Sieboldhuis Nieuwsbrief september 2018
Tentoonstelling Charlotte Dumas. Het paard in de kalebas
8 juni 2018 - 25 november 2018
In deze tentoonstelling vormt het verhaal van het twaalfjarige meisje Yuzu en haar paard Urara de rode draad. Kunstenaar Charlotte Dumas geeft haar persoonlijke, fascinerende kijk op de interactie tussen mens, dier en natuur. Met vijf eigenzinnige objecten, Japanse prenten, historische foto’s en tekeningen uit museale- en privécollecties en haar eigen poëtische foto’s en nieuwe film geeft de tentoonstelling stof tot nadenken.

Foto: © Charlotte Dumas, Courtesy andriesse eyck galerie
Lees verder
 
Komende activiteiten
 
Rondleiding: Het paard in de kalebas
2 september 2018
Kom meer te weten over de foto's, objecten en film van 'Charlotte Dumas. Het paard in de kalebas'. Tijdens de gratis rondleiding ontdekt u meer over de foto’s en objecten in de tentoonstelling ‘Charlotte Dumas. Het paard in de kalebas’.

Datum: Zondag 2 september 2018, 14.00 – 15.00 uur 
Kosten: Gratis, excl. museumentree
Maximumcapaciteit: 15 personen 
Reserveren: Klik hier
Lees verder
 
MuseumJeugdUniversiteit
9 september 2018 - 9 december 2018
Ben jij helemaal fan van Japans eten, anime, manga of de oude samoerai? Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit geknipt voor jou! In de vier colleges leer je over manga en anime, Japanse houtblokprenten, Philipp Franz von Siebold en zijn ontdekkingen in Japan en Japanse bloemen en planten in Nederland.
Wees er snel bij, want er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar!

Voor wie? Alleen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar
Kosten? €20,- voor de reeks van 4 colleges
Wanneer? Elke 2e zondag van de maand, van 11.00 - 12.00 uur

Voor meer informatie en aanmelden klik hier
 
Artist Talk
16 september 2018
Ontmoet de kunstenaar achter de tentoonstelling 'Charlotte Dumas. Het paard in de kalebas'. Tijdens deze Artist Talk vertelt Dumas over haar inspiratie, werkwijze en de totstandkoming van de tentoonstelling. 

Datum: Zondag 16 september 2018, 14.00 – 15.00 uur 
Kosten: 5,- (excl. museumentree) 
Maximumcapaciteit: 15 personen 
Reserveren: klik hier.
Lees verder
 
Tekenworkshop
23 september 2018
Leer stap voor stap paarden tekenen in deze creatieve workshop. Laat u inspireren door de inheemse Japanse paarden uit de tentoonstelling van Charlotte Dumas en ga zelf aan de slag met hulp en uitleg van de ervaren museumdocent.

Datum: 
Zondag 23 september 2018, 14.00 – 15.00 uur 
Kosten: €7,50 (excl. museumentree. inclusief materiaalkosten) 
Maximumcapaciteit: 10 personen 
Reserveren: Klik hier.
Lees verder
 
SieboldHuis in Stan Huygens Journaal Telegraaf
31 augustus 2018
In de serie van de Telegraaf over musea die gewijd zijn aan een historisch persoon is de laatste aflevering gewijd aan Japanmuseum SieboldHuis. In een pagina-groot artikel in de editie van het Stan Huygens Journaal van vrijdag 31 augustus 2018 vertelt directeur Kris Schiermeier enthousiast over Philipp Franz von Siebold en het Japanmuseum.
Lees verder
 
TIPS
 
Nieuwe Japanse prenten in de museumwinkel
Verliefd op de beroemde prent van 'De grote golf van Kanagawa' van Katsushika Hokusai of 'De plotselinge bui boven de Shin-Ohashi-brug' van Utagawa Hiroshige? Deze zijn nu tijdelijk te koop in de museumwinkel. De handgemaakte en met houtblok gedrukte reproducties op Japans papier zijn te koop voor € 75,- per stuk. Van beide ontwerpen zijn er meerdere exemplaren, maar wees er snel bij, want op = op. 
 
Reis met de OV-Museumlijn 10 naar 't SieboldHuis
Stap op de OV-Museumlijn 10 en ontdek de Leidse musea! Deze Arriva-bus verbindt de musea uit de binnenstad met het Leiden Bio Science Park. Dagelijks vertrekt er tussen 10.00 en 17.00 uur om de 20 minuten en bus. Voor Japanmuseum SieboldHuis stap je uit bij de halte Doelenbrug.
Kijk op leiden.nl/museumlijn voor de dienstregeling of plan je reis van deur tot deur op arriva.nl of op 9292.nl.
 
KIJKTIP: Tokidoki met Paulien Cornelisse in Japan
16 september 2018 - 7 oktober 2018
Met haar gevoel voor humor én voor taal gaat Paulien Cornelisse in de nieuwe vierdelige VPRO-serie Tokidoki op onderzoek in het land van de rijzende zon. Elke aflevering van Tokidoki, dat ‘soms’ betekent in het Japans, is opgehangen aan een uniek Japans woord, dat eigenlijk niet te vertalen is. Vanaf zondag 16 september om 20.15 uur op NPO 2. Voor meer informatie, klik hier.
 
FESTIVALTIP: Camera Japan Festival 2018
26 september 2018 - 7 oktober 2018
Japanse films, cultuur & eten tijdens de 13e editie van het CAMERA JAPAN Festival, van 26 t/m 30 september in Rotterdam & 4 t/m 7 oktober in Amsterdam.

In september en oktober zullen de filmtheaters LantarenVenster in Rotterdam, Kriterion en Eye Filmmuseum in Amsterdam weer in het thema staan van de Japanse film. Naast meer dan 40 films zijn er diverse culinaire workshops, 2 tentoonstellingen en een Kids’ Day te bezoeken. Al met al, een spannende editie in de dop, waarin bijgeloof, mysterie en het bovennatuurlijke centraal staan.

Voor meer informatie, klik hier
Wijzig uw gegevens of meld u af

Verzorgd door MailingLijst