Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief juli 2020
Lees verder
Japanse katten in het SieboldHuis
2 juni 2020 - 13 september 2020
De tentoonstelling 'Neko. De kat in de Japanse kunst' is verlengd t/m 13 september 2020! Tijdens de tijdelijke sluiting van het museum is de tentoonstelling aangepast en zijn er maatregelen getroffen voor een veilig museumbezoek. De Panoramakamer is tijdelijk gesloten en ook de audio-tour is momenteel niet beschikbaar.

Wij hebben enkele prenten in 'Neko. De kat in de Japanse kunst' gewisseld en de zalen zijn anders ingericht. Dus ook zeker de moeite waard voor een herhaalbezoek. Grote en kleine liefhebbers van katten en Japanse kunst mogen deze tentoonstelling niet missen!

Lees verder
 
Lees verder
Binnenkort: 'De bom. 75 jaar na Hiroshima en Nagasaki'
25 september 2020 - 17 januari
Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki werden gedropt. In deze tentoonstelling tonen indrukwekkende foto’s, films, persoonlijke verhalen en objecten de gevolgen van de bom. Door bijzondere bruiklenen van Nagasaki City en the Hiroshima Peace Memorial Museum is het mogelijk om, voor het eerst in Europa, objecten uit de getroffen gebieden te tonen. Deze tentoonstelling is vanaf 25 september te zien in Japanmuseum SieboldHuis.
Lees verder
 
Online toegangskaarten
Reserveer uw toegangskaarten
Sinds 1 juli zijn de corona-maatregelen weer iets versoepeld. Online reserveren van uw museumbezoek is niet meer verplicht, maar wij hanteren nog steeds vaste inlooptijden en een maximumcapaciteit in het museum. Mocht er nog ruimte zijn binnen de inlooptijd (tijdslot), dan kunt u nu ook aan de kassa uw toegangskaart kopen. Wilt u verzekerd zijn van uw museumbezoek? Dan adviseren wij u om vooraf online uw toegangskaart met inlooptijd te reserveren om teleurstelling aan de kassa te voorkomen. Dit geldt voor alle bezoekers, ook voor Museumkaarthouders of gebruikers van andere kortingspassen.
Online toegangskaarten
 
Coronamaatregelen
Versoepeling coronamaatregelen
Conform de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging hebben wij maatregelen getroffen in het museum en hanteren wij extra veiligheidsregels. Want de veiligheid van bezoekers, vrijwilligers en medewerkers staat voorop. Hiervoor vragen wij dan ook de medewerking van de bezoekers. U dient voor een bezoek aan het SieboldHuis aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zoals bijvoorbeeld afstand houden van elkaar en thuis blijven bij verkoudheidsklachten. Bekijk alle maatregelen en voorwaarden op onze website.

Coronamaatregelen
 
Interview
Actie Radio West
Deze week vertelde museumdirecteur Kris Schiermeier op Radio West waarom de tentoonstelling 'Neko' een bezoek waard is. Voor de luisteraars van Radio West is er tot en met aanstaande vrijdag een speciale actie. Benieuwd naar de actie? Luister hier het interview op Radio West terug (vanaf 21:03 min).
Interview
Wijzig uw gegevens of meld u af
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst