Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis PERSBERICHT
Takeda Nederland sponsor Japanmuseum SieboldHuis
16 november 2020
Takeda Nederland is met ingang van deze maand sponsor geworden van het Japanmuseum SieboldHuis. Aarnoud Overkamp, algemeen directeur Takeda Nederland: “Zowel Takeda als Von Siebold hebben hun aanvankelijke bekendheid mede te danken aan de verspreiding en toepassing van hun kennis over medicinale planten in Japan. Inmiddels is deze kennis gedurende de afgelopen eeuwen wereldwijd verspreid. Nu dat ook musea de impact ervaren van de Covid-19 pandemie, is het belangrijk dat bedrijven als Takeda hun verantwoordelijkheid nemen en dit unieke erfgoed helpen te behouden.” Kris Schiermeier, directeur-bestuurder Japanmuseum SieboldHuis: “Het SieboldHuis bundelt de krachten met Takeda vanwege de vele overeenkomsten tussen het leven van Von Siebold en de ontstaansgeschiedenis van Takeda. De samenwerking zal bestaan uit onder meer onderwijs, activiteiten en onderzoek naar de SieboldHuis-collectie, waarbij het Japanse erfgoed van Takeda onder de aandacht van medewerkers wordt gebracht.
 
Over Takeda Nederland
Takeda is een internationaal farmaceutisch bedrijf van Japanse origine dat zich al bijna 240 jaar inzet voor een beter perspectief voor mensen met ernstige gezondheidsproblemen. We worden constant geleid door onze waarden - het centraal stellen van de patiënt is onze topprioriteit, gevolgd door het opbouwen van vertrouwen van de samenleving, het versterken van onze reputatie en het ontwikkelen van het bedrijf. Tegenwoordig worden onze activiteiten aangedreven door 14 wereldwijde strategische groeimerken in vijf bedrijfsgebieden: oncologie, zeldzame ziekten, gastro-enterologie, neurowetenschappen en op plasma gebaseerde therapieën.
 
Over Japanmuseum SieboldHuis
Japanmuseum SieboldHuis is vernoemd naar Philipp Franz von Siebold (1796-1866), die dit huis van 1832 tot 1845 bewoonde. Het SieboldHuis biedt het mooiste uit het oude en nieuwe Japan in een Hollands huis met historische allure: prenten, lakwerk en keramiek, fossielen, herbaria, geprepareerde dieren, kleding, oude landkaarten en honderden andere schatten. Alles is tussen 1823 en 1829 in Japan verzameld door de arts Philipp Franz von Siebold. Deze voorwerpen komen uit de collecties van Naturalis Biodiversity Center, Nationaal Museum van Wereldculturen en de Universiteit Leiden.

Bezoekersinformatie

Japanmuseum SieboldHuis, Rapenburg 19, 2311 GE Leiden
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur
Entree: €8,50/ MK geldig / kinderen t/m 12 jaar gratis
www.sieboldhuis.org
info@sieboldhuis.org
 
- einde persbericht -
Op de foto van links naar rechts:
Frank Buijs, senior communications Takeda Nederland, Kris Schiermeier, directeur-bestuurder Japanmuseum SieboldHuis en Aarnoud Overkamp, algemeen directeur Takeda Nederland.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen via info@sieboldhuis.org of 071-5125539
Wijzig uw gegevens of meld u af voor persberichten van Japanmuseum SieboldHuis
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst