Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis PERSBERICHT
Succesvolle twaalfde editie Leidse Japanmarkt.
9 juni 2019
Afgelopen zondag 9 juni stond het Rapenburg en de Groenhazengracht in Leiden vanaf Japanmuseum SieboldHuis via de Hortus botanicus tot aan Rijksmuseum van Oudheden in het teken van Japan. Met een oorverdovend optreden van Pure Percussion op de Japanse taiko drums werd de twaalfde editie samen met Yoshiko Kijima, de plaatsvervangende ambassadeur van de ambassade van Japan in Nederland, Yvonne van Delft, wethouder Werk, Inkomen, Economie & Cultuur van de gemeente Leiden en Kris Schiermeier, directeur Japanmuseum SieboldHuis, om 12.00 uur officieel geopend.

Met bijna een kilometer aan kraampjes op het Rapenburg, het Japanse foodcourt op de Groenhazengracht, instaprondleidingen en verteltheater in Japanmuseum SieboldHuis, de rondvaartboten van de Leidse rederij, vechtsportdemonstraties in Rijksmuseum van Oudheden, muziekoptredens van taikogroep Pure Percussion, en dansoptredens van Raiden Yosakoi op de Doelenpoortsbrug, trok de Japanmarkt op deze eerste pinksterdag ruim 9.500 bezoekers.

Elk jaar organiseert Japanmuseum SieboldHuis de Japanmarkt ter herinnering aan het bezoek van de Japanse Keizer aan Japanmuseum SieboldHuis en het Rapenburg op 25 mei 2000. De bezoekers konden alle facetten van de Japanse cultuur ervaren bij meer dan 80 kramen die culinaire en culturele waren aanboden, zoals kimono, prenten, bonsai, J-Pop, manga, sushi en takoyaki.

Het museum is coördinator Jiska Post, alle vrijwilligers en de sponsoren Astellas, Djoser, Toyota, Dujat, Royal Talens en de gemeente Leiden dankbaar voor de steun en organisatie van dit grootse evenement.

De volgende editie van de Japanmarkt zal plaatsvinden op 1e Pinksterdag, zondag 31 mei 2020.

Op de foto: Plaatsvervangend ambassadeur van de ambassade van Japan Yoshiko Kijima, Directeur Japanmuseum SieboldHuis Kris Schiermeier, wethouder Werk, Inkomen, Economie & Cultuur gemeente Leiden Yvonne van Delft.
 
Foto: Martijn Rademakers
 
Foto: Martijn Rademakers
 
Foto: Martijn Rademakers

 
Over Japanmuseum SieboldHuis
Japanmuseum SieboldHuis biedt in een historisch Hollands huis aan het Rapenburg in Leiden het mooiste uit het oude Japan: prenten, lakwerk, keramiek, fossielen, herbaria, geprepareerde dieren, munten, kleding, oude landkaarten en honderden andere schatten. Alle objecten zijn tussen 1823 en 1829 verzameld door de Beierse arts in Nederlandse dienst Philipp Franz von Siebold.

Bezoekersinformatie

Japanmuseum SieboldHuis, Rapenburg 19, 2311 GE Leiden
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur
Entree: €8,50/ MK geldig / kinderen t/m 12 jaar gratis
www.sieboldhuis.org
info@sieboldhuis.org

 
- einde persbericht -
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Marjolijn Goos;
goos@sieboldhuis.org of  071-51255390
Wijzig uw gegevens of meld u af voor persberichten van Japanmuseum SieboldHuis
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst