[ Activiteiten ]       [ Tentoonstellingen ]       [Nieuws ]   
ACTIVITEITEN
Topstukken aan het Rapenburg
> Lengte route: ca. 1 kilometer
> Prijs routeboekje: € 18,- incl. combinatieticket voor het Rijksmuseum van Oudheden, Hortus Botanicus en het SieboldHuis

De Hortus botanicus, het Rijksmuseum van Oudheden en het SieboldHuis hebben de handen ineen geslagen voor dit initiatief. De musea liggen alle drie aan deze fraaie, eeuwenoude Leidse gracht. Met het routeboekje in de hand gaat u op pad om zelf het Rapenburg te ontdekken. De wandeling (incl. toegangskaartjes) laat u volop genieten van het Rapenburg, de historische plekjes eromheen en uiteraard de topstukken in de musea. Het boekje is verkrijgbaar in de museumwinkels van de drie musea.
Lees meer over de de route
Lezing: Japan en China: samenwerking en rivaliteit tussen twee grootmachten
> zondag 22 april, om 14.00 uur
> entree: €7,50; Vrienden €5,00
Eens per maand neemt het SieboldHuis de bezoeker mee naar de diepere achtergronden van de Nederlands-Japanse betrekkingen in de lezingenreeks Japan achter de schermen. Op 22 april geeft M. Okano - Heijmans MA, een lezing over de samenwerking en rivaliteit tussen Japan en China.

Lees verder over de lezingencyclus van het SieboldHuis en de Shofukan
terug naar boven
TENTOONSTELLINGEN
Maanlicht, Mysterie en Schoonheid
> t/m 18 maart te zien
De topstukken van Yoshitoshi zijn nog tot 18 maart in het SieboldHuis te zien. Uiteraard is ook in dit deel de ‘Fluitspeler’ te zien en komen de grote veldslagen en mysterieuze verhalen over spoken en geesten ruim aan bod en daarnaast ook vrouwen en acteurs van het kabuki-theater.
lees verder over de tentoonstelling
Vissen
van Haai tot Koi
> van 6 april t/m 8 juli 2012
Familietentoonstelling Vissen - van Haai tot Koi laat een deel van de Siebold-collectie op een nieuwe manier zien. Japanse vissen in alle vormen en maten. De tentoonstelling toont hoe Siebold tussen
1823 en 1829 in Japan 'zijn' vissen verzamelde.

De tentoonstelling is samengesteld door gastconservator dr. M. van Oijen, conservator vissen van NCB Naturalis.
lees verder over de familietentoonstelling
terug naar boven
NIEUWS
SieboldHuis staat stil bij de ramp in Japan

De slachtoffers van 11 maart 2011, de dag dat Japan vorig jaar werd getroffen door een zware aardbeving, tsunami en nucleaire dreiging, zijn in het SieboldHuis een jaar na dato herdacht. Tijdens deze herdenking voor Japan zijn meer dan 1000 lotussen gevouwen, een symbool van hoop.

Museumdirecteur Kris Schiermeier heeft samen met Ambassadeur van Japan in Nederland, Takashi Koezuka, zijn echtgenote en burgemeester van Leiden, Henri Lenferink de gevouwen lotussen te water gelaten.
Vriendschapsverdrag tussen SieboldHuis en Nagasaki
Op zaterdag 4 februari ondertekende de directeur van het Japanmuseum SieboldHuis Leiden, Kris Schiermeier, een vriendschapsverdrag met de burgemeester van Nagasaki, Tomisa Taue namens twee musea: Het Siebold Memorial Museum en Dejima.

Beide partijen hebben uitgesproken om in de toekomst samen te werken als 'Partnerinstellingen" door middel van uitwisseling van informatie en ondersteuning van elkanders activiteiten op het gebied van cultuur, onderzoek en opleiding.

Opname Radio laat je Leiden nu online

Zaterdag 25 februari werd in het SieboldHuis de radioshow "Radio laat je Leiden" opgenomen. De radioshow kon live worden bijgewoond en was een theatrale ontmoetingsplek met verhalen, discussies, reportages, een hoorspel en live muziek.

Met gasten als prof. dr. Matthi Forrer, prof. dr. Erico Aoki, wethouder voor cultuur Jan-Jaap de Haan en museumdirecteur Kris Schiermeier heeft men zich verdiept in de ontdekking van de nieuwe wereld. Net als Siebold vroeger maken wij tegenwoordig kennis met nieuwe culturen, plekken en mensen.

De uitzending is hier terug te luisteren.
terug naar boven

copyright 2010 SieboldHuis
Wijzig uw gegevens of meld u af
Verzorgd door MailingLijst