Nieuwsbrief 3 december 2020

IMG

Stoepplantjes Sintpakket

Nog snel een schoen vullen of tijdig shoppen voor de kerst? Stoepplantjes bloeien het hele jaar en juist in de winter hebben we zin in groen. Kom kijken in de Hortuswinkel of de webshop en verbaas u over het ruime aanbod: stoepplantjesloepjes, allerlei schrijfwaren, posters, kaarten en nog veel meer. Speciale aanbieding: bij aankoop van drie stoepplantjesproducten naar keus krijgt u het mooie, dikke Stoepplantjeskleurboek met tekeningen van Nathalie Tirion er gratis bij! Het wordt mooi ingepakt.
Naar de webshop
 
Spread

Stoepplantjeskleurboek

Oud en jong zullen blij zijn met het splinternieuwe Stoepplantjeskleurboek. Het is een mooie uitgave geworden. Het idee is om elke week op zoek te gaan naar het volgende stoepplantje en als je hem gevonden hebt aantekeningen te maken en het stoepplantje in te kleuren. Zo wordt het boek een persoonlijk verslag van uw ontdekkingstocht naar stoepplantjes. Leuk voor de hele familie, samen op jacht! Een prachtboek, 130 pagina's dik, voor slechts € 7,50 te koop in de Hortuswinkel dankzij een sponsorbijdrage.
 
Schermafbeelding om

Crowdfunding nu al geslaagd!

Ondanks Amerikaanse verkiezingen en coronastress hebben veel mensen bijgedragen aan de stoepplantjeskaart van Leiden. Het eerste tussendoel is gehaald, dus de kaart wordt zeker gemaakt. U heeft nog een paar dagen om bij te dragen, zodat er nog iets meer gebouwen op de kaart kunnen komen. Het bijzondere is dat niet alleen de binnenstad, maar heel Leiden op de kaart komt. Ook jouw buurt!
Bekijk de te sponsoren gebouwen
 
Vogelmuur nienke

Stoepplanten op de Warme Wintermiddag

Op zondagmiddag 13 december is een bezoekje aan de Hortus extra gezellig, dan is namelijk de eerste Warme Wintermiddag. Tussen 14.00 en 17.00 wordt er glühwein geschonken en brandt de vuurkorf. Er is van alles te doen: onder meer kunt u buttons laten maken op de kraam van Florence en Nienke, mét onder meer Nienkes mooie stoepplantjesmedaillons. De eerste helft van de middag is ook onze stoepplantenconsulent André aanwezig. Illustratie: Nienke Beets
Meer lezen over de Warme Wintermiddag
Reserveer een tijdslot
 
Cover

Stoepplanten te boek

Voor komend voorjaar staat een bijzondere uitgave op de rol: een handzame pocket met 104 stoepplantjes. De teksten zijn geschreven door de mensen van de Plantenwerkgroep Breda, aangevuld met teksten van honours studente biologie Nina van den Ban. Annemarie Broersma maakte opnieuw een sleutel.

Neem een kijkje in de voorjaarsaanbieding van KNNV Uitgeverij en bestel het boekje alvast, dan heeft u het straks in maart als eerste in de bus.
Reserveer nu
 
Paul

Stoepplantjes en wetenschap

Citizen science, daar koersen we met alle stoepplantjesactiviteiten op af. De Hortus en het stoepplantjesproject staan ingeschreven bij het EU Citizen Science platform! Foto: Simone Both.
 
Sterrewacht

Oude Sterrewacht

Een gebouw dat zeker op de kaart komt, want de vrienden en medewerkers hebben het bedrag bij elkaar gebracht: de Oude Sterrewacht. Natuurlijk mag dit icoon van Leiden op de kaart niet ontbreken. De Oude Sterrewacht bruist van de activiteiten en plannen.
Meer lezen
 
Activiteiten bekijken
 
Klein streepzaad

Stoepplantje van de week

Klein streepzaad maakt vrolijke gele bloemen die op paardenbloemen lijken, maar ze zijn wat kleiner en slanker. 'Oogt teer, maar weert zich kranig,' schrijft Ton Denters in zijn Stadsflora. 'Het is met paardenbloem de meest voorkomende composiet in stedelijk gebied.' Nu in november zijn bloeiende exemplaren schaars, maar je kan ze nog tegenkomen. De stoepplantjesposter per maand kun je hier downloaden.
 

Altijd op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws op stoepplantjesgebied? Volg ons dan op Facebook, Twitter en Instagram.
 
 
Hortus botanicus Leiden
© 2020 Hortus botanicus Leiden, alle rechten voorbehouden
hortus@hortus.leidenuniv.nl

Instagram   Twitter   Facebook   Website

UniversiteitLeidenLogo

Uw e-mailvoorkeuren updaten of uitschrijven? .
Verzorgd door MailingLijst