Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief oktober 2019
Lees verder
Nu te zien; 'Verstilde schoonheid. Japanse etsen van Tanaka Ryōhei'
20 september 2019 - 19 januari 2020
Ontdek de Japanse binnenlanden met nostalgische boerderijen, indrukwekkende tempels en verfijnde landschappen in de tentoonstelling ‘Verstilde schoonheid. Japanse etsen van Tanaka Ryōhei’. Voor het eerst is er in Europa een overzichtstentoonstelling, met internationale bruiklenen uit privécollecties, van Tanaka Ryōhei (1933) te zien. Texturen zoals riet, hout en natuurlijke elementen maakt hij door zijn etstechniek bijna tastbaar. Tanaka's werken doen denken aan de zeldzame landschapsetsen van de 17e eeuwse kunstenaar Rembrandt van Rijn.
Lees verder
 
Lees verder
'De vier seizoenen' in de Japanse prentkunst
20 september 2019 - 19 januari 2020
In de presentatie 'De vier seizoenen' tonen prenten, uit de laat 19de en vroeg 20ste eeuw, de verschillende jaargetijden en Japans natuurschoon. Met werken van onder andere de prentkunstenaars Hokusai, Hiroshige, Kuniyoshi en Yoshitosi. Deze selectie prenten zijn afkomstig uit de schenking van verzamelaars Muck en Mieke Douma en worden voor het eerst tentoongesteld.
Lees verder
 
Activiteiten in Japanmuseum SieboldHuis
In deze nieuwsbrief worden de activiteiten van de maand oktober uitgelicht. Op de activiteitenpagina van de website van Japanmuseum SieboldHuis staat het complete activiteitenprogramma. Houd de website in de gaten want er worden regelmatig activiteiten toegevoegd.
 
Herfstvakantie in 't SieboldHuis
19 oktober 2019 - 27 oktober 2019
Bezoek tijdens de herfstvakantie Japanmuseum SieboldHuis en ontdek 'De vier seizoenen' en 'Verstilde schoonheid' met de gratis kijk-en doetocht. Met leuke puzzels, vragen en kijkopdrachten kom je meer te weten over de etsen van Tanaka Ryōhei en de Japanse prenten in 'De vier seizoenen'. De kijk- en doetocht is voor iedereen vanaf 8 jaar en gratis verkrijgbaar in de museumwinkel.

Ook kun je in de kelder van het museum aanschuiven bij de knutseltafel, waar je zelf aan de slag kunt met de Japanse papiervouwkunst origami of een kleurplaat. Op zondag- en woensdagmiddag kun je ook meedoen aan een Japanse stempelworkshop, hier zijn nog maar een paar plaatsen voor beschikbaar dus meld je snel aan via de website.  Bezoek aan het museum is voor kinderen t/m 12 jaar gratis.
 
Stempelworkshops
20 oktober 2019 - 23 oktober 2019
Ga in deze creatieve workshop aan de slag en maak met de stempels van de Japanse kunstenaar Tomikohan je eigen kunstwerk. Tomikohan is een illustrator uit Japan die haar tekeningen maakt met zelfgemaakte stempels. In oktober komt ze naar Japanmuseum SieboldHuis! Maak je eigen illustratie op een ansichtkaart, schilderijtje of tasje met de stempels van Tomikohan en Japanse inkt in de kleuren die jij mooi vindt. Voor iedereen vanaf 8 jaar.

Voor informatie en aanmelden klik op de gewenste datum;
Datum: Zondag 20 oktober 2019, 14.00 – 14.45 uur
Datum: Woensdag 23 oktober 2019, 14.00 – 14.45 uur
Kosten: € 10,- inclusief materiaalkosten (excl. museumentree)
Lees verder
 
Ikebana
20 oktober 2019
Maak kennis met de veelzijdige Japanse bloemsierkunst tijdens deze fleurige workshop. Er wordt gewerkt met verschillende materialen, bloemen van het seizoen en er worden verschillende schikkingen geoefend.

Datum: Zondag 20 oktober 2019, 14.00 – 15.00 uur
Kosten: € 25,- (excl. museumentree, incl. materiaalkosten)
Reserveren: Via de website (beperkt aantal plaatsen beschikbaar)
Lees verder
 
Nieuws en tips
 
Publicatie Tanaka Ryōhei. Etchings of Rural Japan
Bij de tentoonstelling 'Verstilde schoonheid. Japanse etsen van Tanaka Ryōhei' heeft Hotei publishing de publicatie Tananka Ryōhei. Etchings of Rural Japan uitgegeven. Het boek is de eerste monografie in het Engels over het leven en werk van Tanaka Ryōhei. Gastconservator van de tentoonstelling en auteur van de publicatie Chris van Otterloo heeft ruim 130 van Tanaka's meest bijzondere werken bijeengebracht en beschreven in dit boek. In de publicatie is ook uitgebreid te lezen hoe Tanaka de etstechniek toepast in zijn werk. De rijk geïllustreerde catalogus is in de museumwinkel verkrijgbaar voor € 39,-.
Wijzig uw gegevens of meld u af
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst