Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief augustus 2020
Binnenkort: 'De bom. 75 jaar na Hiroshima en Nagasaki'
25 september 2020 - 17 januari 2021
Vandaag is het precies 75 jaar geleden dat de stad Hiroshima werd getroffen door een atoombom. Op 9 augustus werd ook Nagasaki getroffen door een atoombom.
Vanaf 25 september toont Japanmuseum SieboldHuis 'De bom. 75 jaar na Hiroshima en Nagasaki'
In deze tentoonstelling tonen indrukwekkende foto’s, films, persoonlijke verhalen en objecten de gevolgen van de bom. Door bijzondere bruiklenen van Nagasaki City en the Hiroshima Peace Memorial Museum is het mogelijk om, voor het eerst in Europa, objecten uit de getroffen gebieden te tonen.

Bij deze tentoonstelling is een gratis lesprogramma voor Leidse scholen beschikbaar. De les met presentatie en rondleiding door de tentoonstelling is voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de eerste, tweede en derde klassen van het voortgezet onderwijs. Voor meer informatie of bij interesse in het lesprogramma kunt u contact opnemen via info@sieboldhuis.org

Lees verder
 
Laatste weken; 'Neko. De kat in de Japanse kunst'.
2 juni 2020 - 13 september 2020
'Neko. De kat in de Japanse kunst' is nog tot en met zondag 13 september 2020 te zien! Ervaar de liefde voor de kat in de Japanse kunst in deze tentoonstelling. Op traditionele- en moderne prenten, zeldzame tekeningen, objecten, rolschilderingen en foto’s zie je de kat in al haar facetten. Tijdens de tijdelijke sluiting van het museum is de tentoonstelling aangepast, zijn er enkele prenten gewisseld en zijn er maatregelen getroffen voor een veilig museumbezoek. Dus ook zeker de moeite waard voor een herhaalbezoek. Grote en kleine liefhebbers van katten en Japanse kunst mogen deze tentoonstelling niet missen!

Lees verder
 
Online toegangskaarten
Reserveer uw toegangskaarten
Het online reserveren van uw museumbezoek is niet meer verplicht, maar wij hanteren nog steeds vaste inlooptijden en een maximumcapaciteit in het museum. Mocht er nog ruimte zijn binnen de inlooptijd (tijdslot), dan kunt u nu ook aan de kassa uw toegangskaart kopen.

Wilt u verzekerd zijn van uw museumbezoek? Dan adviseren wij u om vooraf online uw toegangskaart met inlooptijd te reserveren om teleurstelling aan de kassa te voorkomen. Dit geldt voor alle bezoekers, ook voor Museumkaarthouders of gebruikers van andere kortingspassen. Samen met de andere maatregelen zoals afstand houden van elkaar en thuisblijven bij gezondheidsklachten, draagt dit bij aan een veilig museumbezoek.

Bekijk alle maatregelen en voorwaarden op onze website.
Online toegangskaarten
 
Herinrichting Panoramakamer
De Panoramakamer met objecten uit de Siebold-collectie, op de begane grond van het museum is tijdelijk gesloten. Achter de schermen werken wij aan de herinrichting van deze zaal. Medio september is de vaste opstelling in de Panoramakamer weer te bezoeken. Momenteel zijn de Siebold-film en de Flora- en Faunakamer ook te bekijken naast 'Neko. De kat in de Japanse kunst'.
Wijzig uw gegevens of meld u af
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst