Sieboldhuis Nieuwsbrief januari 2016
Mooi 2016!
2016 is ingeluid, het nieuwe jaar is begonnen!
Wij wensen u een goed, gezond en gelukkig 2016.


Met deze nieuwsbrief stellen wij u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen in en om Japanmuseum SieboldHuis. 2016, het jaar van de aap, belooft voor Japanmuseum SieboldHuis een mooi jaar te worden met inspirerende workshops, leerzame lezingen, verdiepende rondleidingen en natuurlijk veelzijdige tentoonstellingen op het programma.

 
Laatste week deel I; 'Fuji. Iconische berg in beeld'
10 december 2015 - 6 maart 2016
Nog t/m 24 januari is deel I van 'Fuji. Iconische berg in beeld'. U heeft nog een week de kans om 'De Grote Golf' en 'De Rode Fuji'  van Hokusai in Leiden te bewonderen, ook ziet u Fuji vanuit Edo, de Fuji Cultus, het Hollands Perspectief en Fuji in de 18de en 19de eeuw.

Op 26 januari wordt het tweede deel van de tentoonstelling geopend. Zo'n 70 prenten, behandelen de thema's Fuji vanuit Tokaido, Fuji, valk en aubergine en Fuji in de 20ste en 21ste eeuw staat centraal.
De foto's van Magnum-fotograaf Chris Steele-Perkins en fotografe Asako Narahashi geven een actuele kijk op Fuji-san.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door:
Prins Bernhard Cultuurfonds - Tjerk Buchter Fonds, Astellas BV en Cultuurfonds Leiden.

Meer informatie over de tentoonstelling klik hier
 
Nieuwe film Siebold en Japan
Vanaf volgende week speelt er in de Japankamer een nieuwe informatieve film over Siebold en Japan. In 16 minuten verwelkomt Siebold in deze film de museumbezoekers en geeft uitleg over zijn collectie, het museum en zijn tijd in Japan.
 
Lastminute > Lezing: Siebold, wie kent hem niet?
16 januari 2016

Het Hof van Holland toont de tentoonstelling Kaiyo-Maru, Japans oorlogsschip van Dordtse bodem. In het kader van Kaiyo-Maru verzorgt Kris Schiermeier, directeur Japanmuseum SieboldHuis, op zaterdag 16 januari een exclusieve lezing in Het Hof van Nederland. Aansluitend is er een rondleiding door de fraaie tentoonstelling.

Onder de titel Wereldberoemd in Japan: Siebold, Wie kent hem niet? neemt Schiermeier u mee naar een bekend persoon uit de Japanse geschiedenis, de Beierse arts Philipp Franz von Siebold. Deze arts legde tussen 1823 en 1829 een grote verzameling aan van onder meer Japanse prenten, fossielen, geprepareerde dieren en oude landkaarten.

Meer informatie en kaarten kopen? klik hier
Lees verder
 
Extra kinderworkshops in de voorjaarsvakantie
24 februari 2016 - 3 maart 2016
Wat is manga eigenlijk, hoe is het ontstaan en nog het meest belangrijk, hoe teken je een mangafiguur?
Wegens groot succes worden er in de voorjaarsvakantie extra mangaworkshops georganiseerd. In deze workshop ga je samen met Peter van der Toorn aan de slag en leer je de basistekentechnieken van manga, met Fuji in de hoofdrol.

Schrijf je snel in via de link, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 
Lezingen Vrije Acadamie in SieboldHuis
De Vrije Academie organiseert meerdere lezingen over Hokusai en Hiroshige in Japanmuseum SieboldHuis. Inge Klompmakers behandelt het werk van beide Japanse meesters en van anderen die hebben getracht de schoonheid van berg Fuji vast te leggen.
  • Zaterdag 23 januari, 12.30 -13.30 uur
  • Zaterdag 23 januari, 14.00 - 15.00 uur
  • Zaterdag 30 januari, 11,00 - 12.00 uur

Prijs: € 17,50
Excl. entree museum. Gratis met Museumkaart
Aanmelding en inschrijving verloopt via de Vrije Academie

Meer informatie en aanmelden klik hier
 
Vergaderen en dineren in 't SieboldHuis
Sinds kort is het ook mogelijk om te vergaderen en/of te dineren in de prachtige Europakamer. Alle faciliteiten zijn aanwezig voor een groep van 8 personen. De kamer kan ook gebruikt worden voor educatieve doeleinden.
Voor meer informatie over de verhuur van deze ruimte kunt u contact opnemen met Barbara Komor komor@sieboldhuis.org
Wijzig uw gegevens of meld u af

Verzorgd door MailingLijst