‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Huis voor kunst en geschiedenis in Amersfoort
Nieuwsbrief oktober 2020
https://www.mailinglijst.nl/klanten/3160/Flehite_-_Cecile_van_Spronsen_-_Rood_geel_en_blauw_-_2019.jpg?v=20200909162014
Nu te zien: 75 jaar De Ploegh
De Amersfoortse kunstenaarsvereniging De Ploegh viert het 75-jarige bestaan met vier tentoonstellingen in de stad, waaronder Museum Flehite. Zestien Ploegh-kunstenaars lieten zich inspireren door het werk van Bep Rietveld en vervaardigden een klein en intiem werk rondom het thema: Vrijheid = Verbeelding. Te zien tot en met 8 november.
Meer
Vanaf 3 oktober: Manifestatie WEEF over Amersfoort textielstad
Tijdens de manifestatie WEEF onderzoeken en verbeelden kunstenaars het textielverleden van Amersfoort. Zij gaan op zoek naar sporen van deze rijke geschiedenis in de collecties van Museum Flehite en Archief Eemland. Vanaf 3 oktober zijn hun kunstwerken te zien in Flehite en op diverse andere locaties in de Amersfoortse binnenstad.
Lees meer
 
Bep Rietveld: Schilder-tekenaar in oorlogs- en vredestijd
Bep Rietveld, dochter van meubelmaker-architect Gerrit Rietveld, verbleef tijdens WO II in een Jappenkamp. Daar tekende ze portretten van haar medegevangenen en hun kinderen. Een aantal van deze dierbare portretten is bijeengebracht in Museum Flehite samen met ander werk van haar hand. Te zien tot en met 24 januari 2021.
Lees meer
Meer info en tickets
Kinderworkshop: Portrettekenen
De 20e eeuwse kunstenares Bep Rietveld tekende heel veel portretten in haar leven. Ze waren meestal bedoeld als aandenken voor familie en geliefden. Doe in de herfstvakantie op vrijdag 23 oktober mee met de  workshop Portrettekenen voor kinderen. Bekijk de portretten in de tentoonstelling en maak aansluitend met houtskool zelf een getekend (zelf)portret. Da’s nog eens wat anders dan een selfie met je telefoon!
Meer info en tickets
 
Meer info en tickets
Kinderworkshop: Ontroerdoek
Maak in de herfstvakantie op donderdag 22 oktober een zakdoek om toe te voegen als bijdrage aan het Ontroerdoekproject van kunstenaar PJ Roggeband (die er deze middag zelf ook bij is). Tijdens de workshop word je geïnspireerd tot verrassend en gemengd gebruik van materialen en technieken. Je eindproduct maakt bovendien deel uit het kunstwerk in de tentoonstelling WEEF!
Meer info en tickets
Meer info en tickets
Architectuurcafé FASadE en WEEF
Op het raakvlak tussen architectuur, stedenbouw, erfgoed en beeldende kunst organiseert architectuurcentrum FASadE op donderdag 8 oktober een architectuurcafé in de Elleboogkerk. Aanleiding is de nieuwe manifestatie WEEF. Kunstenaars Bart Lunenburg en Maria Blaisse zullen deze avond een presentatie geven over hun werk.
Meer info en tickets
 
Lees meer
Corona pop-up: In de Elleboog
Wil je iets coronaproof organiseren in Amersfoort? Zoals een kamerconcert, theatervoorstelling, biologische markt of expositie? Dat kan vanaf half oktober in de Elleboogkerk. Het monumentale gebouw wordt tijdelijk beschikbaar gesteld voor iedereen die een plek zoekt om sociaal-culturele activiteiten coronaproof te kunnen uitvoeren.
Lees meer
Agenda
t/m 25 oktoberSpakenburgse Diva’sMondriaanhuis
t/m 3 januariThis Is America | Art USA TodayKunsthal KAdE
t/m 24 janBep Rietveld - Schilder-tekenaar in oorlogs- en vredestijdMuseum Flehite
1 novemberBep, dochter van RietveldTheater De Lieve Vrouw
 
Museum Flehite
Westsingel 50
3811 BC Amersfoort

T 033 247 11 00
E info@museumflehite.nl
W www.museumflehite.nl
Stuur deze mail door >

Facebook

Wijzig uw gegevens of meld u af van de nieuwsbrief >
Verzorgd door MailingLijst