Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief maart 2021
Nieuws vanuit Japanmuseum SieboldHuis
Aanstaande donderdag 11 maart is het 10 jaar geleden dat een tsunami, veroorzaakt door een aardbeving buiten de oostkust van Japan, de kerncentrale van Fukushima trof. Er vielen circa 19.000 doden, er raakten mensen vermist en ongeveer 122.000 huizen werden beschadigd. Om deze 'Great East Japan Earthquake and Tsunami' te herdenken worden er in Japan en Nederland online bijeenkomsten gehouden. Ook de medewerkers van Japanmuseum SieboldHuis staan stil bij deze ramp. In Japan wordt de officiële herdenking op donderdag 11 maart live vanaf 14:30 uur Japanse tijd (6:30 uur Nederlandse tijd) gestreamd op Youtube. De herdenking is te volgen via de live stream.

Gisterenavond tijdens de persconferentie van het kabinet werd duidelijk dat er deze maand nog geen sprake is van versoepelingen. De musea moeten hun deuren helaas gesloten houden tot en met 30 maart. Zodra Japanmuseum SieboldHuis weer open mag, zal de nieuwe tentoonstelling ‘Ogata GekkĊ en zijn tijdgenoten’ van start gaan. Wij werken achter de schermen aan een online lezingenprogramma. In de volgende nieuwsbrief meer informatie hierover. Op onze website kunt u verschillende creatieve activiteiten voor thuis vinden. Deze worden regelmatig aangevuld.

Mijn collega’s en ik verheugen ons erop om u in april weer op een verantwoorde en veilige manier in het museum te mogen ontvangen. Tot die tijd zullen wij u via deze nieuwsbrief en onze website, Facebook-, Twitter- en Instagram-pagina's op de hoogte houden van de ontwikkelingen.


Tot ziens in Japanmuseum SieboldHuis!

Met vriendelijke groet, ook namens mijn collega’s,

Kris Schiermeier
Directeur-bestuurder Japanmuseum SieboldHuis


LU klein


Wijzig uw gegevens of meld u af
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst