontvangen.

Kogyo in Maastricht

De tentoonstelling Stille Schoonheid is eind 2010 te zien geweest in het SieboldHuis. Nu een jaar later kunt u deze tentoonstelling van 17 januari tot en met 8 april als De Schoonheid van Stilte bekijken in het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

De tentoonstelling geeft een overzicht van Kogyo’s prenten en schilderingen, aangevuld met uniek materiaal over het no-theater.
 Lees meer over deze tentoonstelling
Nagasaki University dependance
Sinds 2009 bevindt zich in het SieboldHuis een dependance van de Universiteit van Nagasaki. Deze dependance richt zich op het ondersteunen van onderzoekers en studenten van de Universiteit van Nagasaki tijdens hun verblijf in Leiden en geeft Leidse studenten de mogelijkheid de banden met Nagasaki verder te ontwikkelen. December 2011 is deze overeenkomst verlengd en kunnen studenten van University of Nagasaki gebruik blijven maken van de studie en informatieplek.

Dadadadan Tenko komt weer naar Nederland

Van 23 februari t/m 14 april 2012 komt de groep Dadadadan Tenko voor de zevende keer naar Nederland en België voor een spectaculair optreden in 25 theaters.
Hun show ‘Tentekomai’ staat garant voor energiek en ritmisch slagwerk waarmee ze opnieuw hun meesterschap over de Japanse trommels tonen. Het slagwerkspektakel speelt zich af tegen het decor van de prachtige choreografie van Isaya Mondori en wordt begeleid door virtuoze zang, dans én humor.  

U als trouwe SieboldHuis bezoeker bij krijgt telefonische reservering € 5,00 korting op een toegangsbewijs bij vermelding van de actiecode 'SieboldHuis'. Dit geldt voor de voorstelling van Tenko in het Lucent Danstheater, de Stadsgehoorzaal Leiden of het Luxor theater. Bij Luxor is deze korting alleen geldig voor de Stalles en Balkon I.
terug naar boven

copyright 2012 SieboldHuis
Wijzig uw gegevens of meld u af
Verzorgd door MailingLijst