Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis PERSBERICHT
Japanmuseum SieboldHuis organiseert twaalfde Japanmarkt
9 juni 2019
Zondag 9 juni is van 12.00 tot 17.00 uur de twaalfde editie van de jaarlijkse Japanmarkt, georganiseerd door Japanmuseum SieboldHuis. De markt is ontstaan ter herinnering aan het bezoek van de Japanse keizer aan Japanmuseum SieboldHuis en het Rapenburg in 2000. Het Leidse Rapenburg en de Groenhazengracht zullen ook dit jaar weer bruisen van de Japanse kunst en cultuur. Wandel langs ruim 80 verschillende kraampjes met onder meer bonsai-boompjes, prenten en kimono’s. De populaire Japanse cultuur is vertegenwoordigd met manga, anime en Cosplay. Op het Foodcourt worden verschillende verse gerechten bereid. Proef bijvoorbeeld takoyaki, gyoza, sushi of een glaasje sake.  

Opening
Om 12.00 uur opent directeur Kris Schiermeier van Japanmuseum SieboldHuis samen met de Japanse ambassadeur Hiroshi Inomata en wethouder van Cultuur van gemeente Leiden Yvonne van Delft de twaalfde Japanmarkt.

Breng tijdens de markt ook een bezoek aan Japanmuseum SieboldHuis, de organisator van de markt. Volg een rondleiding door de tentoonstelling ‘Japans naakt’ of bekijk de vaste tentoonstelling met de bijzondere verzameling van Philipp Franz von Siebold. Voorkom wachtrijen bij het museum en koop uw toegangsbewijs vooraf via de website: www.sieboldhuis.org

In de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden zijn tussen 12:00 tot 17:00 uur verschillende Japanse vechtsporten te zien. Op de Groenhazengracht geven festivaldansgroep Raiden Yosakoi en taikogroep Pure Percussion meerdere optredens.

Japanmarkt 2019 is mede mogelijk gemaakt door:
Logos japanmarkt

 
Foto: Houw Liem, Japanmarkt 2018
 
Campagnebeeld Japanmarkt 2019
9 juni 2019
 
- Einde persbericht -

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal van de Japanmarkt 2018 kunt u contact opnemen met Jiska Post via: japanmarkt@sieboldhuis.org

In hetzelfde weekend wordt in Leiden ook de Bijenmarkt georganiseerd op het terrein van Rijksmuseum Volkenkunde. Deze markt vindt plaats op zaterdag 8 juni.

Japanmuseum SieboldHuis, Rapenburg 19, 2311 GE Leiden.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 ­- 17.00 uur.
Entree: € 8,50 / MK geldig / kinderen t/m 12 jaar gratis.
Wijzig uw gegevens of meld u af voor persberichten van Japanmuseum SieboldHuis
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst