Highlights volgend schooljaar: Radically Mine 10 jaar
We willen je een hele mooie zomer wensen, even bijkomen en misschien zelf inspiratie opdoen. Op 14 juli opent in het Van Abbemuseum de 30 jaar Heinekenprijs voor de kunst tentoonstelling, een aanrader! We willen je alvast iets vertellen over volgend schooljaar, te beginnen met de Radically Mine! jubileum editieBegonnen als klein project in de kelder van het museum, deden er in de 9e editie van dit jaar maarliefst 11 middelbare scholen mee. In het voorjaar van 2019 pakken we groots uit met een festival editie.
MBO Van kijken naar zien
Vanaf september zetten we de deuren wijd open voor MBO studenten. Zij worden opgeleid voor een specifiek beroep en dan ligt een bezoek aan een museum voor moderne kunst niet meteen voor de hand. Daar denken wij natuurlijk anders over! In het anderhalf uur durend ‘Van kijken naar zien’ programma zijn de kunstwerken aanleiding om vaardigheden te ontwikkelen die juist later in het werk heel goed van pas kunnen komen. Je leert verder en kritischer te kijken, je wordt je bewust van aannames en vooroordelen en hoe bepaalde perspectieven je blik beïnvloeden. Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met uitgever Codename Future (o.a. van de MBO burgerschapsmethode 'De maatschappij dat ben JIJ'). Vraag hier het gratis voorbereidend lesmateriaal aan.
Van Abbedebat
Het derde Van Abbedebat vindt plaats op 5 april 2019. Samen met Bureau Drijfpunt en debatteams van scholen gaan we weer prikkelende vragen stellen over actuele onderwerpen. In het coöperatief debat overtuig je elkaar net met argumenten en tegenargumenten, maar met vragen en ‘tegenvragen’. Als team ben je het sterkst wanneer je het beste in staat bent om dingen van meerdere kanten te bekijken, om verwonderd te zijn over dingen die vanzelfsprekend lijken. Bekijk hier alvast het filmpje van maart 2017 voor een indruk.
Multizintuiglijke rondleidingen
Op zoek naar een bijzondere rondleiding? In het Van Abbe kun je ook een multizintuiglijke tour doen. Je gebruikt je tast- en reukzin en je gehoor, en soms je hele lichaam om kunst te beleven. Dankzij het Special Guests programma – nu Studio i – hebben we hier veel ervaring mee. Leuke tip is om eens de museumrobot te gebruiken en het museum te bezoeken terwijl je gewoon in de klas blijft. Meer info? Mail ons.
Examenrondleidingen
Dit schooljaar hebben weer veel leerlingen zich in het Van Abbemuseum voorbereid op het examen. Vanaf september bereiden we weer de speciale examenrondleidingen voor. De thema’s zijn bekend: voor VMBO is het ‘identiteit’, voor HAVO ‘water’ en voor VWO ‘voorbeeldig’. Dit schooljaar hebben veel leerlingen zich weer in het Van Abbemuseum voorbereid op het examen. We houden je via de nieuwsbrief en de website op de hoogte!
Digitale Kijkwijzer
Zelfstandig het museum ontdekken? Dat kan met de digitale Kijkwijzer. Je kiest je eigen route, door zelf de onderwerpen te bepalen die jij wil onderzoeken. Dit past mooi binnen de nieuwe opzet van CKV. Kom meer te weten over de mensen die in het museum werken, de architectuur, tentoonstellingen en nog veel meer. Klik hier voor meer informatie.
Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
The Netherlands
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl
www.vanabbemuseum.nl
Openingstijden: di t/m zo 11.00 tot 17.00 uur.
1e donderdag van de maand: 11.00 tot 21.00 uur (uitgezonderd in de maanden juli en augustus, dan is het museum tot 17.00 uur open. Vanaf september zijn er weer open avonden).

Afbeeldingen: Peter Cox, Marcel de Buck, Tristan van der Putten

afmelden/unsubscribe
Facebook Twitter
Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door:


Verzorgd door MailingLijst