Sieboldhuis PERSBERICHT
Succesvolle negende Japanmarkt!
15 mei 2016
Afgelopen zondag 15 mei stond het Rapenburg in Leiden vanaf Japanmuseum SieboldHuis tot en met de Hortus botanicus helemaal in het teken van Japan. Met mooie speeches van de ambassadeur van Japan in Nederland, Hiroshi Inomata, en de Leidse burgemeester Henri Lenferink werd de Japanmarkt om 12.00 uur officieel geopend door Kris Schiermeier, directeur van Japanmuseum SieboldHuis, door het oplaten van rode en witte ballonnen. Stagiaire Berdien de Wilde werd uitvoerig bedankt voor de fantastische coördinatie van dit grootse evenement. Directeur Schiermeier gaf aan dat dit evenement niet mogelijk was geweest zonder alle vrijwilligers en cosplayers die in hun vrolijke kledij een kleurig tintje gaven aan de markt. Ondanks de minder goede weersvoorspellingen bezochten ruim 8.300 bezoekers deze negende editie van de Japanmarkt.

Elk jaar organiseert Japanmuseum SieboldHuis de Japanmarkt ter herinnering aan het bezoek van de Japanse keizer op 25 mei 2000, dit jaar al weer 16 jaar geleden. De bezoekers konden alle facetten van de Japanse cultuur ervaren bij de meer dan 50 kramen die culturele en culinaire waren aanboden. In het museum werden er speed-rondleidingen gegeven langs de vaste Siebold-collectie. Mieke de Waal, kunstenaar van de tentoonstelling “Binnenstebuiten” gaf in haar Artist Talk toelichting op haar 15 soft sculptures, die nog tot en met 28 mei in Japanmuseum SieboldHuis te bewonderen zijn.  

De fantasierijk geklede cosplayers wisten het publiek te vermaken en zijn veelvuldig met de bezoekers van de markt op de foto gegaan. Ook de dansgroep ‘Raiden Yosakoi’ trakteerden de bezoekers in de Hortus botanicus op spetterende traditionele Japanse dans.
In Rijksmuseum van Oudheden waren er de hele middag Japanse vechtsportdemonstraties van verschillende sportverenigingen. De Japanmarkt op het Rapenburg gaf een veelzijdig beeld van de Japanse cultuur op zijn best.
De 10de editie van de Japanmarkt zal plaatsvinden op 1e Pinksterdag, zondag 4 juni 2017.

--einde persbericht--

Foto: Martijn Rademakers

Noot voor de redactie:
Meer informatie over de Japanmarkt 2016:
Berdien de Wilde japanmarkt@sieboldhuis.org of 071-5125539
Aanwezig op dinsdag, woensdag en donderdag

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Marjolijn Goos
goos@sieboldhuis.org of of 071-51255390

Japanmuseum SieboldHuis, Rapenburg 19, 2311 GE Leiden.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur.
Entree: € 8,00/ MK geldig / kinderen t/m 12 jaar gratis


Lees verder
Wijzig uw gegevens of meld u af voor persberichten van Japanmuseum SieboldHuis

Verzorgd door MailingLijst