‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
RCE Nieuwsbrief
Nieuwsbrief Erfgoed en corona Nr. 6, oktober 2020

Beste lezer,

Op dinsdagavond 13 oktober heeft het kabinet extra maatregelen aangekondigd om het virus te bestrijden. Deze zijn ingegaan op woensdagavond 22:00 uur. Voor alle maatregelen en de routekaart van het kabinet: www.rijksoverheid.nl.

Voor doorstroomlocaties, zoals monumenten, musea en bibliotheken, verandert er niets en blijft gelden dat bezoek moet plaatsvinden op basis van een reservering per tijdvak.

Met deze nieuwsbrief en onze website bieden wij u een platform aan om tips, voorbeelden, zorgen, maatregelen en andere feiten en ideeën te delen. En we laten zien hoe wij als sector ons blijven inspannen om met elkaar de erfgoedzorg in Nederland in stand te houden. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via het aanmeldformulier. U vindt ook meer informatie op de pagina Erfgoed en corona op onze website.

5 voorbeelden van openluchtscholen
Van Den Haag tot Goirle – 5 voorbeelden van openluchtscholen
Vroeger werd er op scholen geregeld buiten lesgegeven. Verblijf in de buitenlucht zou een gunstige invloed hebben op de gezondheid van kinderen. De adviseurs van de Rijksdienst selecteerden een aantal voorbeelden van openluchtscholen. De een met inmiddels een nieuwe bestemming, de ander nog steeds in gebruik als school.

5 voorbeelden van openluchtscholen
Lees de interviews
Berichten uit het veld
Alexander van de Bunt, adviseur archeologie bij Landschap Erfgoed Utrecht (l), Martijn Harms, boswachter bij Staatsbosbeheer (m) en Michiel van de Burght (r), adjunct-directeur van Stadsherstel Amsterdam delen hun ervaringen met pandemie en de gevolgen daarvan op hun werk.

De drie volledige interviews met onze erfgoedcollega’s van buiten de Rijksdienst zijn te lezen op onze website.

Lees de interviews
Bekijk de vlog van Guido
Erfgoed: een vak apart!
Hoe werkt een adviseur bouwkunde van de RCE eigenlijk. Wat komt hij allemaal tegen als hij op werkbezoek gaat en hoe gaat hij om met bijvoorbeeld duurzaamheids­vraagstukken? We werpen een blik op het werk van Guido Bogers als hij een bezoek brengt aan Fort Kudelstaart, onderdeel van de Stelling van Amsterdam.


Bekijk de vlog van Guido
Programma en aanmelden
Webinar archeologie: 26 oktober
Graag nodigt de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) u uit voor een digitaal webinar op maandagmiddag 26 oktober van 16:00 uur tot 17:30 uur. Het thema: Is behoud in situ een reële optie in de reguliere archeologische monumentenzorg?

Eén van de belangrijkste doelen van de Nederlandse archeologische monumentenzorg is behoud van archeologische vindplaatsen in de bodem, oftewel behoud in situ. Maar in Nederland bestaat grote druk op de beschikbare ruimte. We moeten wonen, werken, reizen, energie opwekken en nog veel meer. Is er nog wel plek voor behoud van archeologisch erfgoed in onze omgeving? Programma en aanmelden

Met deze nieuwsbrief en onze website bieden wij u een platform aan om tips, voorbeelden, zorgen, maatregelen en andere feiten en ideeën te delen. En we laten zien hoe wij als sector ons blijven inspannen om met elkaar de erfgoedzorg in Nederland in stand te blijven houden. De nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand. U kunt zich via de link hieronder aanmelden.

U vindt meer informatie op de pagina Erfgoed en corona op onze website.

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Smallepad 5 | 3811 MG Amersfoort
Postbus 1600 | 3800 BP Amersfoort
033 – 421 7 421
info@cultureelerfgoed.nl
www.cultureelerfgoed.nl
Linkedin  Facebook  Twitter

Stuur deze mailing naar een relatie

Heeft u deze update doorgestuurd gekregen en wilt u de e-mails ook zelf ontvangen? Schrijf u dan hier in.
Gegevens wijzigen of afmelden
Verzorgd door MailingLijst