Datum: 11 maart 2012 | Leiden |
Activiteit in het SieboldHuis

Het SieboldHuis

staat stil bij de

ramp in Japan


Zondag 11 maart 2012

De slachtoffers van 11 maart 2011, de dag dat Japan vorig jaar werd getroffen door een zware aardbeving, tsunami en nucleaire dreiging, zijn in het SieboldHuis een jaar na dato herdacht. Tijdens deze herdenking voor Japan zijn meer dan 1000 lotussen gevouwen, een symbool van hoop. Op deze manier heeft het SieboldHuis samen met de bezoekers blijk gegeven van solidariteit met Japan.

De opening van de herdenking werd verzorgd door de museumdirecteur Kris Schiermeier. Hiermee begon een dag vol optredens van Hoog & Laag en Musicians for Japan om alle bezoekers aan te zetten samen de 1000 lotussen te vouwen. Om 14.00 uur arriveerde de ambassadeur van Japan in Nederland, de heer Koezuka, met zijn echtgenote en de burgemeester van Leiden, de heer Lenferink, om een lotusbloem te vouwen en de 1000 gevouwen lotussen symbolisch te water te laten tijdens een boottocht over het Rapenburg.

Daarnaast werd er stilgestaan bij de huidige situatie in Japan met een documentaire en fotoreportages. De dag werd afgesloten met een minisymposium met lezingen over het Japan van nu, na de ramp. Het publiek heeft deze dag enthousiast meegeholpen en gul gedoneerd voor de slachtoffers in Japan. Het SieboldHuis dankt alle bezoekers en mede-organisatoren voor deze bijzondere dag, waarin de solidariteit tussen Nederland en Japan opnieuw is gebleken.

      
 
      

 
  De beelden zijn hier te downloaden


Noot voor de redactie: niet voor publicatie.

Bel voor promotiemateriaal of meer informatie met Wendy Bembom van het SieboldHuis op 071-5125539 of mail naar bembom@sieboldhuis.org


Japanmuseum SieboldHuis, Rapenburg 19, Postbus 11007, 2301 EA Leiden.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur.
Entree: €7,50 / €4,00 / MK en CJP geldig.
www.sieboldhuis.org
info@sieboldhuis.orgWijzig uw gegevens of meld u af voor persberichten van Japanmuseum SieboldHuis

Verzorgd door MailingLijst