Datum: 12 september 2013 | Leiden | Tentoonstelling in Japanmuseum SieboldHuis

Japan-Nederland Society in SieboldHuis

Japanmuseum SieboldHuis heeft gistermiddag hoog bezoek ontvangen. Dertig mensen van de Japan-Nederland Society uit Nagasaki onder leiding van de Consul Honoraire van het Koninkrijk der Nederlanden, meneer Ueda hebben Leiden bezocht.

Na een ontvangst door burgemeester Lenferink werden ze in het SieboldHuis toegesproken en rondgeleid door de directeur van Japanmuseum SieboldHuis, Kris Schiermeier en coördinator Japan Kuniko Numata.

In 2012 ondertekende de directeur van Japanmuseum SieboldHuis een vriendschapsverdrag met de burgemeester van Nagasaki in Japan.
Beide partijen hebben toen uitgesproken om in de toekomst samen te werken als ‘partnerinstellingen’ door middel van uitwisselingen van informatie en ondersteuning van elkanders activiteiten op het gebied van cultuur, onderzoek en opleiding. Dit ter bevordering van de eeuwenlange relatie van de beide steden sinds 1641 en de vriendschap op het burgerlijk niveau in het bijzonder.  Dit jaar hebben de stad Leiden en de stad Nagasaki hun vriendschapsverdrag bekrachtigd.Noot voor de redactie: niet voor publicatie.
Bel voor promotiemateriaal of meer informatie met Marjolijn Goos van Japanmuseum SieboldHuis op 071-5125539 of mail naar goos@sieboldhuis.org


Japanmuseum SieboldHuis, Rapenburg 19, 2311 GE Leiden.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur.
Entree: €8,00 / €6,50 / €4,50 / MK geldig / kinderen t/m 12 jaar gratis.
www.sieboldhuis.org
info@sieboldhuis.org


Wijzig uw gegevens of meld u af voor persberichten van Japanmuseum SieboldHuis

Verzorgd door MailingLijst