‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
AHK
Click here for English

Hierbij ontvang je de eerste nieuwsbrief over onderzoeksprojecten binnen de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Vanaf nu houden we je enkele keren per jaar op de hoogte van de ontwikkelingen rondom onderzoek. Stuur deze nieuwsbrief door naar collega's die ook geïnteresseerd zijn in dit onderwerp. Heb je collega's die ook op deze verzendlijst willen? Stuur een mail naar communicatie@ahk.nl.
Comenius Fellowship van €500.000,- voor Michiel Schuijer
Goed nieuws! Michiel Schuijer heeft een Comenius Leadership Fellow-beurs van €500.000,- toegekend gekregen voor het opzetten van een nieuw bachelor- en masterprogramma voor conservatoriumstudenten die ook hun academische vaardigheden willen ontwikkelen. Het nieuwe studieprogramma krijgt in de komende drie jaar gestalte.
Lees verder
Comeniusprogramma 2021: breng jouw visie op onderwijs in de praktijk
De voorbereidingen voor het Comeniusprogramma 2021 zijn in volle gang. Het programma stelt docenten en lectoren in staat om hun visie op onderwijs in de praktijk te brengen. Vanaf nu kunnen onderwijsprofessionals hun ideeën voor innovatieprojecten indienen. De innovatie kan plaatsvinden binnen een cursus/onderwijsonderdeel (Teaching Fellows), een gehele opleiding (Senior Fellows) of over een of meerdere academies (Leadership Fellows).

Lees via de button hieronder meer over het programma. Heb je daarna nog vragen? Neem contact op Stella Blom.
Meer over het Comeniusprogramma
Mavis Carrilho benoemd tot kwartiermaker lectoraat Diversiteit in de kunsten
Mavis Carrilho gaat aan de slag als kwartiermaker voor het nieuw op te richten lectoraat Diversiteit in de kunsten. Carrilho is o.a. gespecialiseerd in ontwikkeltrajecten voor organisaties op het gebied van diversiteit en inclusie. Zij zal de weg bereiden voor een nieuw lectoraat dat de kennis van en ervaring met diversiteit in de kunsten wil verdiepen en verbreden.
Lees verder
Actuele projecten
  • Mooie aandacht voor het METRO-project van de Academie van Bouwkunst en Gemeente Amsterdam in de publicatie De (verborgen) waarde van praktijkgericht onderzoek bij hogescholen.
  • Het lectoraat Kunsteducatie heeft dit jaar onder andere Daag mij maar uit gepubliceerd. Bekijk hier een overzicht van alle publicaties. 
  • Hester Dibbits, lector Cultureel erfgoed, neemt deel aan het door de EU gefinancierde CENTRINNO-project. Voor het aandeel van de Reinwardt Academie in het project heeft ze €400.000,- ontvangen. 
  • Ben je al bekend met ArtechLAB Amsterdam? Binnen dit onderzoekslab van de Breitner Academie laten kunsteducatie en kunstenaars zich inspireren door wetenschap en technologie. 
  • Leestip: Master research interviews met o.a. Sophie Wright en Misho Antadze. Binnenkort studeren zij af aan de Filmacademie. 
Laura Cull Ó Maoilearca nieuwe lector en hoofd DAS Graduate School
Laura Cull Ó Maoilearca is per 1 september a.s. benoemd tot nieuwe lector en hoofd van de DAS Graduate School. "Ik ben vereerd en verheugd om te beginnen bij de Academie. Het is een zeer inspirerende plek."
Lees verder
City Deal Kennis Maken
City Deal Kennis Maken Amsterdam is een samenwerkingsverband van Amsterdamse kennispartners. Het doel is een duurzame lokale kennisinfrastructuur op te zetten voor de (groot)stedelijke vraagstukken in Amsterdam. Samen met andere direct betrokkenen (denk aan bewoners, ondernemers en bedrijven) ontwikkelen, delen, verspreiden en borgen we kennis over deze vraagstukken. Bijvoorbeeld door onze onderzoeken te publiceren op OpenResearch.
 
Kennis delen op OpenResearch
Steeds meer onderzoeken van de AHK zijn te vinden op openresearch.amsterdam. Op dit platform wordt onderzoek, kennis en innovatie over Amsterdam en de metropoolregio verzameld en gedeeld. Mail naar Fokke Uiterwaal als je jouw onderzoek ook op het platform terug wil zien.
Lees verder
Facebook  Twitter  Instagram  Linkedin

Deze nieuwsbrief is verstuurd naar ysm.bartman@gmail.com.
Ik wil geen informatie meer van de AHK ontvangen

© 2020 AHK - www.ahk.nl
Verzorgd door MailingLijst