Sieboldhuis Nieuwsbrief augustus 2017
Laatste dagen: Het gemaakte landschap. Foto's van Shibata Toshio
16 juni 2017 - 3 september 2017

Bekijk het Japanse landschap door de ogen van Shibata Toshio. Grootschalige weg- en waterbouwconstructies in onbewoonde gebieden veranderen in zijn hedendaagse fotografie tot mysterieuze taferelen.

Naast het Japanse landschap worden in deze tentoonstelling ook een reeks bruggen uit de Benelux vanuit een ander perspectief belicht. Shibata’s met grootformaat camera vastgelegde foto’s stralen een onwerkelijke sfeer uit, want referenties naar tijd, plaats en schaal ontbreken. Bezoek de tentoonstelling in Japanmuseum SieboldHuis en ervaar de schoonheid van het gemaakte landschap.

Voor meer informatie over de tentoonstelling klik hier.

 
Laatste kans: Tohoku Girls. Kokeshi-poppen uit Japan
23 juni 2017 - 3 september 2017
Ontmoet een grote privécollectie traditionele kokeshi-poppen in Japanmuseum SieboldHuis. De karakteristieke handgemaakte houten poppen tonen de liefde en ambachtelijke vaardigheden van de poppenmakers uit Tohoku. De oplettende kijker ontdekt al snel de verschillende stijlen en de grote diversiteit in kleur, vorm, beschildering en karakter van de dames.

Voor meer informatie over de tentoonstelling klik hier.
 
Vooraankondiging 'Japan in kaart'
16 september 2017 - 26 november 2017
Dit najaar brengt Japanmuseum SieboldHuis ‘Japan in kaart’ met topstukken uit de collectie van de Universiteitsbibliotheek Leiden. De reisverslagen, geïllustreerde atlassen, kleurrijke landkaarten, nauwkeurige routebeschrijvingen, gedetailleerde etsen, legenda’s en indexen van plaatsnamen en verschillende historische documenten nemen u mee op reis naar het oude Japan van de 18de en 19de eeuw. 

Voor meer informatie over de tentoonstelling, klik hier.
 
Vooraankondiging 'Lak. Modern Japans lakwerk'
16 september 2017 - 26 november 2017
Van 16 september tot en met 26 november presenteert Japanmuseum SieboldHuis de tentoonstelling ‘Lak. Modern Japans lakwerk’. Deze tentoonstelling toont een selectie van elf Japanse topkunstenaars die de kostbare klassieke lakwerktechniek toepassen in hedendaagse werk.

Voor meer informatie over de tentoonstelling, klik hier.

 
Kadotip! Originele kokeshi-pop uit Japan
Altijd al je eigen kokeshi-pop willen hebben? De Japanse kokeshi-maker Kazuhira Sugawara uit Japan heeft voor de tentoonstelling 'Tohoku girls. Kokeshi poppen uit Japan' een unieke kokeshi-pop ontworpen.
De kokeshi beeldt O-Ine af, de dochter van Siebold. De bloem op de kokeshi is dan ook erg toepasselijk: een hortensia. Er is een beperkte voorraad aanwezig in onze museumwinkel. Wees er snel bij want op=op.
 
Tekenwedstrijd: Maak je eigen kokeshi-familie
23 juni 2017 - 3 september 2017
Laat je inspireren door 'Tohoku girls. Kokeshi-poppen uit Japan' en teken, schilder, kleur, knip of plak je eigen kokeshi-familie en win aan originele Japanse kokeshi-pop. Het deelname formulier is verkrijgbaar bij de balie. De kokeshi-familie kan worden ingeleverd t/m 3 september.
Wijzig uw gegevens of meld u af

Verzorgd door MailingLijst