Sieboldhuis PERSBERICHT
Succesvolle lustrum editie Japanmarkt
4 juni 2017
Afgelopen zondag 4 juni stond het Rapenburg en de Groenhazengracht in Leiden vanaf Japanmuseum SieboldHuis tot en met de Hortus botanicus in het teken van Japan. Met mooie speeches van Hiroshi Inomata, de ambassadeur van Japan in Nederland, burgemeester Henri Lenferink en Kris Schiermeier, directeur van Japanmuseum SieboldHuis, werd de Japanmarkt om 12.00 uur officieel geopend. Met een oorverdovend optreden van Pure Percussion op de Japanse taiko drums ging de markt muzikaal van start. Coördinator Jiska Post, alle vrijwilligers en de sponsors Astellas en Djoser werden uitvoerig bedankt voor de organisatie van dit grootse evenement. Vanwege de tiende editie was de markt groter dan ooit. Met bijna 1 kilometer aan kraampjes, een foodcourt op de Groenhazengracht en een Cosplay-wedstrijd trok de Japanmarkt ruim 10.000 bezoekers.

Elk jaar organiseert Japanmuseum SieboldHuis de Japanmarkt ter herinnering aan het bezoek van de Japanse keizer op 25 mei 2000. De bezoekers konden alle facetten van de Japanse cultuur ervaren bij de meer dan 70 kramen die culturele en culinaire waren aanboden. In het museum waren er drie optredens van de Japanse zenmeester Souken Danjo van de Saiko Ji Zen Temple uit Hiroshima. Tijdens deze voorstelling vloeiden klassieke en moderne Japanse dans- en muziekelementen samen. Ook bezochten de museumbezoekers de tentoonstelling ‘De dingen die voorbij gaan. Fotografisch werk van Casper Faassen’ en lieten tientallen bezoekers hun wens achter in de tentoonstelling ‘Ema. Tastbare gebeden’. Mocht u ook uw persoonlijke wens of boodschap achter willen laten, dan kan dat nog tot en met 11 juni a.s. in Japanmuseum SieboldHuis.

Dit jaar werd de 10de editie gevierd met een Cosplay-wedstrijd. De jury bestond uit de bekende cosplayer Liza van Team Paraluna, Michel van Aken van Jika-Tabi en de directeur van het SieboldHuis. De jury had de lastige taak om de fantasierijkste cosplayer te kiezen. De winnaar werd Manuel Rosin met zijn zelfgemaakte ‘Samurai Troopers’ kostuum. Hij kreeg een paar typische Japanse sokken met bijbehorende schoenen (tabi) uitgereikt.
In Rijksmuseum van Oudheden waren er de hele middag Japanse vechtsportdemonstraties van verschillende sportverenigingen en de dansgroep ‘Raiden Yosakoi’ trakteerden de bezoekers op spetterende traditionele Japanse dans. Ook was het mogelijk om de markt vanaf het water te beleven, want de Leidse Rederij organiseerden speciale Japanse rondvaarten.  De Japanmarkt gaf een veelzijdig beeld van de Japanse cultuur op zijn best.
De 11de editie van de Japanmarkt zal plaatsvinden op 1e Pinksterdag, zondag 20 mei 2018.

Deze Japanmarkt is in samenwerking met:

                                                          
Lees verder
 
-- Einde persbericht --
Noot voor de redactie:

Foto: Martijn Rademakers
Op de foto van links naar rechts:  Directeur Japanmuseum SieboldHuis Kris Schiermeier, Winnaar Manuel Rosin, Michel van Aken van Jika Tabi en Liza van Team Paraluna.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal van de Japanmarkt 2017 kunt u contact opnemen met Jiska Post via: japanmarkt@sieboldhuis.org of 071- 5125539 op maandag en donderdag

Japanmuseum SieboldHuis, Rapenburg 19, 2311 GE Leiden.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur.
Entree: € 8,00/ MK geldig / kinderen t/m 12 jaar gratis.


Wijzig uw gegevens of meld u af voor persberichten van Japanmuseum SieboldHuis

Verzorgd door MailingLijst