Sieboldhuis Nieuwsbrief februari
De gemaskerde krijger. Het strijdtoneel van de samurai.
8 december 2017 - 27 mei 2018
Ervaar ‘De gemaskerde krijger. Het strijdtoneel van de samurai'. Maskers van beroemde samurai en maskers uit het nō-theater spelen de hoofdrol. Spectaculaire kunstobjecten uit museale-, internationale- en privécollecties zoals zwaarden, wapenrustingen, kamerschermen, kimono en helmen illustreren de schoonheid en kracht van de samurai-cultuur en de relatie met het nō-theater.

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling.

Mede mogelijk gemaakt door:


 
Lezing: Maskers en menpō
4 februari 2018
Gastconservator en Japanoloog Bas Verberk geeft in deze lezing een toelichting op de tentoonstelling 'De gemaskerde krijger. Het strijdtoneel van de samurai'. U ontdekt meer details en symboliek en zal met andere ogen naar de indrukwekkende maskers kijken.
 
Datum: 4 februari 2018, 14.00 – 15.00 uur
Kosten:
€5,- (excl. museumentree)
Maximumcapaciteit:
45 personen
Reserveren: Via de website
 
Workshop: Ikebana. De Japanse bloemsierkunst
11 februari 2018
Bloemen gekocht of gekregen? Pak eens wat anders dan dezelfde vaas bovenop de kast! Na het volgen van de Ikebana workshop, weet u dat er veel meer mogelijk is met bloemen.

Ikebana is een eeuwenoude Japanse bloemsierkunst en is ruim 600 jaar geleden ontstaan. Bij Ikebana wordt veel aandacht besteed aan de compositie van de bloemen. Over elk bloempje, blaadje en steeltje wordt nagedacht, om een perfecte balans in de schaal of vaas te creëren. Doe mee met deze Ikebana-workshop en maak kennis met deze veelzijdige bloemsierkunst.

Datum: 11 februari 2017, 14.00 – 15.00 uur
Kosten:
€25,- (excl. museumentree. inclusief materiaalkosten)
Maximumcapaciteit:
12 personen
Reserveren: Via de website

 
Workshop: Japanse kalligrafie
25 februari 2018
Leer de basis van Japanse kalligrafie in deze interactieve workshop. In deze workshop gidst drs. Owen Tjon Sie Fat u langs de basisregels van regulier en cursief schrift. Voorbeelden van respectievelijk kanji, katakana en hiragana worden gebruikt om de deelnemers te laten ervaren welke technieken en discipline nodig zijn om Japanse kalligrafie te beheersen.

Datum: 25 februari 2018, 14.00 – 15.00 uur
Kosten:
€10,- (excl. museumentree. inclusief materiaalkosten)
Maximumcapaciteit:
10 personen
Reserveren: Via de website
 
Japanmarkt 2018
20 mei 2018

Zondag 20 mei zal de elfde editie van onze Japanmarkt plaatsvinden. Bezoek meer dan 500 meter markt met een breed aanbod van Japanse waren, stil de lekkere trek op het Foodcourt of bezoek de activiteiten in het museum.

Toegang tot de markt is gratis.  Het museum hanteert de normale entreeprijzen, gratis toegang op vertoon van Museumkaart en voor kinderen t/m 12 jaar, voorkom lange wachtrijen en koop vooraf een E-ticket via: http://www.sieboldhuis.org/toegangskaarten

Eind januari is coördinator Jiska Post gestart met de organisatie van de Japanmarkt 2018. Vragen over de Japanmarkt? Jiska Post is te bereiken via japanmarkt@sieboldhuis.org

Voor meer informatie over de Japanmarkt 2018, klik hier.

 
Externe activiteiten en tips

 
Tip: Mono Japan
15 februari 2018 - 19 februari 2018
MONO JAPAN – Japanese Craft & Design is een ode aan vakmanschap, design en eetcultuur uit Japan. MONO JAPAN is een beurs en cultureel evenement gericht op zowel ondernemers als het grote publiek.

MONO JAPAN biedt een platform aan gerenommeerde meesters uit traditionele ambachten en aan een nieuwe generatie ambitieuze en enthousiaste makers. Zij komen rechtstreeks vanuit Japan om persoonlijk hun werk in Nederland te presenteren. De standhouders op MONO JAPAN bieden producten aan die variëren van aardewerk, washi (papier), textiel, kleding en meubels tot en met thee en sake. Het dagelijkse evenementenprogramma van MONO JAPAN behelst lezingen door kunstenaars en experts en verschillende praktische workshops onder leiding van de makers.

Meer informatie? Klik hier.
Wijzig uw gegevens of meld u af

Verzorgd door MailingLijst