Datum: 12 juni 2012 | Leiden |  
Tentoonstelling in het SieboldHuis

Japans Design

ambacht en technologie

20 juli t/m 2 september 2012

Van 20 juli tot en met 2 september presenteert Japanmuseum SieboldHuis de tentoonstelling Japans Design. Deze tentoonstelling toont meer dan zeventig voorbeelden
van Japans design en laat zien hoe Japans vakmanschap de wereld van de technologie
is binnengestapt.

Design is overal; de bank voor de tv, de lamp aan het plafond, de kleding die we dragen en het servies waarvan we eten. Voor het ontwerp van deze producten moet een balans worden gevonden tussen het esthetische en het functionele. 

Met de tentoonstelling Japans Design maken we vanuit de negentiende-eeuwse vaste collectie van het SieboldHuis een sprong naar de moderne tijd. Het SieboldHuis toont voorbeelden uit de tweede helft van de twintigste eeuw, zoals de Aibo robot-hond of de Butterfly kruk, waarmee we de grote verscheidenheid laten zien van Japans industrieel ontwerp.

Modern design is ogenschijnlijk universeel. Toch kunnen we spreken van modern Japans design. Bij de objecten in deze tentoonstelling zijn onmiskenbaar Japanse wortels te ontdekken. Idealen zoals compactheid, eenvoud, en aandacht voor het kleinste detail hebben vanuit de traditionele ambachtskunst hun plaats gekregen in modern design.

Via Japans Design krijgt de bezoeker een kijkje in de Japanse samenleving.

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door d
e 


Noot voor de redactie: niet voor publicatie

Bel voor promotiemateriaal of meer informatie met Wendy Bembom van het SieboldHuis op 071-5125539 of mail naar bembom@sieboldhuis.org


Japanmuseum SieboldHuis, Rapenburg 19, 2311 GE Leiden.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur.
Entree: €7,50 / €4,00 / MK en CJP geldig.
www.sieboldhuis.org
info@sieboldhuis.org


Wijzig uw gegevens of meld u af voor persberichten van Japanmuseum SieboldHuis

Verzorgd door MailingLijst