PERSBERICHT
Stichting Leidse Vrienden van Nagasaki
Sinds kort heeft Leiden een nieuwe stichting met een Japans tintje. Naar aanleiding van een Round Table bijeenkomst met verschillende organisaties, bedrijven en instellingen is de Stichting Leidse Vrienden van Nagasaki opgericht. Sinds 2013 heeft Leiden een vriendschapsband met de stad Nagasaki. 

Nagasaki ligt op het meeste zuidelijke eiland van Japan: Kyushu. Al sinds 1600 met de landing van het Schip “De Liefde” op Kyushu hebben Nederlanders en in het bijzonder Leidenaren een speciale band met deze stad door onze gedeelde lange geschiedenis. Deze geschiedenis kan men onder andere vinden in de Hortus Botanicus, Museum Volkenkunde, Naturalis Biodiversity Center en natuurlijk Japanmuseum SieboldHuis, maar ook op enorm veel plekken in de stad, in organisaties en bedrijfsleven. 

De stichting Leidse Vrienden van Nagasaki brengt organisaties, bedrijven en instellingen in zowel Leiden als Nagasaki met elkaar in contact op allerlei vlakken zoals cultuur, muziek, kunst, onderwijs maar ook bedrijfsleven, detailhandel en culinair. Wij zijn een NederlandJapanplatform voor een ieder in de regio Leiden en Nagasaki.

Voor meer informatie http://leiden-nagasaki.nl of contact via Japanmuseum SieboldHuis op nagasaki@sieboldhuis.org.

Download bericht.

Wijzig uw gegevens of meld u af voor persberichten van Japanmuseum SieboldHuis

Verzorgd door MailingLijst