English version Online versie

Logo cva groot
Outbreak coronavirus world xpx

Corona update: 26 maart | studenten


Beste studenten,

Inmiddels zijn we ruim anderhalve week verder sinds de sluiting van onze schoolgebouwen. De overheid kondigde onlangs nieuwe maatregelen aan tot 1 juni en is in overleg over de gevolgen hiervan voor het hoger onderwijs. De AHK stuurde gisteren een bericht met veel gestelde vragen en antwoorden. Als directie zijn we dagelijks samen met de docenten en het ondersteunend personeel aan het werk om voortgang van het onderwijs te waarborgen en studievertraging voor alle studenten tot een minimum te beperken.

Het online onderwijs krijgt steeds beter vorm, het studiesecretariaat werkt samen met docenten om audities zoveel mogelijk online te laten plaatsvinden en het international office is erin geslaagd een aantal studenten vanuit het buitenland op tijd terug te halen naar Nederland, om maar een paar zaken te noemen. Het is en blijft een onwerkelijke situatie, waarin we samen -maar fysiek gescheiden- creatieve oplossingen moeten zoeken voor nieuwe vraagstukken.

Jullie blijven ons verrassen met jullie mooie initiatieven. We realiseren ons dat er op een aantal vragen nog geen sluitende antwoorden zijn, maar er wordt door iedereen hard aan gewerkt om deze antwoorden zo snel mogelijk beschikbaar te hebben. We wensen jullie alle goeds en hopen dat jullie goed op jezelf en op elkaar passen.

Vriendelijke groeten, mede namens Okke Westdorp en Edo Righini,

Janneke van der Wijk
  

We houden jullie graag wekelijks op de hoogte van de huidige ontwikkelingen omtrent het coronavirus en de impact op ons onderwijs. In deze mail: 
  • Impact van verdere maatregelen kabinet
  • Online onderwijs
  • Samenspelen op afstand
Header buitendeur

Impact van verdere maatregelen kabinet

Het kabinet heeft de maatregelen tegen het coronavirus verder aangescherpt. Het Conservatorium van Amsterdam is momenteel in afwachting van het overleg betreffende de richtlijnen voor het hoger onderwijs voor de periode na 6 april. Hierover is helaas nog geen duidelijkheid. Zodra dit wel het geval is, horen jullie dat per ommegaande.

Heb je vragen over de gevolgen van deze maatregelen, bijvoorbeeld als het gaat over betaling van collegegeld, kijk dan op ahk.nl/corona bij de veelgestelde vragen voor studenten.
                
Online onderwijs

Online onderwijs 


Steeds meer docenten en studenten vinden manieren om online les te geven en te volgen. Alhoewel we nog in de opstartfase zitten, zijn we trots op alle initiatieven die reeds zijn ontstaan. Zo is het bijvoorbeeld de CvA Voice Department gelukt om een online bijeenkomst te organiseren om de voortgang van de afdeling te bespreken met 42 studenten en docenten - de gehele groep bij elkaar!

Het is belangrijk om contact te houden met jullie docenten en waar mogelijk online onderwijs te volgen om studievertraging te beperken. Naast Skype en Teams wordt er veelal gebruik gemaakt van Zoom. De reacties na het gebruik van deze app zijn heel positief. Studenten kunnen deelnemen zonder account of gratis een basis account aanmaken. 

Ook zijn er veel mogelijkheden via CvA Onlinezowel voor het volgen van cursussen voor studenten als het verzorgen van online onderwijs door docenten. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Yaniv Nachum: yaniv.nachum@ahk.nl

Ten overvloede: zoals altijd geldt dat thuisonderwijs niet is toegestaan.

Online onderwijs

Op Instagram worden volop verhalen gedeeld over de online lessen. Bekijk ze in onze Instagram Stories. Volg je zelf een online les of heb je een manier gevonden om thuis te blijven oefenen? Deel het met ons en tag het Conservatorium van Amsterdam.  

Header

Samenspelen op afstand


Voor veel studenten is de mogelijkheid om samen te spelen een groot gemis. Gelukkig zien we genoeg creatieve initiatieven voorbijkomen die studenten en andere musici met elkaar verbinden. Een mooi voorbeeld is het balkonconcert van afgelopen zondag aan het Javaplein in Amsterdam. Een groep CvA studenten en alumni besloten om samen Bachs Matthäus-Passion te spelen voor de buurt en voor elkaar. Zie hieronder een fragment van het 

90680309 108269877482710 1147457640486404096 o

Heb jij ook een manier gevonden om samen te spelen op afstand met je mede studenten of andere musici? Laat het ons weten via cva-communicatie@ahk.nl of tag het Conservatorium van Amsterdam op social media. 
Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151
1011 DL Amsterdam

t: 020-5277550
e: conservatorium@ahk.nl
Facebook Instagram Twitter Linkedin

Verzorgd door MailingLijst