Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis PERSBERICHT
Japanmuseum SieboldHuis organiseert Japanmarkt op 1e Pinksterdag
20 mei 2018
Op zondag 20 mei van 12.00 tot 17.00 uur organiseert Japanmuseum SieboldHuis voor de elfde keer de Japanmarkt. Dit wordt traditiegetrouw gevierd om het bezoek van de Keizer in 2000 aan Japanmuseum SieboldHuis en het Rapenburg te herdenken.

Na de feestelijke en drukbezochte lustrumeditie van afgelopen jaar zal de Japanmarkt ook dit jaar een groot deel van het Rapenburg en de Groenhazengracht beslaan. Laat u verleiden door meer dan 75 verschillende kramen met een breed aanbod van Japanse waren. Maak kennis met alle facetten van de rijke Japanse cultuur en historie. Loop langs prachtige prenten, bonsai-boompjes en kimono's. Of laat u verrassen door de moderne Japanse cultuur met manga, anime, J-POP en Cosplay. Stil vervolgens de lekkere trek op het Foodcourt op de Groenhazengracht, kies voor welbekende sushi of proef nieuwe gerechten zoals takoyaki!

Om 12.00 uur zal directeur van Japanmuseum SieboldHuis Kris Schiermeier samen met de Japanse ambassadeur Hiroshi Inomata en locoburgemeester Marleen Damen de elfde Japanmarkt openen, voorafgegaan door een oorverdovend optreden van de Taiko-drums.

Breng tijdens de markt ook zeker een bezoek aan Japanmuseum SieboldHuis, de organisator van de markt. In het SieboldHuis heeft u de laatste kans om 'De gemaskerde krijger. Het strijdtoneel van de samurai' te bezoeken. In deze tentoonstelling spelen de maskers van de beroemde samurai en de maskers uit het nō-theater de hoofdrol. Speciaal voor kinderen zijn er spannende rondleidingen over Samurai! Bij de vaste collectie van het museum zal er de mogelijkheid zijn om speedrondleidingen bij te wonen. Maak vervolgens op de binnenplaats van het SieboldHuis een leuk aandenken in de Cosplay Photo Booth. Voorkom lange wachtrijen bij het museum en koop uw toegangsbewijs vooraf. E-tickets zijn te koop via onze website: www.sieboldhuis.org

Aan de overkant van het SieboldHuis is in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden ook van alles te beleven. Tussen 12:00 tot 17:00 uur zijn daar verschillende vechtsportdemonstraties afgewisseld door energieke optredens van Raiden Yosakoi uit Leiden.

We hopen u op zondag 20 mei om 12.00 uur te verwelkomen op het Rapenburg voor de feestelijke opening van de Japanmarkt!
 
Over Japanmuseum SieboldHuis
Japanmuseum SieboldHuis biedt in een historisch Hollands huis aan het Rapenburg in Leiden het mooiste uit het oude en nieuwe Japan: prenten, lakwerk, keramiek, fossielen, herbaria, geprepareerde dieren, munten, kleding, oude landkaarten en honderden andere schatten. Alle objecten zijn tussen 1823 en 1829 verzameld door de Beierse arts Philipp Franz von Siebold. De tentoongestelde objecten uit de Sieboldcollectie op de begane grond van het museum zijn in bruikleen gegeven door Naturalis Biodiversity Center, Museum Volkenkunde en de Universiteit Leiden.
 
- einde persbericht -
Noot voor de redactie:

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal van de Japanmarkt 2018 kunt u contact opnemen met Jiska Post via: japanmarkt@sieboldhuis.org

Japanmuseum SieboldHuis, Rapenburg 19, 2311 GE Leiden.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 ¬- 17.00 uur.
Entree: € 8,00 / MK geldig / kinderen t/m 12 jaar gratis.
Wijzig uw gegevens of meld u af voor persberichten van Japanmuseum SieboldHuis
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst