Sieboldhuis Nieuwsbrief april 2016
'Binnenstebuiten. Kimono's van Mieke de Waal'
8 april 2016 - 29 mei 2016
Bezoek ‘Binnenstebuiten. Kimono’s van Mieke de Waal’. De 15 soft sculptures zijn gemaakt uit verschillende materialen en hun vorm is veelal geïnspireerd op de kimono. Elke jas vertelt zijn eigen verhaal. Het is opvallend hoe vaak dat ‘verhaal’ gaat over thema’s die ook het leven en werk van Philipp Franz von Siebold tekenden.

Meer informatie klik hier

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door:
Astellas B.V. -  Panasonic Healthcare - Zorg en Zekerheid

 
SieboldHuis in de steigers
Sinds kort staat de historische Hollandse gevel van het SieboldHuis in de steigers in verband met grootschalig onderhoud. Maar het museum is gewoon geopend van dinsdag t/m zondag 10.00 - 17.00 uur (m.u.v. Koningsdag op woensdag 27 april). Volgens de planning zijn de werkzaamheden halverwege juni achter de rug.

 
Museumweek
Nog tot en met 24 april is het Nationale Museumweek. Het thema van 2016 is: Ons echte goud! Ook Japanmuseum SieboldHuis biedt haar bezoekers de kans om kennis te maken met het mooiste uit het oude en nieuwe Japan, bijzondere objecten, Siebolds collectie en de Kimono's van Mieke de Waal.

Klik hier voor meer informatie over het programma van het SieboldHuis
Klik hier voor het volledige programma van de Nationale Museumweek
 
Artist Talk: Mieke de Waal
24 april 2016

Kom en ontmoet de kunstenaar achter ‘Binnenstebuiten’ op zondag 24 april van 14.00 – 15.00 uur in de tentoonstelling. Tijdens de Artist Talk krijgt u een persoonlijke toelichting van de kunstenaar op de tentoonstelling en haar werken.

Meer informatie  klik hier
 
150-ste sterfdag Siebold
Dit jaar herdenken we ook de 150-ste sterfdag van Philipp Franz von Siebold (1796 – 1866). Dit doen we met verschillende activiteiten, lezingen en rondleidingen.
Het activiteitenprogramma blijft in ontwikkeling dus houd de website in de gaten voor het actuele activiteitenprogramma.
Tip: Ook de Leidse Hortus botanicus besteedt van 13 mei t/m 18 oktober aandacht aan Japan & Von Siebold

Lees verder
 
Japanmarkt
15 mei 2016
Op 1e Pinksterdag, zondag 15 mei, is het weer zover. De jaarlijkse Japanmarkt vult het Rapenburg van 12:00 tot 17:00 met een bruisende braderie. Ter herinnering aan het bezoek van de Japanse keizer aan het Rapenburg in 2000 organiseert Japanmuseum SieboldHuis dit jaar voor de negende keer de Japanmarkt! Bezoek de verschillende kramen vol met Japanse culturele en culinaire waren. Om 12.00 uur is de feestelijke opening.

Bekijk hier het complete programma

 
Verwacht: Te mooi om weg te gooien. Verpakkingsdesign uit Japan
10 juni 2016 - 28 augustus 2016
Productverpakkingen vormen een fascinerend onderdeel van de Japanse consumptiecultuur. Hedendaagse technologieën en marketingstrategieën bepalen grotendeels hun vorm. Het ontwerp is vaak geïnspireerd op decoratieve motieven van  kunstobjecten uit het verleden. De esthetiek van verpakkingen wordt ook sterk beïnvloed door Japanse tradities rondom het verpakken van geschenken.

De tentoonstelling 'Te mooi om weg te gooien. Verpakkingsdesign uit Japan' laat aan de hand van museale objecten, consumptieartikelen en cadeauverpakkingen zien hoe het heden en het verleden samenkomen in verpakkingsdesign.

Meer informatie over de tentoonstelling klik hier

Mede mogelijk gemaakt door: LeidenAsiaCentre, NWO, Astellas B.V.
Wijzig uw gegevens of meld u af

Verzorgd door MailingLijst