Datum: 7 januari 2014 | Leiden

Japanmuseum SieboldHuis kijkt terug op een geslaagd 2013.

Japanmuseum SieboldHuis blikt terug op een veelzijdig en succesvol 2013. Met 5 grote tentoonstellingen, 5 nevententoonstellingen, verschillende activiteiten en grote evenementen heeft het museum ruim 35.000 bezoekers ontvangen. Met trots wordt teruggekeken op de zesde editie van de jaarlijkse Japanmarkt met meer dan 9000 bezoekers en de fraaie tentoonstellingen.

Terugblik tentoonstellingen 2013
In 2013 heeft Japanmuseum SieboldHuis een gevarieerd tentoonstellingsprogramma aangeboden. Veel bezoekers bezochten de tentoonstelling ‘Spoken en Geesten’ met prachtige prenten van de verzamelaar Felix Tikotin uit het Tikotin museum of Japanese Art in Haifa te Israël. Ook de Couperus tentoonstelling ‘Het snoer der ontferming‘, ‘Lily in Japan’, ‘Bijzondere bezoekers’, ‘JapanFoodDrinks’ en ‘Om te smullen’ zijn goed ontvangen.
De tentoonstelling ‘Hollanders’ toonde de grootste privécollectie Hollanders-netsuke ter wereld. Met ‘Helden, Humor, Horror’ heeft het Japanmuseum weer een succes met de topprenten van de Japanse kunstenaar Utagawa Kuniyoshi. Deze tentoonstelling is nog tot 9 maart 2014 te bezoeken. Vanaf 21 januari is het tweede deel van deze tentoonstelling te bewonderen, waarin landschappen, komische prenten en acteurs centraal staan. Ook voor kinderen is er bij deze tentoonstelling veel te  doen. Kom ook kijken naar werken van hedendaagse kunstenaars die zich hebben laten inspireren door het thema ‘Samurai-Warrior’!

Vooruitblik tentoonstellingen 2014
Japanmuseum SieboldHuis verwacht de stijgende bezoekersaantallen ook in 2014 voort te zetten. Na ‘Helden, Humor, Horror’ komt Japanmuseum SieboldHuis met ‘NENSHA – Japans geïnspireerd werk van Chris Berens’. Dit voorjaar ziet u de fantasievolle schilderijen van de succesvolle Berens in deze solotentoonstelling. Daarnaast is er in de tuin en binnenplaats de beeldententoonstelling ‘Sekimori ishi modern’, waar Europese kunstenaars hun versie van de Japanse sluitsteen laten zien.
In de zomer toont het SieboldHuis ‘Striphelden uit Japan’, waarin u oog in oog komt te staan met de herkenbare stripfiguren, zoals Pokémon, Moncchichi en Hello Kitty.
In het najaar besteden we aandacht aan Kyoto met de fototentoonstelling ‘Kyoto, beeld van een stad door Kai Fusayoshi’.  In 2014 sluiten wij af met ‘Surimono – Competitie in Japanse Nieuwjaarsprenten anno 1820’ , waarin parels van prenten te zien zijn. Gelijktijdig is het kunstproject ‘Luxuria’, waarin hedendaagse kunstenaars zich laten inspireren op de luxe Surimono-prenten.
De zevende editie van de Japanmarkt is dit jaar op 25 mei, waarop het bezoek van de Japanse keizer aan het Rapenburg herdacht wordt.

Bij alle tentoonstelling worden verschillende activiteiten georganiseerd. Voor kinderen is er een speurtocht of een andere activiteit in het museum. Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling, activiteiten, lezingen en rondleidingen op www.sieboldhuis.org


Noot voor de redactie: niet voor publicatie.

Bel voor promotiemateriaal of meer informatie met Marjolijn Goos van Japanmuseum SieboldHuis op 071-5125539 of mail naar goos@sieboldhuis.org


Japanmuseum SieboldHuis, Rapenburg 19, 2311 GE Leiden.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur.
Entree: €8,00 / €6,50 / €4,50 / MK geldig / kinderen t/m 12 jaar gratis.
www.sieboldhuis.org
info@sieboldhuis.org


Wijzig uw gegevens of meld u af voor persberichten van Japanmuseum SieboldHuis

Verzorgd door MailingLijst