Datum: 18 maart 2014 | Leiden | Activiteit in Japanmuseum SieboldHuis

Japanmarkt 2014

Zondag 25 mei, 12.00 - 17.00 uur
Rapenburg, Leiden

Op zondag 25 mei tussen 12.00 en 17.00 uur organiseert Japanmuseum SieboldHuis op het Rapenburg in Leiden voor de zevende keer de Japanmarkt. Het is exact 14 jaar geleden dat de Japanse keizer een bezoek bracht aan het Rapenburg. Dit jaar staat deze dag in het teken van miniatuur in de Japanse cultuur.

Bezoek meer dan 400 meter markt met een breed aanbod van Japanse culturele en culinaire waren. Proef sushi, takoyaki en sake. Loop langs prachtige prenten, kimono's en bonsai-boompjes en andere typisch Japanse producten op de Japanmarkt.
In aanwezigheid van de ambassadeur van Japan in Nederland, de heer Masaru Tsuji, wordt om 12.00 de opening verricht door Kris Schiermeier, directeur van Japanmuseum SieboldHuis.

Laat u meevoeren door de Japanse liefde voor kleine dingen. Maak kennis met allerlei facetten die de rijke Japanse cultuur te bieden heeft. In het museum is een afwisselend activiteitenprogramma met workshops en demonstraties. Naast de vaste collectie in het Japanmuseum heeft u ook de kans om de tijdelijke tentoonstellingen ‘Nensha – Chris Berens, Japans geïnspireerd werk’ en ‘Sekimori Ishi Modern, Internationale expositie sculpturen’ te bekijken. Kinderen kunnen onder andere een speurtocht doen in het museum en zich laten schminken op de markt. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de Japanse vechtsportdemonstraties in het Rijksmuseum van Oudheden!

Bekijk het complete programma dat binnenkort wordt bekendgemaakt op www.sieboldhuis.org. Op deze dag beleeft u de rijke Japanse cultuur.

We hopen u op zondag 25 mei om 12.00 uur te verwelkomen op het Rapenburg voor de feestelijke opening van de Japanmarkt.

De Japanmarkt is mede mogelijk gemaakt door
                    


Japanmuseum SieboldHuis, Rapenburg 19, 2311 GE Leiden.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur.
Entree: €8,00 / €6,50 / €4,50 / MK geldig / kinderen t/m 12 jaar gratis.
www.sieboldhuis.org
info@sieboldhuis.org


Wijzig uw gegevens of meld u af voor persberichten van Japanmuseum SieboldHuis

Verzorgd door MailingLijst