Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief april 2019
'Japans naakt' in Japanmuseum SieboldHuis
15 maart 2019 - 8 september 2019
Kijk door de ogen van meer dan 30 topfotografen, (onder wie Araki Nobuyoshi, Moriyama Daido, Nakayama Iwata en Honjō Kōrō) en krijg een veelzijdige kijk op het menselijk lichaam. Met ruim honderdtwintig naaktfoto's wordt de geschiedenis van de Japanse naaktfotografie blootgelegd.

Sponsors
Lees verder
 
Activiteiten
Houd de website in de gaten voor het actuele activiteitenprogramma van Japanmuseum SieboldHuis.
 
Ikebana. De Japanse bloemsierkunst
7 april 2019
Maak in deze workshop een bloemstuk in Japanse stijl. Onder begeleiding van Noriko van Lit-Suzuki maakt u stap voor stap een fleurige creatie van bloemen en groen uit het seizoen.

Datum:
7 april 2019, 14.00 – 15.00 uur
Kosten: €25,- (excl. museumentree, inclusief materiaalkosten)
Reserveren: via de website
Let op: Nog maar twee plaatsen beschikbaar. (25 augustus is de volgende ikebana workshop)


Lees verder
 
Lees verder
Nationale Museumweek
8 april 2019 - 14 april 2019
Ruim 400 musea door het hele land zetten hun pronkstukken in de schijnwerpers en organiseren bijzondere activiteiten tijdens de Nationale Museumweek van 8 t/m 14 april 2019. Het thema dit jaar is: ‘Ontdek samen ons echte goud, dichterbij dan je denkt! Musea uit het hele land zetten hun pronkstukken in de schijnwerpers en organiseren bijzondere activiteiten. Ontdek ook 'het echte goud' in Japanmuseum SieboldHuis.

Lees verder
 
Japans naakt
14 april 2019
Kom meer te weten over de ontwikkeling in de fotografie en de kijk op naakt in Japan tijdens de rondleiding. Marianne de Jong neemt u mee langs de fotografische hoogtepunten van mannelijk en vrouwelijk naakt.

Datum: Zondag 14 april 2019, 14.00 – 15.00 uur
Kosten: Gratis (excl. museumentree)
Reserveren: Via de website
Lees verder
 
Masterclass Japanse- versus Westerse etiquette en hofprotocol
28 april 2019
Kom in deze masterclass van Jan Jaap van Weering meer te weten over algemene etiquette & omgangsvomen en cultuurverschillen tussen Oost en West.

Datum: Zondag 28 april 2019, 14:00 – 15:00 uur
Kosten: € 5,- (excl. museumentree)
Reserveren: Via de website
Lees verder
 
Nieuws
 
Nieuwe keizerlijke periode; Reiwa
1 april 2019
Reiwa, de nieuwe keizerlijke periode, gaat in op 1 mei als de huidige keizer Akihito de dag ervoor is afgetreden en zijn zoon Naruhito hem opvolgt.

Directeur van Japanmuseum SieboldHuis gaf uitleg over de betekenis  van het nieuwe Japanse tijdperk aan RTL Nieuws en 'NOS Met het Oog op Morgen'. De fragmenten zijn terug te zien via de website.
Lees verder
 
Project Siebold: Unieke ontmoeting tussen Japanse en Nederlandse muziek
31 maart 2019
Eind maart vond een unieke ontmoeting plaats tussen Japanse en Nederlandse muzikanten. Het Talent op Podium-Orkest bracht samen met het Japanse strijkorkest Nanagen ‘Project Siebold’ ten gehore onder leiding van dirigent Ken Moussault in het Amsterdamse Concertgebouw en het Leidse Volkshuis. Het strijkorkest 'Nanagen' uit Tokio herontdekte een pianowerk op een Japanse melodie van Philipp Franz von Siebold. 'Nanagen' gaf de jonge Nederlandse componist Melle Heij de opdracht dat uit te werken tot een orkestwerk.
 
Primeur catalogus Japans naakt
Voor de foto-tentoonstellling 'Japans naakt' werkten wij nauw samen met FUJIFILM Original Photo Paper. Niet alleen voor de tentoonstelling zijn er indrukwekkende foto's door Fuji ontwikkeld, maar ook de catalogus is door FUJIFILM gemaakt. Met deze catalogus hebben wij een wereldprimeur. Lees verder op de website voor meer informatie over deze bijzondere samenwerking en speciale catalogus.

Bij een bezoek aan de tentoonstelling is de catalogus te koop voor € 45,- in de museumwinkel.
Lees verder
 
Foyeravond Madama Butterfly
8 april 2019
De Foyeravond is bedoeld om mensen op informele wijze kennis te laten maken met de muziek en thema's uit de opera. De komende avond staat in het teken van de opera Madama Butterfly waar Japan en minimalisme een centrale rol spelen.

Datum: Maandag 08 april 2019
Aanvang: 20.30 uur, duur 60 minuten
Locatie: Nationale Opera & Ballet, Amstel 3, Amsterdam
Prijs: € 10,-
Lees verder
 
Lees verder
Met 20% korting naar Bach's Matthäus Passion met Japanse musici
9 april 2019
Op dinsdag 9 april a.s. klinkt Bach's Matthäus Passion in het vermaarde Concertgebouw te Amsterdam (aanvang 19.30) door het beroemde ensemble La Petite Bande o.l.v. Sigiswald Kuijken. La Petite Bande is zeer geliefd in Japan. In het ensemble spelen diverse Japanse musici, onder wie de traverso (barokdwarsfluit)spelers Toshiyuki Shibata en Maya Nozaki.

U kunt met 20% korting naar deze bijzondere uitvoering. Klik hier voor info en om te reserveren.
Lees verder
 
Lees verder
MuseumDepotShop
9 april 2019
Tijdens de Nationale Museumweek opent MuseumDepotShop zijn online deuren. Daarmee gaat een uniek initiatief in de Nederlandse museumwereld van start. MuseumDepotShop is een webwinkel waar musea objecten, die niet meer tot hun kerncollectie behoren, kunnen aanbieden. Zo biedt Japanmuseum SieboldHuis verschillende prenten uit zijn eigen collectie aan.
Lees verder
 
Lees verder
Tsuga sieboldii kerstbomen permanent in Leidse binnenstad
Leiden krijgt in de binnenstad kerstbomen met kluit die het hele jaar blijven staan. Als duurzaam alternatief voor de afgezaagde bomen die normaal gesproken door de gemeente worden geplaatst. Het wordt ook niet zomaar een kerstboom, maar de Tsuga siboldii. Dat is de wetenschappelijke naam voor de Zuid-Japanse hemlockspar die de naam te danken heeft aan Jonkheer Philipp Franz Balthasar von Siebold. De plantenverzamelaar die zich rond 1830 op het Rapenburg in Leiden  vestigde, bracht de boom in de 19e eeuw uit Japan mee naar Europa.

Lees verder
Wijzig uw gegevens of meld u af
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst