Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief februari 2021
Bekijk online
'De bom. 75 jaar na Hiroshima en Nagasaki' online bezoeken
Het zal u niet ontgaan zijn dat de lockdown tot en 2 maart verlengd is. Dit heeft als gevolg dat het museum tot die tijd gesloten blijft en de tentoonstelling 'De bom. 75 jaar na Hiroshima en Nagasaki' niet meer te bekijken is in Japanmuseum SieboldHuis. Maar de tentoonstelling is nu online te bekijken. Klik op de link en bezoek alsnog (digitaal) de tentoonstelling met foto’s, films, persoonlijke verhalen over de gevolgen van de atoombom.

Via de website zijn ook korte filmfragmenten met achtergrondinformatie over de atoombommen te bekijken.
Bekijk online
 
Verwacht 'Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten'
3 maart 2021 - 30 mei 2021
Japanmuseum SieboldHuis toont van 3 maart t/m 30 mei 2021 de tentoonstelling ‘Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten’. Het is voor het eerst dat er buiten Japan een groot podium wordt geboden aan deze veelzijdige kunstenaar. Particuliere bruiklenen (onder andere een grote collectie uit Tasmanië!), bestaande uit prenten, boeken, albums en kostbare schilderingen, hebben deze tentoonstelling mogelijk gemaakt. Naast ruim honderd werken van Ogata Gekkō (1859 – 1920) zijn er veertig kunstwerken van zijn tijdgenoten te bekijken die uitnodigen tot vergelijken. De tentoonstelling geeft een nieuwe kijk op de prentkunst uit de Meiji-periode (1868-1912) en is een must see voor de liefhebber van Japanse kunst.
Lees verder
 
Fushigi Hakken en Philipp Franz von Siebold
Afgelopen jaar zijn er opnames geweest voor het Japanse tv-programma Fushigi Hakken. Het spelprogramma stond in het teken van Philipp Franz von Siebold en het 'kaartenincident'. Onlangs werd de aflevering uitgezonden in Japan. Directeur Kris Schiermeier neemt de kijker mee langs verschillende locaties in Nederland, zoals het SieboldHuis, het depot van Naturalis, de Universiteit in Leiden en het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker. In Japan werd de Nederlandse handelspost Deshima en het Sieboldmuseum in Nagasaki bezocht. Ook het Japanse openluchtmuseum Huis ten Bosch is in deze aflevering te zien. Nieuwsgierig? Bekijk de uitzending via onderstaande link terug. 

Lees verder
 
Carels Universum
Carels Universum
Op 8 februari neemt prof.mr. Carel Stolker afscheid als rector magnificus en voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Leiden. Ter gelegenheid van dit afscheid is in samenwerking met de Leidse erfgoedpartners 'Carels universum' gemaakt. Neem via onderstaande link een kijkje in de online expositie. Deze tentoonstelling is een ode aan Leiden als stad van kennis en centrum van musea en verzamelingen.

Carels Universum
Wijzig uw gegevens of meld u af
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst