Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief april 2021
Meer informatie en aanmelden
Online lezing: 'Het SieboldHuis. Geschiedenis van de bouw en de bewoners'.
Het pand aan Rapenburg 19, waarin Japanmuseum SieboldHuis is gevestigd, kent een rijke historie. Arendie Herwig-Kempers vertelt hierover in de online lezing. 

Online lezing: 'Het SieboldHuis. Geschiedenis van de bouw en de bewoners'
Door: Arendie Herwig-Kempers
Datum: Dinsdag 20 april 13.00 – 13.30 uur


Meer informatie en aanmelden
 
Nationale Museumweek
Digitale Nationale Museumweek
19 april 2021 - 25 april 2021
De Nationale Museumweek is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij ruim de 400 musea die zijn aangesloten bij de Museumvereniging, in het hele land, hun collecties in de schijnwerpers zetten. Dit jaar is de Museumweek digitaal te volgen. Tijdens de Nationale Museumweek kunt u bij Japanmuseum SieboldHuis online 'De bom. 75 jaar na Hiroshima en Nagasaki' bekijken en zijn er verschillende creatieve activiteiten voor thuis. Klik hier voor het online programma van Japanmuseum SieboldHuis.

Nationale Museumweek
 
Winnaars Nagasaki Youth Peace Forum Contest bekend.
De winnaars van de ‘Nagasaki Youth Peace Forum Contest’ zijn onlangs bekend gemaakt. De kunstwedstrijd met het thema ‘Wat nou, als het jou overkomt’ werd georganiseerd door de gemeente Leiden en de Stichting Leidse Vrienden van Nagasaki. Tijdens de digitale prijsuitreiking had juryvoorzitter Kris Schiermeier (voorzitter SLVN en directeur-bestuurder Japanmuseum SieboldHuis) samen met de mede-juryleden de eer om Gijs van der Meij en Ib Brussee als winnaars te huldigen. Yaiden de Jong kreeg een eervolle vermelding voor zijn gedicht ‘Hoop’.
Lees verder
 
Wedstrijd 'Japan International MANGA Award'
13 april 2021 - 7 juli 2021
Doe mee met de' Japan International MANGA Award' en stuur je inzending voor 8 juli in.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de International MANGA Award opgericht om de internationale uitwisseling en het wederzijds begrip uit te breiden door middel van de MANGA-cultuur. Deze prijs eert MANGA-artiesten die bijdragen aan de ontwikkeling van de MANGA-cultuur in de wereld. Kijk op de website voor meer informatie en deelname.

Lees verder
 
Binnenkort: 'Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten'.
Zodra het museum weer open mag, toont Japanmuseum SieboldHuis de tentoonstelling ‘Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten’. Het is voor het eerst dat er buiten Japan een groot podium wordt geboden aan deze veelzijdige kunstenaar. Particuliere bruiklenen (o.a. een grote collectie uit Tasmanië!), bestaande uit prenten, boeken, albums en kostbare schilderingen, hebben deze tentoonstelling mogelijk gemaakt. Naast ruim honderd werken van Ogata Gekkō (1859 – 1920) zijn er veertig kunstwerken van zijn tijdgenoten te zien. Deze tentoonstelling geeft een nieuwe kijk op de prentkunst uit de Meiji-periode (1868-1912) en is een must see voor de liefhebber van Japanse kunst.
Lees verder
 
Japanmuseum SieboldHuis tijdelijk gesloten
Vanwege de corona-maatregelen is Japanmuseum SieboldHuis tijdelijk gesloten. Hierin volgen wij het beleid van de Rijksoverheid. Helaas hebben we ook de komende editie van de Japanmarkt moeten annuleren. Via onze website, Facebook-, Twitter- en Instagram-pagina's houden wij u op de hoogte en vindt u meer informatie over onze tentoonstelling 'Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten' en activiteiten. Heeft u tot die tijd vragen dan kunt u een mail sturen naar info@sieboldhuis.org.

Wij hopen u snel weer te ontvangen in het museum!

Wijzig uw gegevens of meld u af
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst