Datum: 14 november 2013 | Leiden | Tentoonstelling in Japanmuseum SieboldHuis

Laatste kans
'JapanFoodDrinks'
in Japanmuseum SieboldHuis.

 t/m 24 november 2013

Nog tot en met 24 november heeft u de kans om te proeven aan de veelzijdige Japanse eet- en drinkcultuur in Japanmuseum SieboldHuis. De tentoonstelling 'JapanFoodDrinks' toont meer dan 450 kleur- en zwart-witfoto’s van beeldend kunstenaar en fotograaf Leo van der Kleij.
U ziet een belangrijk element uit de Japanse samenleving: eten en drinken.

Eten speelt een aanzienlijke rol in Japan, elke stad en streek heeft haar eigen specialiteiten. Een groot deel van het sociale leven speelt zich af aan tafel, thuis of in een restaurant. Van der Kleij reisde tussen 1997 en 2011 twaalf keer naar Japan. Hij fotografeerde in deze periode alledaagse situaties uit de Japanse eet- en drinkcultuur. 

De expressieve fotografie van Van der Kleij kenmerkt zich door de directe, rauwe reportagestijl, met soms ongewone beelduitsnedes. De opmerkelijke stijl van fotograferen contrasteert met de alledaagse situaties op de foto’s.
De verrassende inrichting van de tentoonstellingsruimte is gebaseerd op verschillende Japanse eetgelegenheden. Dit zorgt ervoor dat u als bezoeker nog intenser de sfeer van de Japanse eetcultuur proeft. Schuif aan tafel en laat alle beelden op u inwerken van de ontbijttaferelen, koffiepauzes, de lunch, theeceremonies, het diner, borrels en zelfs het bruiloftsdiner.

In dezelfde periode toont het SieboldHuis nog de presentatie 'Om te smullen, Botanische aquarellen van Eline Hoogendijk'. De aquarellen laten bekende en minder bekende ingrediënten uit de Japanse keuken zien, samen met smakelijke recepten uit de Kaiseki-keuken.

Voor kleine en grote kinderen (6-99) is er een speciale speurtocht door het hele museum. Verwonder je over het plastic Japanse voedsel, ‘eet’ met stokjes, speel het memoryspel en bekijk de film van Pierre Wind “De Eetfabriek” en leer alles over Japans eten en drinken. Bekijk het actuele programma op www.sieboldhuis.org

mede mogelijk gemaakt door:
                         


Noot voor de redactie: niet voor publicatie.

Meer informatie over het werk en Leo van der Kleij;  www.japanphotography.org

Bel voor promotiemateriaal of meer informatie met Marjolijn Goos van Japanmuseum SieboldHuis op 071-5125539 of mail naar goos@sieboldhuis.org


Japanmuseum SieboldHuis, Rapenburg 19, 2311 GE Leiden.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur.
Entree: €8,00 / €6,50 / €4,50 / MK geldig / kinderen t/m 12 jaar gratis.
www.sieboldhuis.org
info@sieboldhuis.org


Wijzig uw gegevens of meld u af voor persberichten van Japanmuseum SieboldHuis

Verzorgd door MailingLijst