Up2Date nummer 2 |Oktober 2015 Deze mail niet goed leesbaar?
Up2Date Erfgoedmonitor.nl | Nr. 2
Geachte relatie,

Erfgoedmonitor.nl is volop in beweging! Zo zijn er nieuwe indicatoren bij gekomen, staan de data van de Subsidieregeling Instandhouding Monumenten 2006 t/m 2015 per 1 oktober in de monitor en zijn we verheugd te melden dat we een nieuwe Gebruikersgroep hebben. Een groep inspirerende leden die met ons meedenkt om Erfgoedmonitor.nl nóg beter te laten aansluiten bij de behoefte van de gebruiker. Bent u beleidsmedewerker bij een gemeente of provincie? Zet dan 19 november alvast in uw agenda!

Naast het verstrekken van (nieuws)feiten en cijfers over de vakgebieden Archeologie, Monumenten, Cultuurlandschap en Collecties, willen wij u via onze nieuwsbrief en website inspireren met achtergrond- en gebruikersverhalen. Hoe komen de cijfers tot stand en waarvoor en hoe kun je ze gebruiken? Mw. drs.Wietske Dubelaar bijt hierbij het spits af. Wilt u zelf data opzoeken, opslaan en uitprinten, bekijk dan eens de nieuwe introductie op onze databank en ontdek de mogelijkheden! 

Wij wensen u veel leesplezier,
Team Erfgoedmonitor.nl
In gesprek met:
Wietske Dubelaar

Door decentralisatie en de veranderde wetgeving ten aanzien van het cultureel erfgoed, zijn er steeds meer taken en verantwoordelijkheden naar de gemeente gegaan. De Modernisering van de Monumentenzorg (MoMo) vereist specifieke kennis en kunde en dit betekende een taakverzwaring voor de gemeenten. Daarom is er in elke provincie een steunpunt opgericht ter ondersteuning van de gemeenten.

Lees verder ›
Gebruikersgroep 
Erfgoedmonitor.nl
Onze oproep van 9 maart j.l.voor een testpanel heeft mooie reacties opgeleverd. Allemaal actieve gebruikers van Erfgoedmonitor.nl met een grote variëteit aan expertise. 
Lees verder ›
Robert Berkovits over
monitoren
Naar aanleiding van de meest recente cijfers van de subsidieregeling Instandhouding Monumenten vroegen we Robert Berkovits welk doel het monitoren van deze regeling heeft.
Lees verder ›
Machteld Linssen over pilot 'Rijksmonumentale kerken 
in Noord-Holland'
Op 1 mei j.l. zijn de resultaten van de pilot ‘Huidig Gebruik Rijksmonumentale Kerken in Noord-Holland’ gepubliceerd op Erfgoedmonitor.nl. Machteld Linssen, medewerker van het voormalig Nationaal Programma Herbestemming (RCE), was ruim een jaar lang nauw betrokken bij deze pilot. Wat was de aanleiding voor deze pilot en welke moeilijkheden kwam zij tegen bij het monitoren?   Lees verder ›
Nieuw op
Erfgoedmonitor.nl
Niet alleen de cijfers over de de subsidieregeling Instandhouding Monumenten van 2015 zijn er nieuw bijgekomen, ook diverse andere onderwerpen op Erfgoedmonitor.nl zijn geactualiseerd. Benieuwd welke?
Lees verder ›
Oproep aan beleidsmedewerkers
Erfgoedmonitor.nl wil in gesprek met beleidsmakers om samen van gedachten te wisselen over een betere aansluiting van Erfgoedmonitor.nl op uw (gebruiks)behoefte.

Lees verder ›

 

Verzorgd door MailingLijst