Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief februari 2019
Laatste kans 'Kachō-ga. De poëzie van de Japanse natuur'
7 december 2018 - 3 maart 2019
Heeft u de tentoonstelling 'Kachō-ga. De poëzie van de Japanse natuur' nog niet gezien of wilt u nog een keer komen kijken? Dan heeft u nog t/m 3 maart de kans. Deze tentoonstelling werd door NRC als buitengewoon ervaren en werd beoordeeld met 5 sterren! Kleurrijke planten en dieren sieren in deze tentoonstelling kamerschermen, rolschilderingen, albums, geïllustreerde boekjes, prenten in de vorm van waaiers en grafieken uit de late 18de tot de 20ste eeuw.
In de tentoonstelling zijn gedetailleerde, geënsceneerde, natuurgetrouwe, maar ook stilistische werken van beroemde Japanse kunstenaars zoals onder andere Hiroshige, Hokusai, Koson, Seitei en Hasui.
Lees verder
 
Verwacht 'Japans naakt' in Japanmuseum SieboldHuis
15 maart 2019 - 8 september 2019

Kijk door de ogen van meer dan 30 topfotografen, (onder wie Araki Nobuyoshi, Moriyama Daido, Nakayame Iwate en Honjo Koro) en krijg een veelzijdige kijk op het menselijk lichaam. Door meer dan honderdtwintig naaktfoto's wordt de geschiedenis van de Japanse naaktfotografie blootgelegd.

Lees verder
 
Activiteiten
Houd de website in de gaten voor het actuele activiteitenprogramma van Japanmuseum SieboldHuis.
 
Lezing: Siebold; de belangrijkste natuuronderzoeker in Japan?
24 februari 2019
Wat was de invloed van Siebold op de Nederlandse en Japanse wetenschap, flora en fauna? In deze lezing zal Christel Schollaardt (Hoofd Collectie Botanie / (E-)Vertebraten bij Naturalis Biodiversity center) vertellen hoe Siebold werkte, welke kennis van de Japanse natuur hij meebracht en hoe wetenschappers tot op de dag van vandaag uit Japan en Nederland laat samenwerken.

Datum: 24 februari 2019, 14.00 – 15.00 uur
Kosten: €5,- (excl. museumentree)
Reserveren: klik hier

Lees verder
 
Nieuws en tips
 
Nieuw drieluik in tentoonstelling 'Kachō-ga. De poëzie van de Japanse natuur'
6 februari 2019 - 3 maart 2019
Een extra reden om 'Kachō-ga. De poëzie van de Japanse natuur' te bekijken is het drieluik van Tsukioka Yoshitoshi (1839-1892). Vanwege de kwetsbaarheid van de werken op papier vindt een wissel plaats. Vanaf vandaag is het "nieuwe" drieluik van Yoshitoshi te zien. Op het werk 'De priester Nichiren bidt voor de onrustige ziel van de aalscholvervisser van de rivier de Isawa' staat Nichiren (1222-1282) op de oever van de rivier Isawa samen met zijn reisgenoot Nikkō te bidden. In de rivier staat de geest van de visser Kansaku die met aalscholvers vist.
 
Film Japanse prentkunst
7 februari 2019 - 3 maart 2019
Benieuwd hoe een Japanse houtblokprent gemaakt wordt? In de kelder van het museum is  tot en met 3 maart een film te zien die dit nauwkeurige proces toont. De Engelstalige film duurt ongeveer 20 minuten en laat stap voor stap zien hoe de gedetailleerde Japanse prenten gemaakt worden.
 
Project Siebold: Unieke ontmoeting tussen Japanse en Nederlandse muziek
31 maart 2019
Wist u dat Philipp Franz von Siebold ook muziek heeft gecomponeerd? Het strijkorkest 'Nanagen' uit Tokio herontdekte een pianowerk op een Japanse melodie van zijn hand en gaf de jonge Nederlandse componist Melle Heij de opdracht dat uit te werken tot een orkestwerk. 'Nanagen' is de samenwerking aangegaan met het 'Talent op Podium-Orkest' om dit in Het Leids Volkshuis en Het Concertgebouw  te spelen.

Klik hier voor meer informatie
Klik hier voor meer kaartverkoop
 
Concerttip: Sokoninaru in Vlaardingen
10 februari 2019
Op zondag 10 februari staat de Japanse band 'Sokoninaru' in 'De Kroepoekfabriek' in Zoetermeer. Met hun experimentele rock en metal en scheurende gitaren met keiharde riffs zijn ze al een tijd bezig de wereld te veroveren. Voor meer informatie en tickets klik hier
Wijzig uw gegevens of meld u af
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst